A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Költséghatékony okosóra az Apple szerelmeseinek: bemutatjuk az Apple Watch SE-t

Költséghatékony okosóra az Apple szerelmeseinek: bemutatjuk az Apple Watch SE-t

A kinézeten nem sokat variáltak

A panelnél két méret közül választhatunk: van egy 40 mm-es és egy 44 mm-es változat is az órából. Az óraszíjat könnyedén tudjuk cserélgetni, hiszen két kapcsoló megnyomásával könnyedén ki lehet csúsztatni a szíjat.

A kijelző olyan minőségi, amilyet egy Apple órától elvárhatunk: az érintőképernyő felület érzékeny, a színek kontrasztosak és telítettek, továbbá környezetünk fényeihez is igazodik.

Az oldalán két gomb helyezkedik el. Az egyik egy kiugró, korona alakú gomb, amit ha hosszan lenyomunk, akkor a jól ismert Siri ugrik fel az óra kijelzőjén. Az alatta lévő lekerekített téglalap alakú gombbal ki és be tudjuk kapcsolni a telefont.

Csupán annyit érdemes szem előtt tartanunk, hogy a kijelzőt sajnos nem védi semmilyen keret, érdemes az esetleges baleseteknél hajlamosabb lehet sérülésekre.

 

Viszont az óra kezelhetősége elsőre okozhat problémákat

Az ikonok kissé ömlesztve jelennek meg a kijelzőn, emiatt elveszhetünk az óra használata közben az első pár alkalommal.

A tárhelye 32 GB, ami egy okosórához képest kiemelkedően jónak számít. Ebből 24 GB-nyi helyet tudunk felhasználni zene, alkalmazások, képek letöltésére. Van rajta egy csatornás WiFi, Bluetooth, magasságmérő, giroszkóp és gyorsulásmérői is. A beépített Bluetooth miatt vezetékmentes fülhallgatóval is tudunk zenét hallgatni az okosórán.

Vannak rajta hangszórók is, amik segítségével le tudunk bonyolítani kihangosított hívásokat is. Emellet, ha egy újabb Iphone telefonhoz (ami iOs 14-gyel vagy újabb verzióval rendelkezik) környékére rakjuk az órát, akkor rögtön össze tud kapcsolódni vele.

Kisebb gyermekek vagy idősebb rokonok esetén azt is be tudjuk állítani, hogy egy családtagunk számára korlátolt hozzáféréssel odaadjuk az okos órát. Így mindig el tudjuk érni azon gyerkőceinket, akiknek azért még nem vennénk telefont, ahogy a veszélyeztetett korban lévő szeretteink is könnyedén indíthatnak baleset esetén segélyhívást az okosóráról.

 

Hangsúly az egészségkövetésen

Az egészségünkkel kapcsolatos infókat a Health appon tudjuk követni, míg a fitnesz tevékenységünket a Fitnesz alkalmazáson. A Health app tanácsot ad az alvásunkkal, a menstruációs ciklusunkkal, az étkezésünkkel, a légzésünkkel, és még egyéb élettani funkcióinkkal kapcsolatban is.

Maga az óra egész rendszere egészen összetett, így széleskörűen tud minket segíteni egészséges életmódunk megtartásában. A Fitnesz alkalmazás úgy figyeli a pulzusunkat és a mozgásunkat, mint a kis angyal. Figyelmeztet, ha túl alacsony vagy ha túl magas a pulzusunk. Továbbá rögzíti a felhőbe a mozgásunkat is.

 

Ha kifejezetten edzésterveket keresünk, vagy csak egy appot, ami követi a mozgásunkat, akkor az Edzés applikáció is a rendelkezésünkre áll. A következő edzésmódokat tudja nyomon követni: 

·       kinti-benti futás

·       kerékpár

·       túrázás

·       gyaloglás

·       levezetés

·       törzsizmok edzése

·       medencés és nyílt úszás

·       HIIT

·       jóga

·       funkcionális erőnléti edzés 

·       tánc

·       elliptikus tréner

·       evezőgép, lépcsőző

 

Összességében a maga 110 ezer forintos árával jóval barátságosabb vétel, mint a többi Apple Watch. Úgyhogy, ha eddig ez tartott vissza a vásárlástól, erre az órára érdemes lehet lecsapni. Ha így döntesz, ne felejtsd el egy ízléses óraszíjjal kiegészíteni a képet.

Keresés

Kiemelt ajánlataink