A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Telefontöltő, USB töltő Nyíregyháza

Telefontöltő, USB töltő Nyíregyháza

Címünk:
Nyíregyháza, Dózsa György utca 1/b. (Kossuth tér)

Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 10:00-14:00

Telefon: +36 (42) 512 836
Google oldalunk: SmartDiszkont Nyíregyháza

Facebook oldalunk: Facebook.com/smartdiszkontnyiregyhaza

Melyik telefontöltő fej a befutó?

Napjainkban a költségek leredukálása, illetve a zöld törekvések, azaz az elektronikai hulladék mennyiségének csökkentése miatt egyre kevesebb gyártó mellékeli a töltéshez szükséges kiegészítőket. Tehát nem marad más, mint a személyes beruházás. De vajon melyik a nyertes? Type C, esetleg A? És mi újság a portokkal?

Jöhet egy kis portbemutató?

Az USB szabványok világában kicsit nehézkes eligazodni, de csak első látásra. Próbálunk ezen a helyzeten könnyíteni, letisztázni az alapvető különbségeket. Az USB 3.0 szinte hihetetlen, de immár 14 éves. Felbukkanásakor hatalmas áttörést jelentett, már ami az adatátviteli sebesség területét illeti. Hogy ez mit jelent konkrétan, számokkal kifejezve? Azt, hogy az USB 2.0 csak 480 megabit per másodperces adatátvitelre volt képes, a 3.0 ellenben 5 gigabitre. Akárhogy is kalkulálunk ez több, mint tízszeres gyorsulást jelent a gyakorlatban. Kis érdekesség, hogy akkortájt jóformán egyik eszköz sem rendelkezett ilyen porttal. Ráadásul a régi és az új nagyon hasonlítanak egymásra, ezért jött az ötlet: rendelkezzen a 3.0 szabvány két nyelvvel. A 3.1 2013-ban hódította meg a világot a maga 10 gigabit per másodperces átviteli sebességével. Majd jött, látott és aratott az USB 3.2, ami 2017-ben debütált 20 gigabit per másodperces sebességgel.

Az USB 4.0 2019-ben toppant be a piacra, s nem ígért keveset: kétszeres gyorsulást, avagy 40 gigabit per másodperc adatátviteli sebességet. Igen ám, de néhány éve még némi kavar keletkezett a rendszerben, amikor a régi 3.1-es szabványt gyakorlatilag pillanatok alatt 3.2-re módosították. Míg a 3.2 magában hordozza mindazt, amit a 3.0 is tudott, azaz tulajdonképpen háromféle szabvány olvasztótégelyévé lépett elő. Az USB 3.2 szabvány tehát 20 GB/másodperc adatátviteli sebességre képes. A hivatalos megnevezése mindezek után USB 3.2 Gen 2x2, ahol a 2x2 azt jelenti, hogy ez a második generáció és két 10GB/másodperc sáv összeolvadásával éri el a sebességét. Még ami segítheti az eligazodást, hogy a 3.2 verziói elnyerték a superspeed USB elismervényt, így túl a verziószámon ez a típusú, elsősorban egyébként marketing célokat betöltő elnevezés is hozzájárulhat ahhoz, hogy kitisztuljon a kép.

Mi a helyzet a töltőfejek sebességével?

A hálózati telefontöltők nyíregyházi boltunkban pillanatok alatt beszerezhetők. A fenti útmutatás sokat segíthet a portok közötti gond nélküli tájékozódásban. Viszont még a sebesség kérdését is érdemes alapul venni, azaz hogy az adott típus hány wattos teljesítményre képes. Ez könnyedén kiolvasható az adott termék leírásából, tehát az információszerzés nem okozhat nehézséget, ahogy a beszerzés sem!

Kiemelt ajánlataink