A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés

Minden, amit az iOS14-ről eddig tudni lehet 1.

A 2020-ra várható iOS14 rendszer fejlesztői számos olyan újítással rukkoltak elő, amelyekre jó ideje vártak a felhasználók. Többek között lesz kép a képben funkció, hogy addig is tudjunk videóbeszélgetést folytatni a szeretteinkkel, amíg a főképernyőn más tevékenységet végzünk, vagy éppen elektromos kulcs funkció, amivel például kinyithatjuk az autónkat, és a háttérképernyő kiválasztása is opcionális lesz a választható modulok által.

A hivatalos megjelenésig az Apple már elérhetővé tette az iOS14 béta verzióját a fejlesztők számára, és júliusban várható a felhasználóknak szánt béta verzió. A végleges verzió előreláthatóan az iPhone 12-vel együtt fog érkezni, ami szeptemberre vagy valamivel későbbre várható.

Melyik Apple eszközök lesznek kompatibilisek az iOS14-el?

·      iPhone 6S, iPhone 6S Plus és iPhone SE (első generációja)

·      iPhone 7, iPhone 7Plus

·      iPhone 8, iPhone 8Plus, iPhone X

·      iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR

·      iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

·      iPhone SE (második generációja)

 

A letölthető modulokról

Az Apple az okosóráknál kifejlesztett, fontos információkat besűrítő felületeket szeretné népszerűbbé tenni az összes eszközén. Egy modul galériából lehet majd letölteni a különböző méretekben és elrendezésekben rendelkezésre álló modulokat.

 

App Library

Az iOS 14 automatikusan azonos könyvtárba rendezi a hasonló alkalmazásokat és a Home képernyő végén lesz látható. Előnyét abban látjuk majd, hogy ha sok alkalmazás futtatunk a készüléken, tematikus alapon könnyebb lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.

 

Hívásfogadás

Végre az iOS használók is használhatják úgy a telefonjukat, hogy közben a bejövő hívás nem gyalogol bele az eredeti tevékenységükbe. Végre lehet ignorálni a hívást anélkül, hogy megszakítanánk, és a hívásjelzés a képernyő tetején fog megjelenni, mi pedig lényegében zavartalanul folytathatjuk azt a tevékenységet, amiben eredetileg is voltunk.

 

Back Tap

A kezelőfelület véget megérintve navigálhatunk majd az alkalmazások között. Ez a rejtett felület beállítható egy-két funkcióra, mint pl. hangerőszabályozás vagy képernyőfotó készítése egyetlen érintéssel.

A Vissza gombot hosszan nyomva az eredetileg használat alkalmazásunknál fogunk kikötni, ami szintén egy könnyítés arra az esetre, ha hosszasan kerestünk valamit és már elfelejtettük, hogy honnan indultunk.

E-mailek és böngészés: az iOS 14-ben végre szabadon lesz megadható, hogy milyen alkalmazást szeretnénk használni az e-mailek fogadására vagy a netes keresésre. Vagyis ezek után a Google Chrome és más böngészők is alapértelmezettként lesznek használhatóak.

App Clips: applikációk használata gyorsan és könnyen

Az iOS 14 lesz az első az iOS rendszerek sorában, ahol letöltés nélkül is lehetőségünk lesz alkalmazásokat használni az Apple Store-ból. Köszönhetően ennek, ha csak szeretnénk kipróbálni valamely alkalmazást, vagy éppen nem szeretnénk az adatforgalmunkat szaporítani azzal, hogy nagyméretű programot töltünk le, akkor közvetlenül a Store-ból is képesek leszünk megnyitni és használni azt az App Clips által. Ezek a Clipek akár olyankor is használhatóak, amikor valaki csak hivatkozik egy alkalmazás nevére például egy beszélgetés során, és rögtön onnan az Apple Store-ba navigál minket a rendszer, ahol pedig akár azonnal használni tudjuk a programot. Vagy az NFC eszközökön keresztül is eljuthatunk az Apple Store-ba és már használhatjuk is a programot. Erre érzékletes példával az elektromos rollert említették, amelyet pl. az utcán meglátva eszünkbe jut, hogy szeretnénk kipróbálni, viszont nincs sem időnk, sem kapacitásunk, hogy a hozzá szükséges applikációt letöltsük és telepítsük. Mivel ezek a rollerek applikációkon keresztül bérelhetők, van rajtuk NFC eszköz, ami elirányítja a telefonunkat a megfelelő applikációhoz és kész a művelet. Letöltéssel nem bajlódunk, az időnket is jelentősen megkímélte és rögtön tudjuk használni.