A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Kiszivárgott az Android 11 béta verziója

Kiszivárgott az Android 11 béta verziója

A Google hivatalosan a héten rántotta volna le a leplet az Android operációs rendszer 11-es béta verziójáról. A megjelenést azonban az Egyesült Államokban kitört zavargások miatt a cégnek halasztania kellett. Ennek ellenére néhány Pixel készülékre a várva várt tesztverzió mégis megérkezett.

Most bemutatunk néhány újdonságot, melyeket az új Android tartogat a felahsználók számára.

Mintha minden a telefongyártók ellen dolgozna

A 2020-as év eseményei a legtöbb vállalkozásra negatív hatással voltak. Korábban a koronavírus miatti korlátozások akadályozták az új fejlesztések megjelenését, valamint a tavaszra időzített fejlesztői konferenciák megtartását.

A Google azonban úgy látta, a sötét fellegek kezdenek eloszlani, így az új Android béta verziójának megjelenését a Pixel 4a debütálásával egyetemben június elejére tervezte.

Ezt a tervet azonban az Egyesült Államokban kialakult helyzet keresztül húzta, és a tech óriásnak ismét halasztania kellett a megjelenést. Egészen pontosan az online bemutató nem kényszerből, hanem a George Floyd halála miatt utcára vonuló tüntetőkkel való szimpátia miatt kerül későbbi időpontra.

Hogy az operációs rendszer teszt változatának debütálása így mennyit csúszik, egyelőre nem lehet tudni, hiszen a hangulat az USA-ban csak lassan látszik csillapodni. A megjelenés konkrét dátumáról pedig még a hivatalos oldal sem ad pontos tájékoztatást.

Véletlenül elérhetővé vált a frissítés, ami egyelőre nem túl lenyűgöző

A halasztás és a hivatalos bejelentés ellenére azonban néhány Pixel telefonra mégis megérkezett az Android 11 béta frissítőcsomag. A Google által közölt információk szerint mulasztás miatt, teljesen véletlenül. Ennek köszönhetően azonban némi betekintést nyerhettünk abba, várhatóan miben változik majd az új operációs rendszer elődjéhez képest.

Az egyik legfőbb újdonság a bekapcsoló gomb hosszú nyomva tartásával felugró menü, melyen a kikapcsolás, a zárolás és a vészhívás funkciója mellett egyszerűbb feladat lesz, valamint a Pixel Launcher is bővülni fog egy hasznos, tevékenységeink alapján számunkra érdekes applikációkat ajánló funkcióval.

Egyelőre tehát úgy tűnik, az Android 11 nem bővelkedik az újdonságokban. Ez persze ne feltétlenül probléma, hiszen, ahogy a mondás tartja, sok kicsi sokra megy. Néhány apró ámde jól működő újítás sokkal hasznosabb lehet, mint a jelentéktelen frissítések halmaza.

Ráadásul nagy valószínűséggel a végleges verzió több meglepetést is tartogat majd, hiszen nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy egyelőre egy béta stádiumban járó operációs rendszerről beszélünk.

A végleges változat év végén várható

Ha minden jól megy, az első béta verzió megjelenésére még a hónapban sor kerülhet, melyet a Google tervei szerint két további tesztverzió fog követni.

Az utolsó béta verzió lesz az a változat, melyben hivatalosan már minden új funkció megtalálható lesz, ami az év végére ígért Android 11-ben. A beta 3.0 esetében a fejlesztőknek már csak az utolsó hibakereső stádiumon kell majd átesniük. Ezt a változatot előre láthatólag augusztusban érhetik majd el az újdonságokra fogékony felhasználók.

Kiemelt ajánlataink