Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Minden amit érdemes tudni a Xiaomi Mi 9 készülékéről

Ha téged is a csúcskategóriájú okostelefonok érdekelnek, a legfrissebb és legjobb specifikációkkal de nem szeretnél érte jellemzően magas prémium árat fizetni, akkor a Xiaomi Mi 9-et valószínűleg neked találták ki.

Habár a Xiaomi új csúcstelefonja így sem lesz azért olcsó, a 3 lencsés kamera elrendezésének és a Qualcomm legfrissebb Snapdragon 855 processzorának köszönhetően. Az ára még mindig kb. a fele less egy tipikus csúcskategóriás készülék árának.

Félreértés ne essék, az Mi 9 közel sem hibátlan készülék a szintén újonnan érkezett Samsung S10 konkurens telefonhoz hasonlítva. De ezek a minimális hibák mind eltörpülnek amellett a tény mellett, hogy nagyon naprakész és felszerelt készüléket kapunk a pénzünkért.

Design

A Xiaomi Mi 9 ránézésre talán nem annyira érdekes, mint a Galaxy S10 sorozat, de vitathatatlanul egy ízlésesen stílusos kialakítással büszkélkedhet.

A tervezőknek sikerült egy új formavilágot megálmodniuk az Mi 8-hoz képest, beleértve az Mi 9 hátlapját is, amit csak “ all curve” hátlapnak hívnak. Az Mi 8 szépen ívelt élekkel rendelkezett az előlapon, de a hátlapi rész teljesen sík felület maradt. Az Mi 9 esetében a Gorilla Glass 5 élei mind a négy oldalon tovább folytatódnak így még kényelmesebb érzetet kelt a készülék mikor a kezünkben tartjuk.

Méreteit illetve, a legvastagabb pontjától ami 7.6mm egészen a legvékonyabb pontjáig ami 3.5mm, az Mi 9 egészen karcsúsítottnak érződik kézben tartva ahhoz képest hogy kerületi méretei és dimenziói megegyeznek az iPhone XS Max-al.

Kijelző

Az nyilván senkit nem ér meglepetésként hogy az Mi 9 kijelzője nem nyújtja ugyan azt a vizuális élményt mint a drágább versenytársai. A kijelző minősége ennek ellenére csak kis különbséggel van lemaradva a többi készülékétől, az ár egyértelműen kárpótol minket.

A 6.39”-os 19.5:9 képarányú AMOLED kijelző meglehetősen élénk élményt nyújt, egészen jó 1080x2340-es felbontással.  A beállítások menüpontban itt is számtalan kijelző szín beállításból választhatunk, így teljesen a saját szánk íze szerint szabhatjuk testre a színhőmérsékletet.

Habár az Mi 9 kijelző fényereje nem éri el a Galaxy S10 maximum fényerejét, de ennek ellenére is kielégítő élményt nyújt nagyobb fényű környezetben is.

Szoftver

A Xiaomi telefonok MIUI felülete nem a legnépszerűbb az Android felhasználók körében, de ezen sokat csiszoltak a MIUI 10-es verziójával. Mivel ez teljesen az Android Pie 9.0-ra let szabva, egészen jó élményt nyújt még az eddig nem Androidot használók számára is.

Teljesítmény

Az első telefonok között tudhatjuk, amik Qualcomm Snapdragon 855 processzort használnak. Ez azt jelenti hogy a készülék elég erős ahhoz hogy komolyabb kamera felszereltségét működtetni tudja, és rendkívül akkumulátor barát is.

Vélemény

Összeségében, a Xiaomi Mi 9 az egyik leginkább ár/érték barát prémium kategóriás készülék amit ebben az évben vásárolhatunk. Xiaomi Mi 9 tokok.

További cikkek
Oppo Find X2 Pro

Oppo Find X2 Pro

Ha újabb példát keresnénk arra, hogy mi szemléltetné jobban egy kínai mobil gyártó cég fejlődésének sebességét, akkor csak elég lenne összehasonlítani az Oppo Find X2 Pro készüléket az elődjével, és szavak nélkül megkapnánk a választ.
Elolvasom