A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Hamarosan hajtogathatunk - jön a Huawei Mate X

Hamarosan hajtogathatunk - jön a Huawei Mate X

Régóta várunk a Huawei összehajtható csúcsmobiljára, ám úgy tűnik, hamarosan a kezünkbe vehetjük.  A készülék ugyanis Kínában már november közepén debütál, és valószínűleg nem kell sokat várnunk arra, hogy Európába is elérjen.

De vajon érdemes lesz-e beruházni a különleges, azonban előre láthatólag egyáltalán nem olcsó készülékre?

Szupegyors 5G modem és összehajtható konstrukció

Nemrégiben már írtunk arról, hogy még idén októberben debütál a Huawei új szupertelefonja, a hajtogatható képernyővel ellátott mate X Pro. Nos, kis késéssel ugyan, de úgy tűnik, a készülék hamarosan valóban debütál, és egyelőre úgy tűnik, hogy nagyjából azt kapjuk tőle, amit a kiszivárogtatott információk alapján vártunk.

Korábban felröppent a hír, hogy a Huawei Mate X Kirin 990 chippel érkezik, ez azonban úgy tűnik, nem igaz. A telefon Kirin 980-as lapkával üzemel, ami egyeseknek talán csalódást okozhat. Mindenkit kárpótol azonban a szupergyors Balong 5000 5G modem, amivel korábban még egyetlen Huawei eszköz sem rendelkezett.

A készülék ezen kívül a csúcsmobilok körében manapság felkapott négykamerás rendszerrel lesz felszerelve, a 4500 mAh-s akkumulátor pedig lehetővé teszi az 55 wattos szupergyors töltést is. A legnagyobb extrát azonban természetesen az összehajtható kijelző jelenti.

A megjelenítő négy rétegből áll, kihajtva egy nagyobb, tablet-szerű felületet használhatunk, míg összehajtva egy vaskosabb, dupla képernyős okostelefont tarthatunk a kezünkben.

Rendesen elkérik az árát

Nyilván számítottunk arra, hogy a Huawei Mate X innovációi miatt nem lesz olcsó készülék. A jelenlegi információk szerint annak, aki szert akar tenni az összehajtható csúcstelefonra, Európában nem kevesebb, mint 2300 dollárt kell majd letennie az asztalra, ami barátok közt számolva is nagyjából 700.000 forintos összeget jelent.

Ezért az összegért egy 8 GB RAM-mal, valamint 512 GB tárhellyel ellátott telefont vehetünk a kezünkbe.

Ezzel a készülék árát tekintve abszolút a prémium kategóriás eszközök közé sorolható, azonban kérdés, hogy csak az újdonság varázsáért kell-e ilyen árat fizetnünk, vagy a Mate X innovációi valóban időtállóak lesznek. Sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, és az összehajtható képernyőt teljesen felesleges luxusnak tartják, amely tulajdonképpen nem ad hozzá túlzottan sokat a felhasználói élményhez.

Ettől függetlenül persze vitathatatlan, hogy nagyon szívesen kipróbálnánk az első pillantásra rendkívül futurisztikusnak tűnő megoldást.

Még nem tudni, hozzánk mikor érkezik

Azzal kapcsolatban, hogy a telefont az európai közönség mikor veheti a kezébe, még nincsenek pontos információink. A készülék hivatalosan november 15.-én startol Kínában, a nagy webáruházakban pedig már az országon kívül is előrendelhető.

Ez szerencsére arra enged következtetni, hogy túlzottan sokat nem kell várnunk arra, hogy a magyar piacon is beszerezhető legyen azok számára, akik nem restek a zsebükbe nyúlni, és közel 700.000 forintot kiperkálni azért, hogy egy olyan menő eszköz lapuljon a zsebükben, mint a Huawei Mate X.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink