A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / MacBook Air 2020

MacBook Air 2020

Idén is új modell érkezett az Apple legkisebb és legkönnyebb laptopjából, a MacBook Air-ből. A tavalyi széria valamelyest alulmaradt teljesítményben az árához képest, ami némi fanyalgást váltott ki a lelkes rajongókból, azonban a 2020-as modellnél a gyártó már pótolta a hiányosságokat. Az új modell esetében két dolog is szembe tűnhet a márka rajongóinak: olcsóbb az indulóár és két modell közül is választhat a vásárló.

Az alapmodell jó 100 dollárral marad el nyitóárban a 2019-es elődjéhez képest, teljesítményben azonban túltesz rajta. Ezt a masinát már egy 10. generációs Intel Core i3 (dual-core) processzor hajtja, a belsőmemóriája 8GB RAM, a tárhelye pedig 156GB, ami a 2019-es generációnál már alapból erősebb, árban viszont 999 USD, ami alacsonyabb.

A választás lehetőségét megadva a fogyasztónak az Apple MacBook Air másik modellje magasabb szintet jelent mind paraméterben, mind pedig árban egyaránt. A processzor ebben a modellben egy 10. generációs Intel Core i5 (quad-core), 8GB RAM memóriával és 512GB tárhellyel. Az ára 1299 USD.

Ezen túlmenően pedig az előző generációs MacBook-okhoz hasonlóan a 2020-as modellek is bővíthetők lesznek. A belső tárhely bővíthetőségének felső határa 2TB, a belsőmemória kapacitása megduplázható, a processzor pedig egy 10. generációs Intel i7-re cserélhető.

Fontos a billentyűzet

Mivel a MacBook-ot elsősorban munkagépnek szánták üzleti felhasználásra, a sok gépelést igénylő feladatoknál fontos szempont a billentyűzet használhatósága. Az előző generációs MacBook modelleknél sok kritika érte a billentyűzet használhatóságát, azonban az idei évben már a MacBook Air is a MacBook Pro 16-inch-nél használt billentyűzetet kapta, ami reszponzív, 1 mm-es mozgása van, jóval nagyobbnak érződik a billentyűk közötti távolság, vagyis kényelmesebb a használata.

Külső megjelenés

Az új MacBook Air nem esett át látványos formatervezésen az előző generációs készülékek óta, habár a vékonyságát megőrizte. Külső dimenziói: 30,41 x 21,24 x 1,61 cm. Külső portok tekintetében 3 USB bemenet és egy audió jack aljzat található a gépen. Az USB csatlakozók 40Gb / másodperc adatátviteli sebességet biztosítanak és lehetővé teszik a 6K felbontású monitor csatlakoztatását, valamint a készülék töltését is az USB portokon keresztül lehet megoldani. HDR támogatás nincs.

A képernyő 13,3 inches, a megszokott LED háttérvilágítással, ami 2,560 x 1,600 felbontásra megjelenítésre képes. Az előző generációnál használt True Tone technológia megmaradt a kijelzőben, vagyis ha szeretnénk, a kijelző fényerőssége mindig a környezeti fényviszonyokhoz fog igazodni.

A belső kapacitások bővülésével némi súlyfelesleg rakódott a készülékre, ami az előző 1,25 kg-hoz képest most 1,29 kg-ra nőtt, ez azonban egyáltalán nem olyan mértékű növekedés, mint amit a teljesítménye produkált.

Akkumulátor

A felhasználói tesztek átlagos akkumulátor teljesítményről számolnak be laptopnál, amelyek szerint 7-8 óra üzemidőre képes a készülék annak függvényében, hogy mennyire erőforrásigényes feladatot végzünk vele. Az egyszerű videó lejátszós tesztnél 8 óra volt az akkumulátor üzemideje, a processzort és memóriát is komolyabban megcsavaró alkalmazásoknál pedig 7 óra. Ugyanakkor ezek az akkumulátoridő egy üzleti célra használt hordozható készüléknél elfogadhatók.

Kiemelt ajánlataink