A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Minden amit érdemes tudni a Xiaomi Mi 9 készülékéről

Minden amit érdemes tudni a Xiaomi Mi 9 készülékéről

Habár a Xiaomi új csúcstelefonja így sem lesz azért olcsó, a 3 lencsés kamera elrendezésének és a Qualcomm legfrissebb Snapdragon 855 processzorának köszönhetően. Az ára még mindig kb. a fele less egy tipikus csúcskategóriás készülék árának.

Félreértés ne essék, az Mi 9 közel sem hibátlan készülék a szintén újonnan érkezett Samsung S10 konkurens telefonhoz hasonlítva. De ezek a minimális hibák mind eltörpülnek amellett a tény mellett, hogy nagyon naprakész és felszerelt készüléket kapunk a pénzünkért.

Design

A Xiaomi Mi 9 ránézésre talán nem annyira érdekes, mint a Galaxy S10 sorozat, de vitathatatlanul egy ízlésesen stílusos kialakítással büszkélkedhet.

A tervezőknek sikerült egy új formavilágot megálmodniuk az Mi 8-hoz képest, beleértve az Mi 9 hátlapját is, amit csak “ all curve” hátlapnak hívnak. Az Mi 8 szépen ívelt élekkel rendelkezett az előlapon, de a hátlapi rész teljesen sík felület maradt. Az Mi 9 esetében a Gorilla Glass 5 élei mind a négy oldalon tovább folytatódnak így még kényelmesebb érzetet kelt a készülék mikor a kezünkben tartjuk.

Méreteit illetve, a legvastagabb pontjától ami 7.6mm egészen a legvékonyabb pontjáig ami 3.5mm, az Mi 9 egészen karcsúsítottnak érződik kézben tartva ahhoz képest hogy kerületi méretei és dimenziói megegyeznek az iPhone XS Max-al.

Kijelző

Az nyilván senkit nem ér meglepetésként hogy az Mi 9 kijelzője nem nyújtja ugyan azt a vizuális élményt mint a drágább versenytársai. A kijelző minősége ennek ellenére csak kis különbséggel van lemaradva a többi készülékétől, az ár egyértelműen kárpótol minket.

A 6.39”-os 19.5:9 képarányú AMOLED kijelző meglehetősen élénk élményt nyújt, egészen jó 1080x2340-es felbontással.  A beállítások menüpontban itt is számtalan kijelző szín beállításból választhatunk, így teljesen a saját szánk íze szerint szabhatjuk testre a színhőmérsékletet.

Habár az Mi 9 kijelző fényereje nem éri el a Galaxy S10 maximum fényerejét, de ennek ellenére is kielégítő élményt nyújt nagyobb fényű környezetben is.

Szoftver

A Xiaomi telefonok MIUI felülete nem a legnépszerűbb az Android felhasználók körében, de ezen sokat csiszoltak a MIUI 10-es verziójával. Mivel ez teljesen az Android Pie 9.0-ra let szabva, egészen jó élményt nyújt még az eddig nem Androidot használók számára is.

Teljesítmény

Az első telefonok között tudhatjuk, amik Qualcomm Snapdragon 855 processzort használnak. Ez azt jelenti hogy a készülék elég erős ahhoz hogy komolyabb kamera felszereltségét működtetni tudja, és rendkívül akkumulátor barát is.

Vélemény

Összeségében, a Xiaomi Mi 9 az egyik leginkább ár/érték barát prémium kategóriás készülék amit ebben az évben vásárolhatunk. Xiaomi Mi 9 tokok.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink