A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / A Xiaomi hamarosan piacra dobja a világ legjobb kamerás telefonját

A Xiaomi hamarosan piacra dobja a világ legjobb kamerás telefonját

A hírek szerint Kínában a jövőhét folyamán debütál a Xiaomi új szupertelefonja, az Mi CC9 Pro, ami a világpiacon Mi Note 10 néven fog megjelenni. A készülék Európába némi késéssel jut el, előre láthatólag november közepétől lesz elérhető.

Az eddigi információk alapján azonban úgy tűnik, megéri majd várni rá, különösen azoknak, akik szabadidejükben a fotózás szerelmesei.

A kamera minden eddigi okostelefont lever

A híresztelések szerint a Xiaomi Mi Note 10 egyik legnagyobb előnyét az öt lencséből álló kamerarendszer jelenti. A teleobjektív ötszörös optikai, valamint ötvenszeres digitális zoom-ot tesz lehetővé, ez a teljesítmény pedig már önmagában simán beéri a jelenleg bajnoknak tartott Huawei P30 Pro-t is. Az Mi Note 10 esetében azonban mégsem ez jelenti a legnagyobb újdonságot.

A legfőbb attrakció nem más, mint hogy mindezt nem akármilyen minőségben kapjuk meg. A telefon fő szenzora, a Samsung ISOCELL Bright HMX ugyanis nem kevesebb, mint 108 megapixeles felbontásban dolgozik. Ez igazán különlegessé teszi az Mi Note 10-et, hiszen eddig a piacon szinte egyik gyártó sem merte megugrani a 64 megapixeles álomhatárt.

Az előzetes tesztek és kiszivárgott fotók alapján úgy tűnik, a Xiaomi-nak sikerült az egyik eddigi legjobb kamerás mobilt megalkotnia, ami nagy valószínűséggel simán elhappolja a koronát minden más, nagy gyártó csúcskategóriás terméke elől.

Persze a kérdés sokakban felmerülhet: szükséges-e ez egyáltalán?

Ezért jó a 108 megapixel

A legtöbbek szerint a megapixelek száma egy bizonyos szint felett már nem számít, és a Mi Note 10 108 megapixele nem más, mint puszta nagyzolás. Azonban érdemes megemlítenünk azt, hogy a magasabb megapixel szám sok esetben nem csak a képek felbontását befolyásolja.

Egy jó szenzorral kombinálva a minél magasabb az érték, annál jobb képeket készíthetünk, akár gyenge fényviszonyok közt is. Ehhez azonban fontos, hogy a kamera szenzora képes legyen a megfelelő mennyiségű fény befogadására.

A Xiaomi által publikált képek alapján pedig egyelőre úgy látjuk, az Mi Note 10 valóban képes arra, hogy kiemelkedő minőségű képeket készíthessünk vele.

Hardverben is erős?

Úgy tűnik, az Mi Note 10 esetében a Xiaomi kifejezetten az ötkamerás rendszerre gyúrt rá, hiszen a készülék egyéb specifikációiról egyelőre keveset hallani. Annyit azonban már tudni, hogy a telefon Snapdragon 730G chippel fog üzemelni, és legalább kést színben (zöld és gyöngyház) már biztosan elérhető lesz.

Többet azonban valószínűleg csak akkor hallhatunk majd róla, ha Kínában már debütált.

Mindenesetre mi izgatottan várhatjuk, hogy hazánkba is megérkezzen, habár egyvalamiben egészen biztosak lehetünk: nagy a valószínűsége annak, hogy igazán mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki szeretné kiélvezni a 108 megapixeles, ötkamerás telefon által kínált lehetőségeket.

Kiemelt ajánlataink