A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Mobiltelefon tisztítási tippek

Mobiltelefon tisztítási tippek

Ezekben a napokban, amikor szinte nélkülözhetetlen, hogy a Koronavírus miatt fertőtlenítsünk magunk körül mindent, nem szabad megfeledkeznünk a telefonunkról sem, hiszen a kis okos készülékünket mindenhol elővesszük, buszon, villamoson, metrón, és megszámlálhatatlanul megérintjük az ujjunkkal és a kezünkkel. Így sajnos sokkal több lehetőséget nyújtunk, nem csak a világot most rettegésben tartó vírus számára, hanem más fertőzésnek is.

Azonban nem mindegy, hogy a telefonunk kijelzőjét mivel tisztítjuk, mivel egy sima alkoholos törlés sokkal többet árt a működésének, minthogy egyszer sikeresen fertőtlenítettük a felületét. Az alkohol leválaszthatja azokat a felületeket a kijelzőről, amik eleve arra voltak hivatottak, hogy más szennyeződések káros hatását távol tartsák, mint például a víz és a zsíros lerakódás.

A legjobb fertőtlenítés

Javasolt a baktériumok ellen az UV fény használata, ami 99,99%-ban képes elpusztítani őket, és megkímél minket a törölgetéstől. Beszerezhető az úgy nevezett telefon szappan, ami egy egyszerű doboz látszatát kelti, de belül ultraibolya fénnyel képes eltüntetni a kórokozókat, miközben feltölti a telefont. Így készülékünk teljesen sterilen és teli akkumulátorral készen áll a további használatra.

Ujjlenyomatok ellen

A legjobb megoldás a zsíros ujjlenyomatok ellen a mikroszálas törlőruha. Ezt lehet még kiegészíteni azzal. ha egy kicsit megnedvesítjük a mikroszálas textilt desztillált vízzel, mert így már az ujjlenyomatoktól reménytelenül foltos kijelző is megtisztulhat. És tartsuk észben, hogy a vizet semmiképpen se a kijelzőre öntsük. A módszer ugyanúgy működik a hátlapon és az oldalakon egyaránt.

Papírzsepi foszlányok és homokszemek

Az okostelefonok réseibe a legkisebb dolgok képesek benyomódni, amik a használat folyamán a későbbiekben súlyosan károsíthatják a készülék működését. Gondoljunk itt elsősorban a fülhallgató aljzatára, vagy a töltő csatlakozójára, vagy a telefon oldala mentén végigfutó nagyon vékony nyílásra, amelyek könnyen el tudnak telni az apró koszokkal. Hatásos mód arra, hogy ezektől megszabaduljunk, az, ha kerítünk egy kis celluxot. A ragasztószalagot a kérdéses felületre tapasztjuk és mintha csak esztétikai gyantázást művelnénk, egyszerűen lerántjuk róla. A kisebb méretű mikrofonnyílások elzáródása ellen használhatunk fogpiszkálót.

A vízálló telefont elmosni a szennyes edényekkel az ebéd után?

Hát, nem igazán jó döntés. A vízálló mobilok lehet, hogy egy bizonyos ideig képesek ellenállni a víznek, de ez inkább csak a felhasználóknak nyújt nagyobb biztonságérzetet, minthogy napi felhasználásban kacsázni járjunk vele a haverunk medencéjéhez. A víz befolyik a töltő csatlakozójába és a mikrofon nyílásába, melyek addig nem tudnak rendesen működni, amíg ki nem száradnak teljesen.

További tippek, amiket ne használj a telefon tisztításhoz!

Sose jussanak eszedbe az ablak- és konyhai tisztító szerek. Többet ártanak, mint használnak.

Ne használj papírtörlőt! Megkarcolhatja a kijelzőt.

A sminklemosó sem jó döntés! Inkább a mikroszálas törlőrongy és rá egy csepp víz.

A sűrített levegő használata is kerülendő. A telefonok, akármennyire is bírják a strapát, mégis csak érzékeny berendezések. A sűrített levegőtől a kosz lehet, hogy még inkább benn ragad a mikrofon és a töltő nyílásaiban.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink