Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Bemutatjuk az Android 11-et

Már szeptember elején megjelent kis hazánkban is az Android 11-es operációs rendszer, ami ugyan kevés, ám annál hasznosabb újításokkal lett gazdagabb az Android 10-hez képest. Lássuk, mit tud a kicsike.

Nem sok rajta az új funkció, de nem is vártuk el, hogy sok legyen. Hiszen az androidos operációs rendszerek elértek egy olyan fejlettségre, hogy már nem is vágyunk vadi új megoldásokra. Mi inkább kisebb finomhangolásokra számítottunk a már meglévő funkcióknál.

 

Az értesítéseknél lett elkülönített fül a beszélgetéseknek

Az androidos értesítési panel mindig is hozta a jól megszokott színvonalat, de ezt is lehetett tovább tökéletesíteni. Az új frissítéssel olyan szintre emelték az értesítési panel használatát, hogy annak már nemigen akad versenytársa.

Ahogy lesimítod, nem az alkalmazások értesítései lesznek az elsők, hanem a “beszélgetések” fül alatt található üzenet értesítések. Ez megkönnyítheti a chates kommunikáció átláthatóságát, hiszen nem fogja barátaink üzeneteit elnyomni más appok értesítései.

Emellett a zenelejátszót is könnyebben tudjuk kezelni, aminek a kezelő felületét rögzítették az panel tetejére. Így bármennyi értesítés is van a telefonon, a zenét mindig gyorsan és hatékonyan lehet kezelni.

 

Az operációs rendszer speciális engedélykérésekkel védi a felhasználót

Ebben a tekintetben az Android egy kicsit mindig le volt maradva az IOS-től. Ám most úgy néz ki, el kezdtek felzárkózni az Apple operációs rendszeréhez. Olyan biztonsági funkciókat adtak hozzá az Android 11-hez, ami még nagyobb védelmet biztosít a felhasználó adatainak egy külsős appal szemben.

Amikor legutóbb letöltöttél egy alkalmazást, és mondjuk fotózni készültél az appon belül, valószínűleg neked is felugrott egy engedélykérési felület. Itt eldönthetted, hogy megadod-e az engedélyt a kamera használathoz és a galériád adataihoz vagy letiltod a funkciót.

Az Android 11 esetében nemcsak az engedélyezés és a tiltás áll fent opcióként, hanem az egy alkalomra való engedélyezés is.

Ez abból a szempontból védi jobban az adatainkat, hogy nem kell egyszerre minden engedélykérést leokéznunk az elején. Elég csak alkalmanként megadni a hozzáférést a telefonunkhoz. Így az alkalmazás nem kaphatja meg az adatainkat, amikor nekünk nem érdekünk.

 

Az Android 11 ügyel a háttérben futó engedélykérésekre is

Emellett a Google a háttérben futó engedélyek kérésén is dolgozott. Ahhoz, hogy el tudd fogadni őket, először az előtérben futó hozzájárulásokat kell megadnod. Ezután felvillan a „Beállítások” felülete, ahol engedélyt tudsz adni a háttérfolyamatokra.

Ezzel az operációs rendszer biztosra megy, hogy ne add meg olyan dologra a hozzájárulásod, amit nem is gondoltál végig.

 

Az adatvédelmet lehet tovább is fokozni…

Az operációs rendszer gazdagodott egy olyan beállítással, hogy azoktól az appoktól, amik elkérték az engedélyed, de nem használod őket egy ideje, egyszerre meg lehet vonni minden engedélyt.

Ez egy olyan beállítás, ami még az IOS-ben sincs meg. Így kijelenthetjük, hogy az Android  nemcsak, hogy felzárkózott az Apple operációs rendszeréhez adatvédelem tekintetében, talán még le is előzte.

 

Az új operációs rendszer az alábbi telefonokon elérhető:

·      Pixel 2 és 2 XL

·      Pixel 3 és 3 XL

·      Pixel 3a és 3a XL

·      Pixel 4 és 4 XL

·      Pixel 4a

·      ZenFone 6 (béta rendszer)

·      ZenFone 7 és 7 Pro

·      ROG Phone 2

·      ROG Phone 3

·      OnePlus 8 és 8 Pro (béta rendszer)

·      OnePlus Nord

·      OnePlus 7T és 7T Pro

·      OnePlus 7 és 7 Pro

·      OnePlus 6T

·      OnePlus 6

·      Find X2 és X2 Pro

·      Reno 3 4G és 3 Pro 4G

·      Ace 2

·      X50 Pro (globális változat)

·      Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra (One UI 3.0 béta)

·      Galaxy Note20 és Note20 Ultra

·      Galaxy Note10 és Note10+

·      Galaxy S10, S10+ és S10e

·      Galaxy S10 Lite

·      LG Velvet

·      LG G8 és G8X

·      LG V50 és V50S

·      LG V60

·      Xperia 1 és 1 mk. II

·      Xperia 10 mk. II

·      Xperia 5

·      Mi 10 és Mi 10 Pro (MIUI 12 béta)

·      Redmi K30 Pro (MIUI 12 béta)

·      Poco F2 Pro (MIUI 12 béta)

·      Mi 9, Mi 9 Pro, Mi 9 SE és Mi 9 Lite

·      Mi Note 10, Mi Note 10 Pro és Mi Note 10 Lite

·      Redmi K30

·      Redmi 9, 9A és 9C

·      Poco M2 Pro

·      Poco X2

·      Nokia 9 PureView

·      Nokia 8.3

·      Nokia 8.1

·      Nokia 7.2

·      Nokia 6.2

·      P40 széria

·      P30 széria

·      Mate 30 széria

·      Mate 20 széria

További cikkek
Szerezzünk zenét a koronavírus idején

Szerezzünk zenét a koronavírus idején

Habár a koronavírus sok kellemetlenséget és fennakadást okozott, az internetre és a kreativitásra nincs hatással. Az otthonlét holtidejében pedig akad időnk bőven, hogy olyan dolgokat is kipróbáljunk, amire eddig nem volt lehetőségünk
Elolvasom
A Samsung három új Galaxy S20 5G telefonja kiváló specifikációi mellet forradalmasítja a fényképezést.

A Samsung három új Galaxy S20 5G telefonja kiváló specifikációi mellet forradalmasítja a fényképezést.

A három készülék között (Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra) a képernyő és a telefon méretétől eltekintve lényeges különbség nincs. Kiindulási árai elég drágák ahhoz, mint amit a telefon nyújtani tud, azonban a feldolgozási sebessége nagy, az akkumulátor élettartama kiváló, és olyan bónusz funkciókkal is rendelkezik, mint az ultragyors vezetékes töltés, vezeték nélküli töltés és egyéb csúcskategóriás specifikációk.
Elolvasom
Melyik univerzális autós telefontartót válasszam?

Melyik univerzális autós telefontartót válasszam?

Most megtudhatod melyik autós telefontartó az ideális választás számodra. Ebben a rövid leírásban, az összes fontos szempontot végig vesszük ahhoz, hogy számodra a legideálisabb autós tartót választhasd. Többek között kitérünk a különböző fajta kialakítási és elhelyezési formákra és olyan hasznos eszköz funkciókra, amiket érdemes szem előtt tartan vásárláskor. Ne is szaporítsuk tovább a szót, vágjunk bele!
Elolvasom