A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Noha a Redmi brand-je az olcsó kategóriás telefonok gyűjtőneve a Xiaomin belül, az elképesztően alacsony áraihoz képest elég jó felszereltséggel szoktak bírni a készülékei. Ennek a törekvésnek a példázatára pedig álljon is itt most előttünk a Redmi Note 8 Pro.

Mit láthatunk kívülről?

A telefon nevéből már ki is lehet olvasni, hogy ez a készülék a széria felső kategóriájába tartozik, pedig a kijelző mögött nem dúskál azokkal közös vonásokban. A 64 MP-es főkamera és a további három objektív, a hatalmas FHD+ kijelző és a nagy akkumulátor szempontjaiból vizsgálva igazán vonzó konstrukciót láthatunk, és még annak ellenére is, hogy a Note 8 Pro sokkal fejlettebb, továbbra is pénztárca barát maradt.

Nem is rossz, de nem is olyan jó

Designe-ban hasonló a Realme X2 Pro-hoz, ami alapjában egy kissé súlyosnak és vastagnak számít, de ez nem sokat vesz el a telefon fényéből. Hátoldalán található három kamera és az ujjlenyomat leolvasó, ami első ránézésre szintén egy lencsenyílásnak tűnhet. A 64 MP-es kamera említésre került már, de mellette helyet foglal még egy 8 MP-es széleslátószögű és egy 2 MP-es makro lencsenyílás, egy szintén 2 MP-es mélység érzékelő szenzorral.

A főkamera a maga nemében szép képeket készít, de ennek egyik előfeltétele, hogy szép fényes helyen legyenek elkattintva azok a fotók. Azonban a sötétebb környezetben a kicsi pixelek miatt könnyen zajosodik a felvétel. A széles látószögű objektív a nevéhez mérten beváltja a hozzá fűzött feltételeket, de talán egy kissé jobban torzít a kép széleinél, mint más eszközök. A 2 MP-es szenzor pedig nem muzsikál túl szépen az alacsony felbontás miatt. Az első oldalon található 20 MP-es selfie kamera azonban beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Hosszabb ujjakra lenne szükség

Az 1080 x 2340-es LCD kijelző árérték arányban az a minőség, amit el is lehet várni a gyártótól, hogy beépít a telefonba. A színek lehet kicsit alulhúzottak, és nem túl élénkek, de ezt kárpótolja a felbontás. A 6.53 colos kijelző miatt kissé nyúlánknak tűnhet a telefon, de ez kifejezetten kedvez, ha éppen a különböző social média platformjain görgetünk, azonban kissé instabillá válhat a felhasználás közben, ha egy kézzel igyekszünk elérni a túl messze lévő gombokat.

A 4500 mAh akkumulátor teljesen általános teljesítményűnek mondható az olcsó kategóriás telefonok tekintetében, de ez semmit sem vitat el attól a ténytől, hogy kifejezetten nagy előny, ha egy készülék sokáig tud működni egy feltöltéssel. A Note 8 Pro támogatja a 18w-os gyors töltést.

Több memória, több lehetőség

A készülékre az Android 9 Pie van kapásból telepítve, de ezt bekapcsolás után és használat közben lehet módosítani Android 10-re is. A chipset nem a legmagasabb prémium minőség, de a MediaTek Helio G90T még így is a gyártó élvonalbeli terméke. Továbbá, ami viszont tényleg kiemeli az olcsó telefonok közül, az a 6GB-os RAM, ami sok hasonló árfekvésű készülék fölé helyezi, mert azokban jellemzően 4GB-os memória fészkel.

Noha a készülék nem kelhet versenyre a manapság csúcskategóriás telefonokkal, abban viszont élvonalbelinek számít, hogy az áráért tényleg a legmagasabb minőséget igyekeztek belepakolni. Ezzel igazából egy másik színtéren minősül dobogósnak, ahol a gyártók a megfelelő egyensúly elérésre törekednek az alacsony ár, és az ahhoz számított legmodernebb rendszerek tekintetében.

Kiemelt ajánlataink