Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Ne csak a telefonodat töltsd fel, hanem magadat is

A felgyülemlett stressz levezetésének számtalan módja van. A meditáció mellett több évezredes gyakorlat szól, amit már a telefonunkra is letölthetünk.

Ahogy kiélveztük a home office minden járulékos pozitív lehetőségét, úgy jelentkezhetnek egymás után azok a jelek, amik a bezártságunk következtében kerekednek fölénk. Kicsit szűknek érezzük a szobánkat, és távolinak tűnik a tiltott külvilág csalogató délutáni fénye. Talán már nem is annyira komfortos az otthoni munkavégzés, hiszen hiába hagyjuk félbe a hazahurcolt irodai tevékenységünket, a négy fal közé vagyunk kényszerítve a kijárási korlátozás által.

A bezártság

A vírus lecsengéséről naponta változnak az értesüléseink, és a pesszimistább jóslatok elég távolinak jelzik azt az időszakot, mire végre minden visszaáll az eredeti kerékvágásba és újra maszk és kesztyű nélkül lehetünk az utcán. A kényszeredett otthonlét hamar kényelmetlenné válhat, hiszen mindenki szeret sétálni, de így hogy minimálisra kell csökkenteni ezt a tevékenységünket, nem sok alkalmunk adódik arra, hogy rendesen felfrissüljünk.

Nézzünk körül magunkban

Mielőtt azonban végképp magunkba fordulnánk, nem árt, ha kipróbálunk más lehetőségeket arra, hogy pihentessük az elménket. A meditációs gyakorlatok, amelyek a mai világban is minden misztikumot mellőzve megállják a helyüket, nem igényelnek nagyobb teret, mint a lakásunk vagy a szobánk, és sok időt sem vesznek el tőlünk.

A rendszeres meditáció pozitív hatásai

A mindennapos gyakorlatról a tapasztatlatok egyértelmű eredményként jegyzik, hogy csökken a magas vérnyomás és a depresszió tünetei. Megkönnyíti az elalvást, és segíti a memória működését. Ennek eléréshez pedig ma már a technika is segítséget nyújt. Több applikáció közül választhatunk, hogy melyiken keresztül szeretnénk szellemileg felfrissülni.

Instant megvilágosodás

A Waking Up nevű alkalmazás nem törekszik a kirívó megjelenésre, és egyszerű használni. A programot egy neurológus, Sam Harris fejlesztette, aki a meditáció gyakorlatát tanítja a modern világban. Az applikáció két részből tevődik össze. Először egyszerű, napi gyakorlatokat sajátíthatunk el, amit maga a program létrehozója narrál. Ezek csak bevezetésként szolgálnak és biztos alapot nyújtanak a meditáció lényegének megértéséhez. A másik felében az elméletet tanulmányozhatjuk, ami a gyakorlat mögött húzódik meg.

Kezdőként tökéletes választás lehet még a Headspace alkalmazás. Szintén egyszerű a használata és a napi gyakorlatok sem komplikáltak. Ami pedig még vonzóbbá teszi a használatát, hogy több különböző szituációra kínál meditációs ötleteket, amelyeket szintén hamar elsajátíthatunk és bármikor alkalmazhatunk, még akkor is, ha csak rövid idő áll rendelkezésünkre.

Már az eggyel haladóbb szekcióhoz tartozik a Calm, ami azt jelenti, hogy itt kevesebb figyelmet fordítanak az alapokra, és inkább azoknak teljesít nagyobb szolgálatot, akik már tudják, hogyan szeretnek meditálni. Időzítő, és rengeteg meditációs zene közül lehet választani a nyugalom eléréséhez.

Azoknak, akik nem képesek arra, hogy néhány napi rutin bevezetésénél nagyobb rendszert vigyenek az életükbe, de azért nem szeretnének kimaradni a meditációból tökéletes, szolgálatot tehet a Buddhify. Ebben az appban kiválaszthatjuk, hogy éppen milyen hangulatban vagyunk, és ahhoz mérten fogja megmondani, hogy milyen gyakorlatot kell végeznünk.

A Calm-hoz hasonlóan az Insight Timer szintén az az alkalmazás, ami inkább a középhaladók kategóriáját segíti az ellazulásban. Van ugyan egy hét napos gyakorlatsor, amit a kezdőknek kínál, de haladóként sokkal élvezetesebb és hasznosabb a választék a rendelkezésre álló gyakorlatok kínálatából.

A meditáció nem egy elvont tevékenység. Segítségével nemcsak azokat a negatív élettani jelenségeket tudjuk csökkenteni, amiket a stressz és a szorongás vált ki a szervezetünkben, hanem személyiségünket is tovább fejleszthetjük.

További cikkek
Ezt tudja a Honor 20e

Ezt tudja a Honor 20e

Pár éve attól volt hangos a sajtó, hogy többé nem lesz Google a Huawei telefonokon. A helyzet a cég leányvállalatánál, a Honornál is hasonló. Ám ameddig kitartott a cég Google licensze, gyorsan összehoztak egy mobil szoftvert, hogy kiadhassanak még egy utolsó modellt, amin megtalálható a Google.
Elolvasom