Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 10.000 Ft-tól!

Minden, amit a közelgő iPhone 14-ről tudni érdemes

Hamarosan érkezik az Apple legújabb csúcskategóriás okostelefonja, az iPhone 14. A készülékről egyre több információ szivárog ki, és lassan összeáll a kép azzal kapcsolatban, mit is várhatunk tőle. Ebben a cikkben megmutatjuk a legfontosabb specifikációkat, melyeket a hamarosan érkező csúcsmobilról idáig tudni érdemes.

Valószínűleg már csak két hónapot kell várnunk az iPhone 14 megjelenéséig. Az új csúcsmobillal és innovatív megoldásaival kapcsolatban azonban már most rengeteg pletyka kering a neten, melyekből sokat meg tudhatunk arról, mire is számítsunk a telefont illetően. Néhány újdonság ezek közül egészen meglepőnek és radikálisnak nevezhető.

Ezek többségét az Apple ugyan még nem erősítette meg, azonban nagy valószínűséggel a legtöbb információnak ettől függetlenül is hihetünk.

Az iPhone 14 szérián belül négy eszközre, köztük két Pro modellre is számíthatunk, a készülékek pedig a 13-as szériához képest is több újdonságot tartogatnak majd az Apple rajongók számára. Most összegyűjtöttük a legérdekesebb infókat azok közül, melyeket az Apple következő generációs iPhone-járól eddig tudunk.

Szeptemberben érkezik a legújabb almás telefon

Mint ahogy minden évben, úgy idén is hatalmas az izgalom a legújabb iPhone megjelenése körül a 14-es széria a pletykák szerint ugyanis sok újdonságot tartogat, és a jelenleg legütősebb csúcsmobilnál, az iPhone 13-nál is izgalmasabb lesz.

A várakozások szerint ismét négy modell, azaz két alap- és két Pro-variáns kerül majd a piacra. A megjelenést az Apple 2022 szeptemberére ígéri, és az eddig kiszivárgott információk alapján úgy tűnik, hogy a brand hűséges rajongói az új modellekben sem fognak csalódni.

Nagyobb eltérés a Pro és az alapmodell közt: új megjelenés és erősebb kamera

Korábban a kínai közösségi médiában szivárgott ki az iPhone 14 Pro Max gyári mintája, mely alapján úgy tűnik, jelentős változásokra számíthatunk a kialakítás terén. A korábbi modellek után az egyik legnagyobb eltérést a Face ID belógó szenzorszigetének eltávolítása jelenti, mely az iPhone X bemutatása óta állandó designelemnek számított. Helyette az új design két diszkrét kivágást alkalmaz.

A jóval drágább Pro-széria ráadásul nemcsak új előlapi kialakítást kaphat, de úgy tűnik, hogy egy 48 megapixeles kamerát is. Ezzel szemben a normál iPhone 14-ben valószínűleg marad a belógó szenzorsziget és a 12 megapixeles elsődleges lencse.

Az iPhone 14 kamerája egyébként a hírek szerint drasztikus fejlesztésen megy keresztül. A legnagyobb változás az elülső kamera autófókusz funkcióinak innovációja lesz, melynek köszönhetően lehetséges, hogy az elülső kamera technológiai szempontból képes lesz utolérni a hátlapi kamerát. Ám ezzel kapcsolatban további információk még nem állnak rendelkezésre.

Magasabb kijelző, izmosabb chip és egyéb érdekességek

Egyelőre úgy tűnik, hogy az iPhone 14 marad a már megszokott, 6,1 colos kijelzőméretnél, a Max modellek pedig az iPhone 13 Pro Max 6,7 colos kijelzőjét örökli meg. A pletykák szerint azonban a Pro változat magasabb házat kap.

Chipek terén a sima iPhone 14 az iPhone 13 Pro-ban található A15 chipet kapja majd, az iPhone 14 Pro modellekbe pedig már az A16 chip kerül. Hogy ez mennyivel lesz ütősebb az elődjénél, azt még pontosan nem tudni. Az azonban biztos, hogy az összes iPhone 14 modellben 6GB RAM memória lesz.

Ismét szárnyra kaptak továbbá a műholdas kommunikációval kapcsolatos tervek. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor nagy valószínűséggel az iPhone 14 lehetővé fogja tenni azt, hogy műholdas kapcsolaton keresztül küldhessünk szöveges üzeneteket.

Fontos változás lehet továbbá, hogy az iPhone 14 bizonyos piacokon csak eSIM-es változatban lesz elérhető. És habár a gyártó egyelőre csak tesztelni szeretné az ezzel kapcsolatos reakciókat, nem elképzelhetetlen, hogy a következő iPhone szériák esetében már teljesen eltűnik majd a fizikai SIM tároló.

Miért a tok legyen az első dolog, amit beszerzel az új iPhone-od mellé?

A legtöbb Apple felhasználó egyetért abban, hogy az iPhone jóval több, mint egy egyszerű okostelefon. Éppen ezért fontos, hogy újonnan vásárolt készülékednek biztosítsd a megfelelő védelmet. Bármikor történhet ugyanis olyan baleset, mely a kijelző repedéséhez vagy a ház töréséhez vezethet. Jobb tehát felkészülni, mint megijedni.

Éppen ezért egy minőségi iPhone 14 tok nélkülözhetetlen kiegészítő, hiszen nemcsak a felületi karcolásoktól és a hétköznapi használatból adó, kisebb sérülésektől védi meg a telefonodat, de akár a nagyobb ütésektől is képes megóvni. Csakúgy, mint az iPhone 14 Pro üvegfólia, mely szintén nélkülözhetetlen abban az esetben, ha legújabb készülékedet szeretnéd bebiztosítani.

Ez már csak azért is fontos, mert a legfrissebb pletykák szerint a 14-es széria készülékei lehetnek a legdrágábbak az iPhone-ok történelmében, ami leginkább annak köszönhető, hogy a dráguló alkatrészek és a memóriachipek és a kijelzők beszállítóinál való ellátási nehézségek miatt az Apple jelentős áremelésre készül. Pontos árakat azonban még egyelőre nem tudni.

További cikkek