Kosár ikon
A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Bezárás
termék képe
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Egy kis érdekesség – hogyan működik a vezeték nélküli töltő?

Egy kis érdekesség – hogyan működik a vezeték nélküli töltő?

Manapság a fejlesztések eredményeként létrejött az egyik legnagyobb kényelmi újítás, a vezeték nélküli töltő. Biztosan láttál már ilyen eszközt, vagy talán már használod is a telefonodhoz. De vajon tudod, hogyan is működik pontosan? 


A vezeték nélküli töltő egy mágneses mező segítségével továbbít energiát az eszköz felé, így a folyamat végrehajtásához nincs szükség kábelre. Az eszközöket mindössze a töltőlapra kell helyezned, és a folyamat máris elindul. De nézzük meg részletesen, milyen elven működik ez a forradalmi újítás. 


Mi az a Qi, és hogyan kapcsolódik a vezeték nélküli töltéshez?


A "Qi" (ejtsd: csí) egy olyan szabvány, amely a vezeték nélküli töltési technológiák közös nyelve. Ezt a Wireless Power Consortium dolgozta ki, hogy biztosítsa a kompatibilitást a különböző eszközök és töltők között. Ha a készüléked támogatja a Qi-szabványt, akkor a kompatibilis vezeték nélküli töltők könnyen elláthatják azt energiával. A Qi alapvetően az indukciós töltés egyik formáját alkalmazza, amely a mágneses mezők segítségével juttatja el az energiát az eszközöd akkumulátorához.


Mennyire gyors a vezeték nélküli töltő?


Ez egy sokak által feltett kérdés, hiszen a sebesség mindig fontos szempont a töltésnél. Ez a típus általában még elmarad a hagyományos, kábeles megoldásoktól. Általában 5W és 15W közötti teljesítményűek, ami lassabb, mint a leggyorsabb kábeles gyorstöltők. Ez az áruházunkban is kapható indukciós, univerzális eszköz pl. éppen 15W teljesítményre képes. Azonban a jövőben ez változhat, hiszen egyre több gyártó dolgozik azon, hogy a vezeték nélküli töltő gyorsaságát növelje.


A vezeték nélküli töltő előnyei és hátrányai


Egy szuper dologról beszélünk, ami kényelmes megoldásnak tűnik, azonban, mint mindennek, ennek is megvannak a hátrányai is. Lássuk most pro és kontra, hogy mivel állunk szemben. 

Előnyök:

  • Kényelem: Természetesen ez a legnagyobb előnye, hiszen nem kell kábellel bajlódni. Elég, ha a telefonod csak rárakod a töltőlapra.
  • Kevesebb kopás: Mivel nincs kábel, nem kell aggódnod amiatt, hogy a csatlakozód idővel tönkremegy.
  • Esztétikusabb: Valljuk be, hogy elegánsabb látszatot kelt a gyorstöltő padon pihenő telefon, mint a kábeleken lógó.

Hátrányok:

  • Sebesség: A már említett probléma a lassúság lehet.
  • Használat: Sajnos ebben az esetben nem tudod kézbe venni az eszközt, amíg töltődik.
  • Hőleadás: A vezeték nélküli töltés ideje alatt keletkező hő csökkentheti az akkumulátor élettartamát.


Mi az a fordított töltés és miért jó?


Ez egy izgalmas új funkció, ami egyre gyakoribb jelenség. Gyakorlatilag a telefonod fogja ebben az esetben ellátni más kütyüdet, például fülhallgatódat energiával. Ez úgy működik, hogy a mobilod hátlapjára helyezed a töltendő eszközt, és az átadja neki az energiát. Képzeld el, hogy úton vagy, és a fülhallgatód lemerül – elég csak a telefonodhoz tenni, és hamarosan újra használható lesz. 


Mi szükséges ahhoz, hogy a Qi töltés megvalósuljon?


Ha a mobilod nem támogatja a Qi-szabványt, nem kell aggódnod, mert léteznek megoldások. Egy lehetőség lehet a vezeték nélküli töltőadapterek használata, amelyek könnyen csatlakoztathatók a telefonod portjához. Ezek az adapterek vékonyak és diszkrétek, így nem zavarják a telefonod normál használatát.

Ne feledd, a technológia folyamatosan fejlődik, valószínűleg hallunk még híreket ez ügyben. Ha bármi kérdésed merülne fel, akkor keress minket elérhetőségeink egyikén, és mi készséggel állunk rendelkezésedre.