A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Skype vs. Zoom: melyik a legjobb alkalmazás otthoni munkavégzéshez?

Skype vs. Zoom: melyik a legjobb alkalmazás otthoni munkavégzéshez?

Előfordulhat, hogy a legtöbb iroda a jelenlegi helyzet miatt otthoni munkavégzési politikát állít ki. Ha a mindennapi munkához nem is szükséges a kapcsolattartás, az üzleti tevékenységeket a szokásos módon, vagy legalábbis a lehető legjobb módon folytatni kell. Mivel ilyen helyzetben nem megoldható az ügyfelek személyes találkozása, ezért a legjobb megoldás a video chat. Noha több lehetőség közül is választhatunk, a két legjobb mégis a Skype és a Zoom. Nézzük ezek előnyeit illetve hátrányait.

Skype – a legjobb magánszemélyek és kisvállalatok számára

A Microsoft Skype egy telekommunikációs alkalmazás, amely videobeszélgetésekhez, hívásokhoz és azonnali üzenetküldéshez használható. Kompatibilis Android, iOS, Windows, iPadOS, böngésző, Alexa és Xbox eszközökkel. A Skype több előfizetési csomagot kínál, arra az esetre, ha valaki mobiltelefonjára vagy vezetékes telefonjára szeretne hívást indítani, egyébként ingyenes.

A Skype akár 50 embert is képes kezelni egyetlen videohíváson belül, amely hasznos lehet üzleti tárgyalásokon. Az alkalmazás lehetővé teszi a hívások rögzítését, ha valaki elmulaszt egy értekezletet. Képaláírások és feliratok is elérhetőek az akadálymentesség érdekében. A Skype rendelkezik fájlmegosztó képességgel, hívófélazonosítóval, hangpostával, és osztott nézett móddal, hogy a beszélgetéseket elkülönítve tarthassa.

Fiók létrehozása után egyből indíthat beszélgetést. Ha hívást szeretne kezdeményezni, egyszerűen nyissa meg a profilját, és kattintson az Új csevegés elemre. Választhat az Új csoportos csevegés, Új csevegés vagy Új privát csevegés lehetőségek közül. Bármelyiket is választja, be kell írnia a csoporttag nevét a keresőbe, hogy hozzáadhassa a beszélgetéshez. Ha megnyit egy csevegést egy másik felhasználóval, akkor azonnali üzenetküldő formájában fájlokat oszthat meg, vagy üzeneteket küldhet.

Ütemezheti a hívásokat az alkalmazásban és értesítést kaphat mobilon vagy számítógépén keresztül az ütemezett hívás-értesítések bekapcsolásával.

Zoom – a legjobb vállalkozások számára

A Zoom videokonferencia alkalmazás Android, iOS, PC és Mac eszközökkel. Az alkalmazás alapvetően ingyenes, akár 100 gazdagépet is képes fogadni. Vannak lehetőségek a kis- és középvállalkozási csapatok számára is (havonta 15-20 dollár gazdagépenként), de leginkább nagyvállalatok számára ajánlott (havonta 20 dollár gazdagépenként, minimum 50 gazdagép esetén). Beállíthatja a meetingek idejét, és kiválaszthat több gazdagépet. Legfeljebb 1000 felhasználó vehet részt egy Zoom videohívásban és 49 videó jelenhet meg egyszerre a képernyőn.

Az alkalmazás HD videó és audio képességekkel rendelkezik, valamint együttműködési eszközökkel, mint például képernyő egyidejű megosztása és együttes hozzászólások. Emellett képes találkozók rögzítésére és átiratok készítésére. Az Outlook, a Gmail és az iCal támogatja az ütemezést és a hívások indítását. Például Gmail-ben csak kattintson a naptárikonra, majd a Csatlakozás a Zoom értekezlethez linkre.

Ha a mikrofon és a kamera ki van kapcsolva, akkor üzenetküldő formájában is kommunikálhat. Ez a szolgáltatás akkor is hasznos lehet, ha egy hatalmas meetingről van szó, ugyanis így lehet kérdéseket feltenni.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink