A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / USB kábel Nyíregyháza

USB kábel Nyíregyháza

Címünk:
Nyíregyháza, Dózsa György utca 1/b. (Kossuth tér)

Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 10:00-14:00

Telefon: +36 (42) 512 836
Google oldalunk: SmartDiszkont Nyíregyháza

Facebook oldalunk: Facebook.com/smartdiszkontnyiregyhaza

Az USB kábeleknek van egy jellegzetességük: roppantul hasonlítanak egymásra. Ez a hasonlóság csak fokozódik akkor, amikor a régi kábel megadja magát, és újat kellene választani. Mert bár ezek a kábelek külsőre tényleg nem egyszer szinte megegyeznek, de természetesen a burkolataik alatt nem ugyanazokat a kötéseket rejtik. Ezért fordulhat elő például az a sokak által tapasztalt, bosszantó jelenség, hogy az egyik kábel gyorsabban tölt, mint a másik. De akkor mi alapján lehet eligazodni a lehetőségek dzsungelében? Mutatjuk!

Íme, egy kis kábelkalauz!

Először is jöjjön némi kategorizálás, csoportosítás. Nem árt tudni, hogy a piacon akadnak USB szabványok (USB 4.0, 3.2 és 2.0) és USB típusok (Type-A, Type-B, Type-C). Ezek tehát nem összekeverendőek egymással. A szabvány tulajdonképpen meghatározza az adott kábel sebességét és funkcióját. Míg a típusok a csatlakozók milyensége szempontjából mérvadóak. Ugyanezekből viszonylag sokféle létezik, de átlagos felhasználás mellett pusztán néhány fajta kerül többnyire a figyelem meg a vásárlás célkeresztjébe.

A Type-A formája sokak által jól ismert téglalap alak. Ez az az USB csatlakozó, ami a legnagyobb és ami a laptopok, PC-k világában elterjedt.

A Type-B ehhez képest teltebb, négyzet alakú csatlakozó, amivel a leggyakrabban külső merevlemezeken vagy mondjuk nyomtatókon találkozni. Csak hogy ne legyen olyan egyszerű a fajtán belül létezik mini és micro kivitel is, amik többnyire a hordozható eszközök világában jutnak főszerephez. A mini USB határozottan megy ki a divatból, kamerákon, playstationokon még mindig jól felismerhető. A micro USB port kisebb a mininél, és viszonylag sűrűn előfordul a mobilkommunikáció birodalmában.

A Type-C, avagy USB-C a legmodernebb változat, ami megfordítható, és nem akármilyen adatátviteli sebességre képes, a hatékony töltésről nem is szólva. Számtalan mobil és laptop hasít ezzel a technológiai megoldással.

Végül, de nem utolsó sorban nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a lightning kábelt, ami nem egy „valós” USB típus. Ez az a csatlakozó, amit az Apple szabadalmaztatott az iPad, iPhone és Airpods eszközeihez. Méretben egyébként leginkább az USB-C-re emlékeztet és gyakorlatilag 2012 óta az Apple termékeinek nagy részénél felfedezhető.

Miért kap akkora figyelmet a Type-C?

Ezek után már csak egy megválaszolatlan kérdés maradt. Miért keresik olyan sokan ezt a telefontöltő típust Nyíregyházán az üzletünkben? Azért, mert ez az innováció számos problémára megoldásként szolgál. Szimmetrikus alakjának köszönhetően nemcsak egy bizonyos módon dugható be a portba, hanem történetesen fordítva is, a működés garantálható mindkét esetben.

Ha adott egy kompatibilis számítógép és egy okostelefon, akkor a kábel bármelyik vége bárhova bedugható. Sőt! A hoszt is képes tölteni a perifériát és fordítva, a periféria a hosztot, mivel mindkét irányban simán megy a dolog. Mivel a mérete azonos a micro USB-vel, így a legkisebb eszközökhöz is gond nélkül csatlakoztatható. Mindennek tetejében az USB-C gyakran magasabb töltési teljesítményt is ígér.

Kiemelt ajánlataink