Samsung Note 10: Ezeket a funkciókat szeretnék látni a felhasználók!


Vitathatatlan hogy a Note 10-nek olyan minőséget és funkciókat kell majd felsorakoztatnia ahhoz hogy visszakerüljön a rajongók kedvencei közé, ami innovatívabb, szebb és job mint a konkurenciáé. 


Összeállítottunk egy listát amit a felhasználók ihlettek arról, mit is szeretnének látni az újonnan érkező Note 10 széria csúcskészülékében.

Az érkezés dátuma

A Samsung már bejelentette a legújabb phabletjük érkezésének idejét, ami 2019 augusztusa less. Ami nem lehet meglepő, ugyanis a korábbi években is augusztusban érkeztek a Note készülékek.

Természetesen a hónap napjaiban lehet eltérés, a Note 9 például 2018 augusztus 9.-én let bejelentve, a Note 8 pedig 2017 augusztus 23.-án.

A Note 10 esetében egészen meglepő lenne ha augusztus közepe körül már nem tudnánk a boltokban megvásárolni a készüléket.

Nyilván ahogyan az okostelefonok árai emelkednek, ez alól a Note 10 sem less kivétel.

Amit eddig tudunk

Ívelt kijelzővel, egylencsés előlapi kamerával, tripla lencsés hátlapi kamerával, fém keret résszel szerelve de 3.5 mm jack csatlakozó nélkül fog érkezni. Jelenlegi információk szerint 12 Gb RAM és Snapdragon 855 vagy Exynos 9820 chipset foglal majd helyet a készülékben, függően attól milyen földrajzi térségről beszélünk.

A kijelző méreteit tekintve 6.3”-os és 1440x3040 felbontású lesz.

Mindenképp érdemes szemelőt tartanunk, hogy az sem kizárt idén két Note modell érkezik majd. Egy 6.75”-os kijelző méretű és egy kisebb Note modell.

 Amit szeretnénk látni

1. Testre szabható Bixby gomb

A Samsung nyilván arra akar minket ösztönözni hogy használjuk a Bixby gombot a Gogle Assistant miatt. A valóság viszont azt hogy nem igazán jó, tekintve azt hogy még gyerekcipőben jár a dolog.

Ez az egész nem is lenne gond ha a Samsung nem akarna fizikai Bixby gombot tenni az újonnan érkező Note készülékére. Így azt szeretné a felhasználók zöme ha rá sem kerülne vagy ha mégis, akkor testre szabható lenne funkciókat tekintve.

2. HDR video rögzítés

A legtöbb felsőkategóriás készülék már HDR video felvételre alkalmas, ennek ellenére a Note 9 még nem volt az. Így azt is szeretnénk látni hogy a Note 10 már 4K HDR video rögzítéssel érkezik.

3. Kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasó

A Note 9 még a hátlapi ujjlenyomat leolvasóval élt, de mindannyian tudjuk hogy ez milyen kényelmetlen tudott lenni a hosszútávú felhasználás során. Ezért szeretnénk ha a Note 10 már kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasóval érkezne.

4. Teljesen megújult külső

A Note 9 egy teljesen trendi külsejű telefon, de sajnos az elmúlt évek trendjét hordozta még magán mindig. Ezért szeretnénk ha a Note 10 egy teljesen megújult design vonalat követne a vízállóságát megőrizve természetesen.

5. Olcsóbb ár

Azt senkinek sem kell mondanunk hogy a Note 9 egy igazán drága, nagyon drága készülék. Ezért is, gondoljuk úgy hogy a Note 10 olcsóbb ár fekvésben foglal majd helyet.

6. Tovább fejlesztett arcfelismerés

A Note 9 iris scannerrel és arcfelismeréssel is rendelkezett. Sajnos ezeknek az érzékelőknek a kombinálásával sem sikerült elérni az Apple Face ID hatékonysági szintjét. Ezért nagyon bízunk benne hogy a Note 10 esetében kényesen ügyelnek majd ennek fejlesztésére.

Samsung Note 10 tokok ide kattintva, Samsung Note 10+ Plus tokok pedig ide kattintva rendelhetőek.

7. Még tovább tartó akkumulátor idő

A Note 9 esetében egy 4000 mAh akkumulátort kaptunk, ami közel kielégítő volt az átlag napi felhasználást tekintve.
De kifejezetten örülne minden Samsung Note rajongó ha további előre lepések lennének az ügyben. Ugyanis ha valaki tovább szeretne a felhasználója maradni mint 2 év, könnyen amortizálódhat egy közepes kapacitás tartományú akkumulátor.

Ha a későbbi akkumulátor öregedést sikerülne elérnie a Samsungnak a Note 10 esetén is elégedettek lennénk, nem feltétlenül szükséges nagyobb kapacitás pakolása a készülékbe.

Egyszóval: nagyon várjuk hogy megérkezzen, és bízunk benne hogy meghallgatják a jelen és jövendőbeli Note felhasználók kéréseit.

Keresőszavak: Note 10+ Plus, Samsung Note 10
 

További cikkek
iPhone XR: Csúcstelefon átlagáron

iPhone XR: Csúcstelefon átlagáron

Konkrét jellemzőit tekintve az iPhone XR egy elég hiányos készülék. Kijelzőjének felbontása kisebb, mint 1080 p, előlapjának széle vastagabb a legtöbb okostelefonénál, kijelzője pedig OLED helyett LCD. Csak egy hátlapi kamerával rendelkezik, nem kettővel. Kerete rozsdamentes acél helyett alumíniumból készült. Nem olyan vékony, mint amit az iPhone-októl megszoktunk, pl. a tavalyi modelleknél.
Elolvasom
Samsung Galaxy A40 specifikációk

Samsung Galaxy A40 specifikációk

A Samsung az idei évben megszüntette a J szériát, és helyette a jobban csengő A sorozatot bővítette ki néhány új termékkel. Így született meg a Galaxy A40 nevű mobiltelefon, amely az alsó középkategóriát képviseli a dél-koreai vállalat gigantikus termékflottájában.
Elolvasom