Dupla kijelzős telefont dob piacra az LG

Novemberben debütál a dupla képernyővel ellátott LG G8X ThinQ. Megmutatjuk, mi várható a furcsa kialakítású okostelefontól.

Az LG a közelmúltban bejelentette legújabb, dupla kijelzős telefonjának hivatalos megjelenési dátumát. Az LG G8X ThinQ az Egyesült Államokban november elsejétől lesz elérhető, és néhány héten belül valószínűleg az európai piacra is betör majd a készülék.

A telefon teljesen más módon közelíti meg azt a hajtogatható kijelzős trendet, melynek jelenlegi zászlóshajói a Samsung Galaxy Fold, valamint a hamarosan piacra kerülő Huawei Mate X számítanak.

Miben különbözik a többitől?

Az LG G8X ThinQ innovációja teljesen más szemszögből közelíti meg a nagy kijelzősből kisebb kijelzőssé alakítható készülékek kérdését. Ennek a telefonnak az esetében ugyanis nincs szükség hajlítható képernyőre.

A G8X ThinQ –el gyakorlatilag két kijelzőt kapunk, melyeket egy külső tok segítségével csatlakoztathatunk egybe, így érhető el a nagyobb, tabletekhez hasonló méret. Ez bizonyos szempontból jobb, más szempontból azonban jóval körülményesebb megoldást jelent, mint a Galaxy Fold, vagy a Mate X összehajtható képernyőjének esetében.

A dupla kijelző előnye, hogy nincs szükség hajtogatásra, éppen ezért kevésbé sérülékeny a megoldás, mint a hajtható képernyő. Hátránya azonban, hogy jóval komplikáltabb, vastagabb, és nehezebben hordozható módszer, mintha egyszerűen csak kihajtanánk a készüléket, ha bizonyos tevékenységekhez a nagyobb képernyőméretre lenne szükségünk.

A tudásra nem lehet panasz

Az új LG telefon két darab, egyenként 6,4 hüvelykes kijelzővel érkezik, mindkettő full HD+ felbontású OLED, 2340 x 1080 képponttal és HDR10-támogatással. Magát a telefont Snapdragon 855 chip hajtja, és 6 GB RAM-ot valamint igény szerint bővíthető 128 GB tárhelyet találhatunk a készülékben. A 4000 mAh-s akksi a gyorstöltési opciót is támogatja.

A G8X ThinQ azok számára is ideális választás lehet, akik szeretnénk telefonjukat fotózásra használni. A készülék fő kamerája 12 megapixeles, f/1.8-as rekeszértékkel, így akár kevésbé jó fényviszonyok mellett is nyugodtan használható.  A második kamera 13 megapixeles, és ultraszéles képek készítésére alkalmas.

Az innovációnak valószínűleg komoly ára lesz

Azt, hogy az érdekes megoldással operáló szupertelefon milyen áron lesz elérhető, egyelőre nem tudni, azonban nagy valószínűséggel drágább árképzésre kell számítani, mintha egy középkategóriás készülékre szeretnénk beruházni. Már csak azért is, mert a mostohatestvéreinek tekinthető Samsung Galaxy Fold és a Huawei Mate X is bőven megugrották árban a fél millió forint feletti álomhatárt.

A várhatóan magas ár az LG G8X ThinQ esetében is érthető, hiszen, ha jobban belegondolunk, ezzel az újfajta, innovatív megoldással kissé olyan, mintha két készüléket kapnánk egy áráért.

Kérdés persze, hogy a telefon megéri-e majd a beruházást, hiszen a hajtható és dupla képernyős megoldások még igencsak gyerekcipőben járnak. Mind a Samsung, mind a Huawei, mind pedig az LG esetében esélyes az, hogy az első, teszt jellegű szériák után jóval komolyabb, kényelmesebb, és egyben időtállóbb megoldásokat vehetünk majd kezünkbe az elkövetkező évek során.

További cikkek
Így hozd ki a legtöbbet az FM transmitter -ből

Így hozd ki a legtöbbet az FM transmitter -ből

Az FM transmitter nagyszerű módja annak, hogy korszerűbbé tedd az autód hangzásrendszerét, ráadásul olcsón. De ezeket a készülékeket sem gyártják egyformán és a technológia még közel sem tökéletes, ezért jól fognak jönni a következő tippek, melyekkel a legtöbbet hozhatod ki az FM átalakítóból!
Elolvasom
LG G8 specifikációk, tulajdonságok, ára

LG G8 specifikációk, tulajdonságok, ára

Az LG nem volt fókuszban a 2019-es barcelonai Mobil Világkongresszuson az 5G-s, hajlítható kijelzős, bombasztikus telefonok mellett, de azért sort kerítettek a G8 bemutatására. A látottak alapján azt sejteni lehet, hogy egy jó telefonról van szó, ami árban ráadásul sok versenytársát leelőzi.
Elolvasom
Kinek is készült az iPhone XR?

Kinek is készült az iPhone XR?

Az iPhone XR inspirációt merített az iPhone XS és az iPhone XS MAX. Csak egyetlen kamera kapott helyet a hátlapon, a nemes acél keret részt kicserélték alumíniumra, valamint LCD kijelzőt kapott az OLED helyett.
Elolvasom