A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Megjelent a Mobvoi legújabb okosórája: bemutatjuk a TicWatch Pro 4G/LTE-t!

Megjelent a Mobvoi legújabb okosórája: bemutatjuk a TicWatch Pro 4G/LTE-t!

De ennél vajon tud többet? Megéri azt a közel 120 ezer forintot, amiért kínálják itthon? Erre keressük a választ. 

 

Az óra testén nem sokat változtattak a sima TicWatch Pro-hoz képest

A TicWatch Pro 4G/LTE készülék elődjéhez hasonlóan egy egyszerű, letisztult vonalat követ dizájnban. Az óramű többek között olyan könnyed anyagokból készült, mint a poliamid, emiatt a felhasználót napközben nem fogja zavarni az óra súlya. Ez még a beleágyazott 4G modem ellenére is igaz. Ezzel együtt az óra 47, 4 grammot nyom szíjak nélkül.

Érdekesség, hogy az óra szélein találhatóak forgatható gombok, amik a klasszikus, analóg órákra jellemzőek. Szórakozásból lehet őket forgatni, ám ennek nincs funkciója. Az órát IP68 vízállósági minősítéssel illették, ergo alkalmas medencés úszás mérésére is.


Az AMOLED kijelzőn napfényben is olvashatóak a karakterek

Az óra kijelzője AMOLED, ami 400x400 pixeles felbontással és 407 pixelsűrűséggel bír. Efölött a kijelző fölött helyet foglal egy FSTN LCD kijelző is, ami mindig aktív marad. Ergo, ha elsötétül a képernyő, akkor is mutatja az óra az időt.

Az AMOLED kijelzőt hallva jogosan gondolhatnánk azt, hogy napfényben nehezen lehet leolvasni az időt, viszont ezen kicsit segít az FSTN LCD kijelző. Ez a megoldás egy minimális visszatükröződést ad az órán, ami megkönnyítheti az olvasást.

Úgy lehet beindítani az órát, mint minden elektromos órát. Fogod a telefonod és bluetooth segítségével párosítod hozzá az okosórát. Ami a telefonos appot illeti, lehet rajta variálni az óramű képét. Az alkalmazásban van egy pár választható kép és dizájn, de ha neked egyik sem szimpatikus, akkor a Google Play áruházból is letölthetsz még.

 

Viszont az app a fitnesz funkciókat nem fedi le

Ehhez egy másik alkalmazást szükséges telepíteni, a Mobvoi appot. Ebbe a rendszerbe regisztráció útján vagy Facebookos/Google fiókon keresztül lehet bejelentkezni. A működése lefedi az elraktározott adatokat, és azok szinkronizálást Google Fitre, RunKeeper-re vagy Strava-ra.

Ahogy megosztásra kerülnek a felhasználó adatai, a rendszer részletes leírást ad, hogy milyen módon használja fel őket. Így a felhasználót nem érheti meglepetés az adatainak feldolgozásával kapcsolatban.

Ahogy elkezdünk futni, vagy csak szimplán gyalogolni, az óra méri a sebességünket, az elégetett kalóriát és a szívverésünket. Ez azért tud megvalósulni, mert ezt a két mozgást automatikusan mérni kezdi.

Sajnos a többi mozgásstílust még nem érzékeli ilyen könnyen, de feltehetőleg várhatóak még ezzel kapcsolatos frissítések. A következő mozgásstílusokat tudja az óra lekövetni: szabadtéri futás, szabadtéri séta, beltéri futás, kerékpározás, úszás.

 

Ami a töltést illeti…

A Mobvoi TicWatch 4G LTE egy 415mAh nagyságú akkumulátorral lett ellátva. Az órába szerelt LTE miatt nyilvánvalóan jobban meg lesz terhelve az akkumulátor, de még így is egy strapabíró akkumulátorról van szó. Töltőként egy fekete töltőbölcső szolgál, amiből két kiálló rész csatlakozik az órához.

Kiemelt ajánlataink