A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / A videósok kedvence lehet az Android 11

A videósok kedvence lehet az Android 11

Sokat kell még várnunk az Android 11-re, hiszen alig pár hónapja annak, hogy megjelent az operációs rendszer legutóbbi verziója. Sokan még ezt a frissítést sem kapták meg készülékükre, mások azonban már a 2020-ban várható újításokat találgatják.

Az új Androidról eddig nem sok hivatalos információ érkezett, azt azonban már tudhatjuk, hogy a videózás szerelmesei nagy valószínűséggel örülni fognak majd a frissítésnek.

2020-ban jön az új Android

Augusztus óta elérhető az Android operációs rendszer legfrissebb verziója, mely a korábbi verziókhoz képest több újdonságot is tartogatott, mind a fejlesztők, mind pedig a felhasználók számára. Az egyik legnagyobb sikert az energiatakarékos sötét téma bevezetése aratta, de a rendszer rengeteg olyan, hasznos frissítést is tartalmaz, melyek az adatbiztonságot valamint a magánszféra védelmét segítik.

Sok olyan terület akadt azonban, mely az Android 10 megalkotása során kimaradt a fejlesztők fókuszából. Ezekre a problémákra jelenthet megoldást a 2020 második felére várható frissítés, melynek pontos megjelenéséről azonban egészen idáig nem sokat tudhatunk.

Amit már biztosan tudunk az Android 11-ről

Azok számára, akik telefonjukat gyakran használják videókészítésre, a korábbi és jelenlegi Android verziók nem a legjobb megoldást jelentetik, köszönhetően annak a blokkank, ami nem engedélyezi a 4 GB-nál nagyobb méretű videófájlok készítését. Ez a megkötés néhány éve még nem jelentett nagy problémát, azonban az egyre komolyabb és jobb minőségű megoldások együtt járnak az egyre nagyobb fájlmérettel.

A 4K megjelenésével a tárhely-igény lényegesen megugrott, és úgy tűnik, a hamarosan telefonjainkon is megjelenő 8K csak súlyosbítja majd a helyzetet. Fel kell készülnünk tehát az óriásméretű videófájlok tárolására is. Teljesen logikus tehát, hogy a fejlesztők az Android új verzójából kiiktatják a videókat illető, méretbeli korlátozást, hiszen a technológia fejlődésével a 4 GB-os méret egyre rövidebb videós tartalmat képes magába foglalni.

Azt, hogy a méretbeli korlátozás teljesen eltűnik, vagy egyszerűen csak növekszik a limit, egyelőre nem tudni. Ellenben mindenképp olyan újdonságról beszélünk, melyet az Android fejlesztőinek már jóval korábban is érdemes lett volna meglépnie.

Lassan peregnek az információmorzsák

Tekintve azt, hogy az operációs rendszer legutóbbi verziója alig néhány hónappal ezelőtt debütált, nem csoda, hogy keveset tudni a jelenleg fejlesztés alatt álló utódról. Úgy tűnik azonban, hogy lassan, de biztosan egyre több információmorzsa hullik le a fejlesztők asztaláról, és jut el a tech-sajtó újságíróihoz.

Úgy tűnik például, hogy az Andorid 11 megoldja a 10-ben bevezetett sötét mód ütemezhetőségének problémáját. Az ütemezés korábban elérhető volt a jelenlegi operációs rendszer béta verziójában, azonban a végleges változatból több, apró hiba miatt végül kivették.

A fejlesztők jelenleg ezek javításán is dolgoznak, és ha minden a terv szerint halad, a jövőre érkező, új Androidban már probléma nélkül megoldható lesz a sokak által kedvelt sötét mód ütemezése.

Kiemelt ajánlataink