Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Régi vágású, új köntösben érkezik az új iPhone

Kevés olyan elektronikai termék van, ami elérte, hogy divatcikk legyen. Az iPhone formája sok változáson ment át az évek folyamán, de vajon érdemes volt?

Az Apple minden igyekezetével azon van, hogy az idénre tervezett négy új készüléke gond nélkül a felhasználók keze ügyébe kerülhessen. Az új készülékek jelentős mennyiségű külső vonást örökölnek majd át a legutóbbi iPad-ről, ami nagyjából azt jelenti, hogy ezek a felső kategóriás telefonok kevésbé ívelt dizájnnal, és rozsdamentes szélekkel lesznek megáldva.

Csak szivárogtatnak

Érdekes, hogy a cég eltér az elmúlt évek során használt ívelt kialakítástól, és az egyenesebb vonalak alkotta harmónia felé veszi az irányt a telefonjainál is, de még nem tudni, hogy a képernyő meg lesz-e szakítva a felső részén a hangszórónak, és elülső kamerának fenntartott hellyel.

Kicsit vissza, aztán tovább előre

Az iPhone X 2017-es megjelenése óta a cég konokul ragaszkodott a kipróbált, de már talán lejárt dizájnhoz. Lehet, hogy az iPhone 5 régi, de vitathatatlanul az Apple legvonzóbb külsejű telefonja volt. Az egyenes szélek és a sima üvegfelület finom összhangja tökéletes irányba mutatott az iPhone telefonjainak unalmassá váló formavilágában.

És valóban, mióta 2018-ban az iPad Pro kinézetén módosítottak, megindult a vita arról, hogy a tabletek sokkal jobban néznek ki, mint az almagyár okostelefonjai. A képernyő felső oldaláról lehagyott bemetszés sokkal inkább egy számítógép monitorjához teszi hasonlóvá az iPad-ket, ami a felhasználói élményt sokkal inkább növeli, mivel nem szakítja meg a képernyő egységes felületét.

A stratégiai szándékok a homályba veszenek

A négy iPhone Pro közül kettő hátoldalán három kamera fog szolgálatot teljesíteni, beépített LIDAR 3D szkenner rendszerrel, ami szintén egy közös vonás lesz az iPad Pro-val. Azonban nem tiszta, hogyan fogják az új felsőkategóriásnak szánt készülékek helyettesíteni a már eleve három kamerás iPhone 11 Pro-t, és ugyanezen a szinten kérdéses az újonnan érkező két alsóbb kategóriás készülék létjogosultsága is, mert a megváltoztatott külső nem biztos, hogy elegendő az iPhone 11 helyére.

A kiszivárgott pletykák említést tesznek arról, hogy az idén megjelenő iPhone Pro kijelzője alig lesz nagyobb a jelenlegi iPhone 11 Pro Max 6,5 colos képernyőjénél, és az elülső kamera miatti bemetszés is jóval kisebb helyet fog igényelni az elülső oldalon.

COVID-19 miatti kétségek

A cég azonban nem képes megjósolni, hogy a vásárlók milyen financiális lehetőségekkel fognak rendelkezni a járvány végére, és hogy lesz-e pénzük egyáltalán megvásárolni az új készülékeket, vagy hogy az lesz-e az elsődleges céljuk, hogy azonnal új mobilt vegyenek maguknak.

Nem csak a telefonok kerültek fejlesztésre

Viszont az Apple nem csak új telefonokkal készül. A Bloomberg jelentése szerint egy kisebb és olcsóbb HomePod-on dolgoznak. A jelenlegi talán túlságosan is drága konstrukció lett, a nagyon jó minőségű hangszórók miatt, és nem sok más egyéb funkcióval kecsegtet. Miképpen elmarad a Google és az Amazon termékei mellett.

Ebben az évben talán már elérhetővé válik az AirTag is, amit a számunkra fontos dolgokra tudunk ráaggatni. Ezt a kis készüléket az iPhone-al tudjuk összehangolni, és megkönnyíti a keresését az adott tárgynak, mert azt a telefon segítségével fel tudjuk hívni, és a hangjelzést követve, könnyebben a nyomára akadhatunk az elveszettnek hitt eszköznek.

További cikkek
Ezt tudja a Honor 20e

Ezt tudja a Honor 20e

Pár éve attól volt hangos a sajtó, hogy többé nem lesz Google a Huawei telefonokon. A helyzet a cég leányvállalatánál, a Honornál is hasonló. Ám ameddig kitartott a cég Google licensze, gyorsan összehoztak egy mobil szoftvert, hogy kiadhassanak még egy utolsó modellt, amin megtalálható a Google.
Elolvasom
A hobbi sportolók álma: bemutatjuk a Forerunner 745-öt

A hobbi sportolók álma: bemutatjuk a Forerunner 745-öt

A Forerunner 745 elődje, a Forerunner 975 mélyen belopta magát a sportolók szívébe tavasszal. Hiszen az óra mindent tud, amire mozgás közben szükségünk lehet – sőt, még többet is: térképes navigáció, végeláthatatlan tárhely zenének és alkalmazásoknak, továbbá órás fizetés is van rajta.
Elolvasom
Verizon a Zoom nyomában

Verizon a Zoom nyomában

Miközben a vírus miatt számtalan körülmény módosul, amihez alkalmazkodnunk kell, a szolgáltatók sem tétlenkednek, és megteszik a megfelelő lépéseket a saját érdekeikben.
Elolvasom
Nubia Red Magic 5G – Gamer telefon

Nubia Red Magic 5G – Gamer telefon

A Nubia Red Magic 5G 2020 márciusában jelent meg a telefonpiacon és szállt versenybe az új gamer készülékekkel, mint amilyenek a Xiaomi Black Shark 3. vagy a Lenovo Legion készülékei, hogy csak néhányat említsünk a játékosokat megcélzó koncepciókból.
Elolvasom