A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / LG G8 specifikációk, tulajdonságok, ára

LG G8 specifikációk, tulajdonságok, ára

Főbb jellemzők

  • Kijelző: 6,1 hüvelyk, Quad-HD + OLED
  • Kamera: ToF Z kamera
  • Processzor: Snapdragon 855
  • Audio: Boombox hangszóró
  • Biztonság: Ujjlenyomat-olvasó
  • Akkumulátor: 3400 mAh

2019-ban olyan telefont készíteni, ami kiemelkedik a többi közül, elég nehéz feladat, hacsak nem követjük a Huawei vagy a Samsung módszerét a hajlítható telefonokkal, vagy nem állunk be a sorba a Nokia után az 5 hátlapi kamerával. Az LG a G8-nál egyiket sem követte.

Megjelenés dátuma és árak

Az LG nagyon szerényen nyilatkozott a G8-ról, szinte semmilyen részletet nem szivárogtatott ki róla. Koreába, az Egyesült Államokba és Angliába hamarosan megérkezhet, a korai modell egy extra kamerát kap is a hátlapjára.

Becsült ára 699 font lesz, azaz 270-280.000 Ft magyar áfaviszonylatban.

LG G8 - Ujjlenyomat-olvasó és érintés nélküli vezérlés

A megjelenése előtt kiszivárgott hírek arról szóltak, hogy a G8 egy unalmas készülék lesz, némi földhözragadt újítással. Azonban, ha elkezdjük használni, rövid idő alatt rájövünk, hogy ez a telefon egyáltalán nem unalmas. Csupán arról van szó, hogy nincsenek rajta olyan bizarr kiegészítések és újítások, amiknek a gyakorlatban általában nem sok hasznát vesszük.

De vegyük pl. az ujjlenyomat-olvasót. Ennek lényege, hogy segítségével a telefont feloldhatjuk azzal, hogy az előlapi kamera elé, a kijelző fölé tesszük a kezünket. A ToF (time of flight) szenzor a G8 egyik praktikus újdonsága, hiszen ha fölé csúsztatjuk a tenyerünket, az beolvassa a tenyerünk érhálózatát és eltárolja. Az LG ezt Tenyér-érhálózat Azonosítónak hívja, ami elég bizarr elnevezés. A telefon fölé emelni a kezünket a feloldáshoz nagyon természetellenes mozdulat, de könnyű megszokni. Ha valakinek mégsem nyerné el a tetszését, használhatja az arcleolvasót vagy a hátsó ujjlenyomat-olvasót.

Az LG az “Érintés nélküli telefon” szlogent választotta a G8-hoz. És valóban sok olyan dolog van, amit úgy hajthatunk végre, hogy nem érünk hozzá a készülékhez. Pl. szabályozhatjuk a hangerőt, készíthetünk képernyőfotót, beállíthatjuk az ébresztőt és szabályozhatjuk az időzítőt a különböző kézmozdulatokkal. Ez elsőre elég különösnek tűnik, és jól jöhet pl. egy olyan helyzetben, mikor főzés közben, maszatos kézzel kell kikapcsolnunk az időzítőt, de nem sok más szituáció van, amikor valóban használnánk ezeket a funkciókat.

Ezek miatt az érintés nélküli funkciók miatt került a ToF szenzor a telefon elejére, ami a 8 megapixeles szelfikamerával együtt alkotja a Z Kamerát. Bár ezek a funkciók nagyon trükkösnek tűnnek, a technológiájuk valójában nagyon érdekes. A szenzor képes a különböző érhálózatok beazonosítására, valamint infravörös sugarakkal dolgozik, melyek a fotóalanyról visszaverődve minőségi szelfik készítését teszik lehetővé.

Teljesítmény és kijelző

Az LG G8-at a Snapdragon 855 chipset hajtja, 6 GB RAM és 128 GB tárhely található benne. Operációs rendszere az Android 9 Pie, akkumulátora 3500 mAh-s.

A 6,1 hüvelykes OLED panel visszanyúlást jelent a G-szériához és nagyon jól néz ki. A színek élénkek, a ragyogás szembetűnő, fényereje eléri a G7-nél már bevezetett 1000 nitet és rendelkezik HDR10 támogatással. Ez egy nagyon jó kijelző, minőségében hasonlítható a Galaxy S10-hez, de ár tekintetében le is körözi azt.

A trükkös funkciók sorából a kijelző sem maradhatott ki: a G8-nál a hangszóró szerepét is betölti. A készülék tetején és alján elhelyezett hangszórókkal együtt hasonlóan működik, mint az LG tévéknél a Crystal Sound OLED.

Megjelenés

A fura funkciókon kívül az LG G8 legfőbb hátránya a megjelenése. Leginkább a használhatóságra törekedtek a megtervezésénél, ennek következtében nem is lett túl megkapó.

Ha azon tűnődünk, hogy vajon a még inkább megfizethető telefonoknál - mint pl. a View 20 - hogyan sikerült jobb dizájnt kialakítani, a G8 mellett elmondhatjuk, hogy sokkal biztonságosabb a fogása, a meglehetősen keskeny felépítésének és a hátoldalán található, enyhén lekerekített Gorilla Glass 6-nak köszönhetően jó kézben tartani.

Kamera

A G8 hátlapján 2 kamerát találunk. Létezik belőle 3 hátlapi kamerás változat is, de ez csak Koreában lesz elérhető. A tipikus LG kialakításnak megfelelően van rajta egy fő, 12 megapixeles kamera, egy második ultraszéles, 16 megapixeles szenzor és egy harmadik, telefotó funkcióval. Az LG nem árult el sokat a kamerák minőségéről, ezért a kipróbálásig várnunk kell, hogy többet megtudjunk róluk. LG G8 tokok ide kattintva vásárolhatóak.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink