Kosár ikon
A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Bezárás
termék képe
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Csak gyári alkatrésszel használható az iPhone akkumulátorellenőrző funkciója

Csak gyári alkatrésszel használható az iPhone akkumulátorellenőrző funkciója

Az iPhone-tulajdonosok már nyilván megszokhatták, hogy készülékeik esetében az alkatrészek cseréje és a kiegészítők beszerzése is körülményes feladatot jelenthet. Az Apple okostelefonok ugyanis a legtöbb esetben nem preferálják az utángyártott alkatrészeket, és szinte kizárólag a saját, gyári variánsaikat támogatják.

Az elmúlt hetekben azonban nagy port kavart a hír, mely szerint azoknak az iPhone-oknak, melyeknek akkumulátorát a tulajdonosok nem márkaszervizben cseréltették, egy hasznos és fontos funkciótól kell könnyes búcsút venniük a jövőben.

Viszlát, Battery Health!

Jó módszert jelent régebbi Apple telefonunk élettartamának meghosszabbítására az akkumulátor cseréje, pláne abban a tudatban, hogy az aktuálisan használt akksi állapotát a Battery Health funkció segítségével bármikor ellenőrizhetjük.

Ha az áramforrásunk életciklusa vége felé közelít, azt az applikáció jelzi, a cserét pedig elméletileg bármikor elvégezhetjük. Ugyanúgy egy egyszerű telefon-szaküzletben, mint ahogyan egy jóval drágábban dolgozó Apple márkaszervizben is. És itt szeretnénk hangsúlyozni azt, hogy elméletileg.

Akad ugyanis a dolognak egy buktatója, melyre az almás telefonok felhasználói a közelmúltban mutattak rá, és nem kis felháborodást keltett világszerte a felhasználók körében.

Abban az esetben, ha nem hivatalos szervizben cseréltetjük a szóban forgó alkatrészt, iOS operációs rendszerünkről egyszerűen használhatatlanná válik a fentebb említett Battery Health funkció, mely az akkumulátor működését, teljesítményét, és csereérettségét hívatott ellenőrizni.

A Battery Health az 11.3-as iOS frissítés óta elérhető az iPhone-okon, a jövőben azonban csak abban az esetben lesz használható teljes funkcionalitásában, ha gyári akkumulátort használunk, és az esetleges cserét hivatalos márkaszervizben dolgozó szakemberrel végeztetjük el.

Az Apple közleményben válaszolt

A cég a közelmúltban külön közleményt adott ki a felhasználók felhördülését illetően, melyben mindenkit biztosítanak arról, hogy a sokak számára kellemetlen lépés a felhasználók érdekei hívatott szolgálni. Az általuk bevezetett szabályozásnak ugyanis nem a profit növelése a célja, hanem szigorúan biztonsági okai vannak.

Az Apple ugyanis ilyen módon szeretne megvédeni minden iPhone tulajdonost attól, hogy gyenge minőségű, és sok esetben telefonjukra, vagy akár önmagukra is veszélyes, utángyártott darabokkal pótolják készülékeik meghibásodott alkatrészeit.

Sőt, arra is odafigyelnek, hogy az eredeti iPhone akksikat márkaszervízben dolgozó szakemberek cseréljék, ugyanis a Battery Helath kizárólag akkor működik tovább az áramforrás-csere után, ha az új alkatrészt az Apple szakembere konfigurálta és hitelseítette.

A közleményben a cég külön kiemeli azonban azt is, hogy az utángyártott alkatrészek, valamint a harmadik fél által beszerelt iPhone akkumulátorok továbbra is használhatók, és a Battery Health funkció letiltása tulajdonképpen csak jelzésértékű.

Való igaz, hogy az app használhatatlansága semmiféle egyéb hatással nincs a telefon funkcióira, és ha jobban belegondolunk, járhattunk volna rosszabbul is. Az Apple ugyanis nagy valószínűséggel azt is megléphette volna, hogy eszközei a jövőben kizárólag gyári akkumulátor használatával legyenek működőképesek.

Szerencsére a töltőkre vagy a telefontokokra hasonló szabályozások egyelőre nem vonatkoznak. De ki tudja: lehetséges, hogy ami késik, nem múlik?

Tokok a készülékhez:

iPhone XR tokok

iPhone 15 tokok

iPhone 13 tokok