A futárszolgálatok továbbra is kiszállítanak minden rendelést.

Skype vs. Zoom: melyik a legjobb alkalmazás otthoni munkavégzéshez?

Ha ön is otthoni munkavégzésre kényszerült, adunk pár tippet melyik alkalmazás előnyös számára.

Előfordulhat, hogy a legtöbb iroda a jelenlegi helyzet miatt otthoni munkavégzési politikát állít ki. Ha a mindennapi munkához nem is szükséges a kapcsolattartás, az üzleti tevékenységeket a szokásos módon, vagy legalábbis a lehető legjobb módon folytatni kell. Mivel ilyen helyzetben nem megoldható az ügyfelek személyes találkozása, ezért a legjobb megoldás a video chat. Noha több lehetőség közül is választhatunk, a két legjobb mégis a Skype és a Zoom. Nézzük ezek előnyeit illetve hátrányait.

Skype – a legjobb magánszemélyek és kisvállalatok számára

A Microsoft Skype egy telekommunikációs alkalmazás, amely videobeszélgetésekhez, hívásokhoz és azonnali üzenetküldéshez használható. Kompatibilis Android, iOS, Windows, iPadOS, böngésző, Alexa és Xbox eszközökkel. A Skype több előfizetési csomagot kínál, arra az esetre, ha valaki mobiltelefonjára vagy vezetékes telefonjára szeretne hívást indítani, egyébként ingyenes.

A Skype akár 50 embert is képes kezelni egyetlen videohíváson belül, amely hasznos lehet üzleti tárgyalásokon. Az alkalmazás lehetővé teszi a hívások rögzítését, ha valaki elmulaszt egy értekezletet. Képaláírások és feliratok is elérhetőek az akadálymentesség érdekében. A Skype rendelkezik fájlmegosztó képességgel, hívófélazonosítóval, hangpostával, és osztott nézett móddal, hogy a beszélgetéseket elkülönítve tarthassa.

Fiók létrehozása után egyből indíthat beszélgetést. Ha hívást szeretne kezdeményezni, egyszerűen nyissa meg a profilját, és kattintson az Új csevegés elemre. Választhat az Új csoportos csevegés, Új csevegés vagy Új privát csevegés lehetőségek közül. Bármelyiket is választja, be kell írnia a csoporttag nevét a keresőbe, hogy hozzáadhassa a beszélgetéshez. Ha megnyit egy csevegést egy másik felhasználóval, akkor azonnali üzenetküldő formájában fájlokat oszthat meg, vagy üzeneteket küldhet.

Ütemezheti a hívásokat az alkalmazásban és értesítést kaphat mobilon vagy számítógépén keresztül az ütemezett hívás-értesítések bekapcsolásával.

Zoom – a legjobb vállalkozások számára

A Zoom videokonferencia alkalmazás Android, iOS, PC és Mac eszközökkel. Az alkalmazás alapvetően ingyenes, akár 100 gazdagépet is képes fogadni. Vannak lehetőségek a kis- és középvállalkozási csapatok számára is (havonta 15-20 dollár gazdagépenként), de leginkább nagyvállalatok számára ajánlott (havonta 20 dollár gazdagépenként, minimum 50 gazdagép esetén). Beállíthatja a meetingek idejét, és kiválaszthat több gazdagépet. Legfeljebb 1000 felhasználó vehet részt egy Zoom videohívásban és 49 videó jelenhet meg egyszerre a képernyőn.

Az alkalmazás HD videó és audio képességekkel rendelkezik, valamint együttműködési eszközökkel, mint például képernyő egyidejű megosztása és együttes hozzászólások. Emellett képes találkozók rögzítésére és átiratok készítésére. Az Outlook, a Gmail és az iCal támogatja az ütemezést és a hívások indítását. Például Gmail-ben csak kattintson a naptárikonra, majd a Csatlakozás a Zoom értekezlethez linkre.

Ha a mikrofon és a kamera ki van kapcsolva, akkor üzenetküldő formájában is kommunikálhat. Ez a szolgáltatás akkor is hasznos lehet, ha egy hatalmas meetingről van szó, ugyanis így lehet kérdéseket feltenni.

További cikkek
LG G8 specifikációk, tulajdonságok, ára

LG G8 specifikációk, tulajdonságok, ára

Az LG nem volt fókuszban a 2019-es barcelonai Mobil Világkongresszuson az 5G-s, hajlítható kijelzős, bombasztikus telefonok mellett, de azért sort kerítettek a G8 bemutatására. A látottak alapján azt sejteni lehet, hogy egy jó telefonról van szó, ami árban ráadásul sok versenytársát leelőzi.
Elolvasom