A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Régi vágású, új köntösben érkezik az új iPhone

Régi vágású, új köntösben érkezik az új iPhone

Az Apple minden igyekezetével azon van, hogy az idénre tervezett négy új készüléke gond nélkül a felhasználók keze ügyébe kerülhessen. Az új készülékek jelentős mennyiségű külső vonást örökölnek majd át a legutóbbi iPad-ről, ami nagyjából azt jelenti, hogy ezek a felső kategóriás telefonok kevésbé ívelt dizájnnal, és rozsdamentes szélekkel lesznek megáldva.

Csak szivárogtatnak

Érdekes, hogy a cég eltér az elmúlt évek során használt ívelt kialakítástól, és az egyenesebb vonalak alkotta harmónia felé veszi az irányt a telefonjainál is, de még nem tudni, hogy a képernyő meg lesz-e szakítva a felső részén a hangszórónak, és elülső kamerának fenntartott hellyel.

Kicsit vissza, aztán tovább előre

Az iPhone X 2017-es megjelenése óta a cég konokul ragaszkodott a kipróbált, de már talán lejárt dizájnhoz. Lehet, hogy az iPhone 5 régi, de vitathatatlanul az Apple legvonzóbb külsejű telefonja volt. Az egyenes szélek és a sima üvegfelület finom összhangja tökéletes irányba mutatott az iPhone telefonjainak unalmassá váló formavilágában.

És valóban, mióta 2018-ban az iPad Pro kinézetén módosítottak, megindult a vita arról, hogy a tabletek sokkal jobban néznek ki, mint az almagyár okostelefonjai. A képernyő felső oldaláról lehagyott bemetszés sokkal inkább egy számítógép monitorjához teszi hasonlóvá az iPad-ket, ami a felhasználói élményt sokkal inkább növeli, mivel nem szakítja meg a képernyő egységes felületét.

A stratégiai szándékok a homályba veszenek

A négy iPhone Pro közül kettő hátoldalán három kamera fog szolgálatot teljesíteni, beépített LIDAR 3D szkenner rendszerrel, ami szintén egy közös vonás lesz az iPad Pro-val. Azonban nem tiszta, hogyan fogják az új felsőkategóriásnak szánt készülékek helyettesíteni a már eleve három kamerás iPhone 11 Pro-t, és ugyanezen a szinten kérdéses az újonnan érkező két alsóbb kategóriás készülék létjogosultsága is, mert a megváltoztatott külső nem biztos, hogy elegendő az iPhone 11 helyére.

A kiszivárgott pletykák említést tesznek arról, hogy az idén megjelenő iPhone Pro kijelzője alig lesz nagyobb a jelenlegi iPhone 11 Pro Max 6,5 colos képernyőjénél, és az elülső kamera miatti bemetszés is jóval kisebb helyet fog igényelni az elülső oldalon.

COVID-19 miatti kétségek

A cég azonban nem képes megjósolni, hogy a vásárlók milyen financiális lehetőségekkel fognak rendelkezni a járvány végére, és hogy lesz-e pénzük egyáltalán megvásárolni az új készülékeket, vagy hogy az lesz-e az elsődleges céljuk, hogy azonnal új mobilt vegyenek maguknak.

Nem csak a telefonok kerültek fejlesztésre

Viszont az Apple nem csak új telefonokkal készül. A Bloomberg jelentése szerint egy kisebb és olcsóbb HomePod-on dolgoznak. A jelenlegi talán túlságosan is drága konstrukció lett, a nagyon jó minőségű hangszórók miatt, és nem sok más egyéb funkcióval kecsegtet. Miképpen elmarad a Google és az Amazon termékei mellett.

Ebben az évben talán már elérhetővé válik az AirTag is, amit a számunkra fontos dolgokra tudunk ráaggatni. Ezt a kis készüléket az iPhone-al tudjuk összehangolni, és megkönnyíti a keresését az adott tárgynak, mert azt a telefon segítségével fel tudjuk hívni, és a hangjelzést követve, könnyebben a nyomára akadhatunk az elveszettnek hitt eszköznek.

Kiemelt ajánlataink