Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Az olcsó kategóriás telefonok versenye ugyanannyira izgalmas, mint a felső kategóriásoké. Mert amíg az utóbbiakba mindent beleraknak, ami a legjobb, addig az olcsóbbakba úgy kell vegyészkedni, mit enged még a budget.

Noha a Redmi brand-je az olcsó kategóriás telefonok gyűjtőneve a Xiaomin belül, az elképesztően alacsony áraihoz képest elég jó felszereltséggel szoktak bírni a készülékei. Ennek a törekvésnek a példázatára pedig álljon is itt most előttünk a Redmi Note 8 Pro.

Mit láthatunk kívülről?

A telefon nevéből már ki is lehet olvasni, hogy ez a készülék a széria felső kategóriájába tartozik, pedig a kijelző mögött nem dúskál azokkal közös vonásokban. A 64 MP-es főkamera és a további három objektív, a hatalmas FHD+ kijelző és a nagy akkumulátor szempontjaiból vizsgálva igazán vonzó konstrukciót láthatunk, és még annak ellenére is, hogy a Note 8 Pro sokkal fejlettebb, továbbra is pénztárca barát maradt.

Nem is rossz, de nem is olyan jó

Designe-ban hasonló a Realme X2 Pro-hoz, ami alapjában egy kissé súlyosnak és vastagnak számít, de ez nem sokat vesz el a telefon fényéből. Hátoldalán található három kamera és az ujjlenyomat leolvasó, ami első ránézésre szintén egy lencsenyílásnak tűnhet. A 64 MP-es kamera említésre került már, de mellette helyet foglal még egy 8 MP-es széleslátószögű és egy 2 MP-es makro lencsenyílás, egy szintén 2 MP-es mélység érzékelő szenzorral.

A főkamera a maga nemében szép képeket készít, de ennek egyik előfeltétele, hogy szép fényes helyen legyenek elkattintva azok a fotók. Azonban a sötétebb környezetben a kicsi pixelek miatt könnyen zajosodik a felvétel. A széles látószögű objektív a nevéhez mérten beváltja a hozzá fűzött feltételeket, de talán egy kissé jobban torzít a kép széleinél, mint más eszközök. A 2 MP-es szenzor pedig nem muzsikál túl szépen az alacsony felbontás miatt. Az első oldalon található 20 MP-es selfie kamera azonban beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Hosszabb ujjakra lenne szükség

Az 1080 x 2340-es LCD kijelző árérték arányban az a minőség, amit el is lehet várni a gyártótól, hogy beépít a telefonba. A színek lehet kicsit alulhúzottak, és nem túl élénkek, de ezt kárpótolja a felbontás. A 6.53 colos kijelző miatt kissé nyúlánknak tűnhet a telefon, de ez kifejezetten kedvez, ha éppen a különböző social média platformjain görgetünk, azonban kissé instabillá válhat a felhasználás közben, ha egy kézzel igyekszünk elérni a túl messze lévő gombokat.

A 4500 mAh akkumulátor teljesen általános teljesítményűnek mondható az olcsó kategóriás telefonok tekintetében, de ez semmit sem vitat el attól a ténytől, hogy kifejezetten nagy előny, ha egy készülék sokáig tud működni egy feltöltéssel. A Note 8 Pro támogatja a 18w-os gyors töltést.

Több memória, több lehetőség

A készülékre az Android 9 Pie van kapásból telepítve, de ezt bekapcsolás után és használat közben lehet módosítani Android 10-re is. A chipset nem a legmagasabb prémium minőség, de a MediaTek Helio G90T még így is a gyártó élvonalbeli terméke. Továbbá, ami viszont tényleg kiemeli az olcsó telefonok közül, az a 6GB-os RAM, ami sok hasonló árfekvésű készülék fölé helyezi, mert azokban jellemzően 4GB-os memória fészkel.

Noha a készülék nem kelhet versenyre a manapság csúcskategóriás telefonokkal, abban viszont élvonalbelinek számít, hogy az áráért tényleg a legmagasabb minőséget igyekeztek belepakolni. Ezzel igazából egy másik színtéren minősül dobogósnak, ahol a gyártók a megfelelő egyensúly elérésre törekednek az alacsony ár, és az ahhoz számított legmodernebb rendszerek tekintetében.

További cikkek
Melyik univerzális autós telefontartót válasszam?

Melyik univerzális autós telefontartót válasszam?

Most megtudhatod melyik autós telefontartó az ideális választás számodra. Ebben a rövid leírásban, az összes fontos szempontot végig vesszük ahhoz, hogy számodra a legideálisabb autós tartót választhasd. Többek között kitérünk a különböző fajta kialakítási és elhelyezési formákra és olyan hasznos eszköz funkciókra, amiket érdemes szem előtt tartan vásárláskor. Ne is szaporítsuk tovább a szót, vágjunk bele!
Elolvasom