Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Ilyen teljesítményű lesz a Mate 30 és a Mate 30 Pro akkumulátora

Megtudtuk, milyen akksik biztosítják majd az új Huawei csúcstelefonok áramellátását. Ha a pletykák igazak, nem fogunk csalódni.

Előreláthatólag az ősszel kerülnek a boltok polcaira a Huawei új csúcskategóriás mobiljai, a mate 30 és a Mate 30 Pro. A megjelenéssel korábban már mi is foglalkoztunk, azonban az elmúlt napokban újabb hírek láttak napvilágot a szériával kapcsolatban.

Többet tudni az akksikról, mint az operációs rendszerről

Egyelőre nem tisztázott, hogy az új Huawei telefonok Androiddal, vagy a cég által fejlesztett, HarmonyOS operációs rendszerrel működnek majd. Sokkal többet tudni azonban az olyan, egyéb újdonságokról, mint a 40 megapixeles, széleslátószögű kamera, az 55 wattos gyorstöltés lehetősége, vagy épp a telefon akkumulátorának várható teljesítménye.

Az új áramforrásokról a Weibo.com fórumon közölt fotók azt mutatják, hogy a Mate 30 és a Mate 30 Pro várhatóan különböző akkumulátorokat fognak használni. Míg az előbbi verziót egy némileg gyengébb, 4200 milliamperórás akksival látja el a gyártó, addig az utóbbi, prémium kategóriás változat 4500 milliamperórás áramforrással kerül majd a boltok polcaira.

Mint az fentebb már említettük, az akkumulátorok egyaránt támogatják majd az 55 wattos, kábeles, valamint a 25 wattos, vezeték nélküli töltést is. Ez alapvetően előrelépést jelent a Mate 20 és a Mate 20 Pro hasonló teljesítményű áramforrásaihoz képest, melyek közül az utóbbit a 40 wattos kábeles, illetve a 15 wattos, vezeték nélküli töltésre tervezték.

A jelenleg kiszivárogtatott paraméterek alapján úgy tűnik, a Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro lesznek a piacon elérhető, vezeték nélkül is leggyorsabban, illetve leghatékonyabban tölthető telefonok, melyek a Samsung új, Galaxy Note 10-es szériáját is kiüthetik a nyeregből.

A folyamatos fejlődés egyre több energiát igényel

Az energiaszint növelése alapvetően szükséges az új funkciók zavartalan működését tekintve. Leginkább a vezeték nélküli töltés lehetőségének fejlődése az, ami a korábbi típusokhoz mérten nagyobb energiát emészt fel. De a telefonhasználati szokások folyamatos változása is indokolja a nagyobb teljesítményű, erősebb energiaforrások használatát.

A technológia fejlődésével ugyanis egyre többen használják a mindennapokban az okostelefonok által kínált, kényelmi funkciókat. Mióta készülékeink nem csak telefonálásra és üzenetküldésre alkalmazhatók, hanem egyfajta „mini számítógépként” is tekinthetünk rájuk, azóta egyre fontosabbá vált a nagyobb teljesítményű akkumulátorok használata.

Szeptember második felében minden kiderül

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Mate 30 és Mate 30 Pro készülékek megjelenése szeptember második felére várható. A cég némileg korábbra tervezte a hajtogatható kijelzővel ellátott Mate X megjelenését, azonban úgy tűnik, az utóbbi okostelefon megjelenése némileg tolódni fog, méghozzá a Mate széria javára.

A Mate X előre láthatólag csak novemberben kerül majd a boltok polcaira, szeptemberben azonban a Mate 30 és a Pro változat is beszerezhető lesz, a Huawei készülékek rajongóinak legnagyobb örömére.

További cikkek
Minden, amit a közelgő iPhone 14-ről tudni érdemes

Minden, amit a közelgő iPhone 14-ről tudni érdemes

Hamarosan érkezik az Apple legújabb csúcskategóriás okostelefonja, az iPhone 14. A készülékről egyre több információ szivárog ki, és lassan összeáll a kép azzal kapcsolatban, mit is várhatunk tőle. Ebben a cikkben megmutatjuk a legfontosabb specifikációkat, melyeket a hamarosan érkező csúcsmobilról idáig tudni érdemes.
Elolvasom