A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Melyiket válaszd: iPhone X vagy iPhone 8 Plus?

Melyiket válaszd: iPhone X vagy iPhone 8 Plus?


Az iPhone 8 és a 8 Plus folytatja a megszokott tradíciót az iPhone 6 és 7 óta, a Home gombbal és a Retina kijelzővel. A második típus a méltán népszerű közönségkedvenc iPhone X, ahol már több dolog is változott a klasszikus modellekhez képest.

Az iPhone 8 és X készülékekben sok a hasonlóság mégis észrevehető több különbség közöttük. Így adja magát a kérdés hogy melyiket is válasszuk a kettő közül? Összeállítottunk egy listát a két készülék közötti különbségekről, hogy könnyebben meghozhasd a döntésed. iPhone XS tokok-at ide kattintva találsz.

Méret

Az iPhone 8 méreteit tekintve nagyobb mint az iPhone X. De ha átlósan mérjük le a két készüléket, az iPhone X nagyobb kijelzővel rendelkezik.

Az iPhone 8 Plus 5.5”-os kijelzővel rendelkezik, és ahogyan megszokhattuk kerettel körülvett kijelzőről beszélünk, ami felül az előlapi kamerát alul pedig a Home gombot tartalmazza.

Az iPhone X 5.8”-os kijelzőt kapott, ami egy “edge to edge” kijelző, tehát nincs kerettel körülvéve. Így ebből adódóan Home gombot sem kapott. Az egyetlen dolog ami a kijelzőbe lóg az úgynevezett “notch” ami tartalmazza az előlapi kamerát.

Őszintén, az iPhone X jelenleg a legelegánsabb telefon, méreteit és kijelzőjét tekintve. Az iPhone 8 ideális választás ha a nagyobb méretű készülékeket szereted, vagy a klasszikus Apple design híve vagy.

Kijelző: Super Retina vagy Retina?

A legnagyobb különbség a két készülék között a kijelzőjük.

Az iPhone 8 LCD Retina kijelzőt kapott, ami bizonyára mindenkinek ismerős a korábbi iPhoneokból. A Retina kijelző egy kifejezés amit az Apple vezetett be. Olyan kijelzők tartoznak ide a definíció szerint, aminek olyan magas a felbontása és akkora a pixel sűrűsége hogy a felhasználó nem tud megkülönböztetni pixeleket rajta normál nézési távolságból.

Az iPhone X teljesen új kijelző technológiát használ. Ugyanis az “edge to edge” kijelzője OLED. Az OLED messze jobb kontrasztot nyújt mint bármilyen más egyéb kijelző, továbbá HDR videó lejátszás támogatással rendelkezik. Az iPhone X OLED kijelzője olyan pixel sűrűséggel rendelkezik hogy önmagában a Retina kifejezés nem elegendő. Ezért az Apple “Super Retina” kijelzőként hivatkozik.

Ha összehasonlítjuk az iPhone 8 Plus és az iPhone X kijelzőjét egymás mellé téve, az iPhone X egyértelműen nyeri a versenyt.

Ez egyáltalán nem azt jelenti hogy az iPhone 8 Plus kijelzője rossz. Az iPhone LCD kijelzői a legjobb LCD kijelzőként vannak számon tartva.

Teljesítmény

A különbségek a telefon belsejét illetően nem annyira észrevehetőek. Mindkét iPhone 64-bites Apple A11 Bionic processzorral szerelt. Ennek az erős hardwarenek köszönhetően probléma nélkül alkalmas a készülék az AR alkalmazások futtatására.

Az Apple tesztjei szerint, ez a processzor 75% gyorsabb mint a korábbi modellek. Így egyértelmű hogy az iPhone 8 Plus és iPhone X villámgyors készülékek.

Akkumulátor

Ha a minél jobb akkumulátor időre utazol, az iPhone 8 Plus akkumulátora nagyobb így több időt nyerhetsz vele. Mindkét telefon vezeték nélkül tölthető, ami mindenképp bónusz. Továbbá mindkét készülék támogatja a gyorstöltést is.

Az iPhone 8 Plus több mint 21 óra beszélgetési időt, 13 óra internetezést, 14 óra video streamelést és 60 óra zene lejátszást bír

Az iPhone X  több mint 21 óra beszélgetési időt, 12 óra internetezést, 13 óra video streamelést és 60 óra zene lejátszást bír

Hátlapi kamera

Az iPhone 8 Plus tovább fejlesztett előlapi kamerát kapott az iPhone 8-hoz képest. Az iPhone X ugyanazt az dupla lencsés hátlapi kamerát kapta mint az iPhone 8 Plus. A kamera és video funkciók közel azonosak.

Egy nagy különbség van viszont, az iPhone X dupla optikai képstabilizátorral szerelt, míg az iPhone 8 Plus csak optikai stabilizátort kapott.

Előlapi kamera

Az előlapi kamera mindkét készüléken teljesen más, így az Apple is más nevet adott nekik.

Az iPhone 8 Plus egy tovább fejlesztett változatát kapta a hagyományos FaceTime kamerának. 7 megapixeles fotók és 1080p videók készíthetőek vele. A Retina Flash funkciónak köszönhetően, a telefon a kijelzőjét vakuként használja így jobb megvilágításban készíthetőek fotók.

Az iPhone X kamerája a fentebb említetteken felül is tartogat érdekességeket számunkra. A Face ID-nak köszönhetően, a TrueDepth kamera speciális szenzorokkal szerelt. Így ez a kamera lát minket a sötétében is, távolság érzékelős stb. Ennek köszönhetően már az előlapi kamera is támogatja a portré módot amik eddig csak a hátlapi kameráknál voltak korábban.

Biometrika

Mivel az iPhone X-en már nincs Home gomb, ezért a Face ID, arc felismerő helyettesíti az ujjlenyomatunkat. Az iPhone 8 Plus továbbra is Touch ID-val működik, köszönhetően a Home gombnak.

Válaszd az iPhone 8 Plust ha:

A jelenlegi telefonod iPhone 6 vagy régebbi modell, így az iPhone 8 Plus által nyújtott funkciók zöme új less számodra
Kevesebbet akarsz kiadni a készülékre
A Touch ID biztonságosabbnak tűnik neked mint a Face ID
Már megszokott felhasználói élményt szeretnél gyorsabb kiadásban és a már megszokott Apple designal
Szereted a Plus modellek által nyújtott nagy méreteket

Válaszd az iPhone X-et ha:

A legmodernebb és legjobb technológiára vágysz
OLED kijelzőt szeretnél Face ID-val
Új felhasználói élményt szeretnél és ragaszkodsz az Applehöz

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink