A futárszolgálatok továbbra is kiszállítanak minden rendelést.

Dupla kijelzős telefont dob piacra az LG

Novemberben debütál a dupla képernyővel ellátott LG G8X ThinQ. Megmutatjuk, mi várható a furcsa kialakítású okostelefontól.

Az LG a közelmúltban bejelentette legújabb, dupla kijelzős telefonjának hivatalos megjelenési dátumát. Az LG G8X ThinQ az Egyesült Államokban november elsejétől lesz elérhető, és néhány héten belül valószínűleg az európai piacra is betör majd a készülék.

A telefon teljesen más módon közelíti meg azt a hajtogatható kijelzős trendet, melynek jelenlegi zászlóshajói a Samsung Galaxy Fold, valamint a hamarosan piacra kerülő Huawei Mate X számítanak.

Miben különbözik a többitől?

Az LG G8X ThinQ innovációja teljesen más szemszögből közelíti meg a nagy kijelzősből kisebb kijelzőssé alakítható készülékek kérdését. Ennek a telefonnak az esetében ugyanis nincs szükség hajlítható képernyőre.

A G8X ThinQ –el gyakorlatilag két kijelzőt kapunk, melyeket egy külső tok segítségével csatlakoztathatunk egybe, így érhető el a nagyobb, tabletekhez hasonló méret. Ez bizonyos szempontból jobb, más szempontból azonban jóval körülményesebb megoldást jelent, mint a Galaxy Fold, vagy a Mate X összehajtható képernyőjének esetében.

A dupla kijelző előnye, hogy nincs szükség hajtogatásra, éppen ezért kevésbé sérülékeny a megoldás, mint a hajtható képernyő. Hátránya azonban, hogy jóval komplikáltabb, vastagabb, és nehezebben hordozható módszer, mintha egyszerűen csak kihajtanánk a készüléket, ha bizonyos tevékenységekhez a nagyobb képernyőméretre lenne szükségünk.

A tudásra nem lehet panasz

Az új LG telefon két darab, egyenként 6,4 hüvelykes kijelzővel érkezik, mindkettő full HD+ felbontású OLED, 2340 x 1080 képponttal és HDR10-támogatással. Magát a telefont Snapdragon 855 chip hajtja, és 6 GB RAM-ot valamint igény szerint bővíthető 128 GB tárhelyet találhatunk a készülékben. A 4000 mAh-s akksi a gyorstöltési opciót is támogatja.

A G8X ThinQ azok számára is ideális választás lehet, akik szeretnénk telefonjukat fotózásra használni. A készülék fő kamerája 12 megapixeles, f/1.8-as rekeszértékkel, így akár kevésbé jó fényviszonyok mellett is nyugodtan használható.  A második kamera 13 megapixeles, és ultraszéles képek készítésére alkalmas.

Az innovációnak valószínűleg komoly ára lesz

Azt, hogy az érdekes megoldással operáló szupertelefon milyen áron lesz elérhető, egyelőre nem tudni, azonban nagy valószínűséggel drágább árképzésre kell számítani, mintha egy középkategóriás készülékre szeretnénk beruházni. Már csak azért is, mert a mostohatestvéreinek tekinthető Samsung Galaxy Fold és a Huawei Mate X is bőven megugrották árban a fél millió forint feletti álomhatárt.

A várhatóan magas ár az LG G8X ThinQ esetében is érthető, hiszen, ha jobban belegondolunk, ezzel az újfajta, innovatív megoldással kissé olyan, mintha két készüléket kapnánk egy áráért.

Kérdés persze, hogy a telefon megéri-e majd a beruházást, hiszen a hajtható és dupla képernyős megoldások még igencsak gyerekcipőben járnak. Mind a Samsung, mind a Huawei, mind pedig az LG esetében esélyes az, hogy az első, teszt jellegű szériák után jóval komolyabb, kényelmesebb, és egyben időtállóbb megoldásokat vehetünk majd kezünkbe az elkövetkező évek során.

További cikkek
Melyik univerzális autós telefontartót válasszam?

Melyik univerzális autós telefontartót válasszam?

Most megtudhatod melyik autós telefontartó az ideális választás számodra. Ebben a rövid leírásban, az összes fontos szempontot végig vesszük ahhoz, hogy számodra a legideálisabb autós tartót választhasd. Többek között kitérünk a különböző fajta kialakítási és elhelyezési formákra és olyan hasznos eszköz funkciókra, amiket érdemes szem előtt tartan vásárláskor. Ne is szaporítsuk tovább a szót, vágjunk bele!
Elolvasom