A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Hamarosan új emojikkal rukkol elő az Android, és az iOS

Hamarosan új emojikkal rukkol elő az Android, és az iOS

A Google és az Apple stílusosan a hangulatjelek világnapján (World Emoji Day), július 17-én jelentette be, hogy az operációs rendszerük hamarosan új hangulatjelekkel bővül. A várva várt matricák érkezési dátuma nem ismert, de az bizonyos, hogy még az idén elérkezik.

Az Apple 13, míg a Google 117 hangulatjellel fogja elkényeztetni a felhasználókat. Az emojik a Unicode Consortium áldásával, az Emoji 13.0 kiadásával érkeznek. Jó hír, hogy az Apple eszközökön az összes hangulatjel elérhető lesz. A listán sok újdonság szerepel, például tüdő, szív, bumeráng, hód, a transzneműek szimbóluma, matrjoska baba, nindzsa, az olaszok ujj-összecsípős kézjele, és a pinata. Az Android felhasználók várhatóan az Android 11 frissítés alkalmával találkoznak majd az új emojikkal.

Ahogy azt megszokhattuk, operációs rendszertől függ, hogyan néznek majd ki a hangulatjelek. Egy biztos: sötét módban is remekül fognak mutatni. A Google a klasszikus, állatokat ábrázoló hangulatjeleket is kezelésbe vette. Hasznos lesz, hogy a Google-billentyűzeten a szójavaslati sáv mellé elhelyeznek egy hangulatjel-sávot, amellyel könnyedén beszúrhatjuk az éppen nekünk tetszőt. Kíváncsiak vagyunk, hogyan néznek majd ki a teknősök, sertések, és békák.

Az Apple egy sajtóközleményben azt közölte, hogy az iPhone, iPad, Mac és Apple Watch felhasználók később juthatnak hozzá az új hangulatjelekhez. Ám sejtjük, hogy az iPhone készülékekre az iOS 14 frissítéssel érkezik majd. Az új iOS 14 operációs rendszer (csakúgy, mint a Mac számítógépeken) lehetővé teszi azt, hogy az emojikat gyűjteményben kereshesd. Ezen felül az Apple bemutatja a matricaként is használható memojikat, melyek között lesznek színes sapkás, és arcmaszkos figurák.

Vajon miért ennyire népszerűek az emojik?

Manapság már a mindennapi online kommunikáció részévé váltak az emojik, így ha SMS-t, Skype, Viber, vagy Messenger üzenetet küldünk, mi sem természetesebb, hogy válogatunk a jelek, és a matricák közül. Az emojik világa a nyelv természetes fejlődésének része. A japán eredetű szó e részekből épül fel: az e (kép) és moji (karakter) szavak. Eleinte az arckifejezések utánozására használtuk őket, de manapság már túlnőttek ezen feladatukon, és nagy mértékben segítik az online térben való párbeszédet.

Ezért bírjuk a hangulati kommunikáció ezen kedves elemeit:

  • gyors és könnyű módja a gondolatok és érzések kifejezésére,
  • őszintébb, szabadabb, azaz intimebb beszélgetést tesz lehetővé,
  • segít a nem verbális eszközeink megmutatásában (testbeszéd, gesztus, arckifejezés, intonálás), így kitöltik a kommunikációs űrt.

Egy szó, mint száz, a számítógép által uralt, arctalan világunkban az emojik nagy mértékben segítik a kommunikációt, és segítségükkel egyértelműbbé válnak a leírtak.

Tudtad? Minél valósághűbb, azaz grafikusabb egy hangulatjel, annál erősebben reagál rá az agyunk, és a saját hangulatunk is képes megváltozni. Így válik valóságosabbá a beszélgetés.

Szuper hír: akik az Android Beta program résztvevőiként már hozzáférhettek az újdonságokhoz, már megerősítést kaptak az őszi frissítésről. Készülj tehát, ha iPhone, iPad és Mac készüléked van, az új emojik szeptemberben, az Android 11 és az iOS 14 frissítésen keresztül érkeznek hozzád.

Addig is tekintsd meg őket az Emojipedia oldalán.

Várd Te is az új emojikat ezzel a szív alakú plüssfigurával, vagy egy vadiúj tokkal!

Kiemelt ajánlataink