A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Hamarosan érkezhet az Android 11

Hamarosan érkezhet az Android 11

Alig fél éve annak, hogy az Android 10 piacra került, mégis úgy tűnik, készülhetünk az operációs rendszer legújabb verziójára. Nemrégiben egy véletlen tévedésnek köszönhetően kiszivárgott ugyanis néhány információ, melynek köszönhetően a Google nem várt tovább, és letölthetővé tette az Anfroid 11 fejlesztői verzióját.

A béta verzió egyelőre kevés újdonságot tartogat, és nem is érdemes akárkinek letöltenie. De mikor érkezik a végleges Android 11, és legfőképp: mit várhatunk majd az Android 10-et meglehetősen gyorsan leváltó operációs rendszertől?

Már elindult az Android 11 fejlesztői béta program

A közelmúltban igencsak felkorbácsolta a kedélyeket, hogy a Google véletlenül kiszivárogtatta az Android 11 információs oldalát, melyről megtudhattuk, hogy az új operációs rendszer fejlesztői változata hamarosan elérhető lesz.

A tévedésből publikált információk azóta eltűntek, azonban az ígéret nemrégiben megvalósult. Az Android 11 Developer Preview-t ugyanis már bárki telepítheti, aki Pixel 2-től a Pixel 4-ig Google mobillal rendelkezik.

Fontos azonban tudni, hogy egy olyan béta verzióról beszélünk, melyet nem hétköznapi felhasználásra terveztek, ez a változat ugyanis még a fejlesztés korai szakaszában jár, így telepítése és használata kizárólag hozzáértőknek ajánlott.

Milyen újdonságokat hozhat az új Android?

A fejlesztői verziónak hála végre fény derült néhány újdonságra, mellyel az Android 11 szolgál majd a felhasználók számára. Ezek azonban egyelőre apróságok, és valószínűleg a végleges verziótól sokkal több, érdekes frissítést is várhatunk majd.

Az újdonságok közt egyelőre olyan funkciók szerepelnek, mint a gördíthető képernyőkép, a meghatározható időintervallumban bekapcsolható sötét mód, illetve az Android 10-hez képest is erősebb adatbiztonsági funkciók.

Az operációs rendszer ezen túl támogatja a hajlítható és a széleken lekanyarodó képernyőket, a kameralukas dizájnt, és a vezeték nélküli fordított töltést is. Valamint a különböző 5G-vel kapcsolatos funkciók is nagy szerepet kapnak majd.

Az Android 11 várható újdonságaival egyébként egy korábbi bejegyzésünkben már bővebben is foglalkoztunk.

Hivatalosan is Android 11

Csak apró érdekesség egyébként, hogy a rendszer a fejlesztés ideje alatt az Android R nevet használta, ami nem meglepő, hiszen ebben a fázisban az előző Android is Q néven futott. A végleges elnevezés viszont a hagyományokhoz híven Android 11 maradt, utótag és egyéb kiegészítés nélkül, és előre láthatólag ez a végleges verzió publikálásáig sem fog már megváltozni.

Mikor érkezik a végleges változat?

Úgy tűnik, a legfrissebb mobilos oprendszerre még várni kell, azonban már nem túlzottan sokat. Januárban vált hivatalossá az idei Google I/O konferencia dátuma, melyen előre láthatólag az új, 11-es Android is bemutatkozik majd. Ennek tükrében pedig úgy tűnik, már a tavasz végén telepíthetjük telefonjainkra a legújabb Android verziót.

Kiemelt ajánlataink