A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ilyen az Oppo Reno 4 Pro

Ilyen az Oppo Reno 4 Pro

Idén nyáron a cég egy új telefonnal is kijött, az Oppo Reno 4 Pro-val, ami eddig a legigényesebb - és ugyanakkor legdrágább - tagja a Reno szériának. Lássuk is, mivel van dolgunk!

Így néz ki a készülék

Ha kibontjuk a csomagolást, a szemünk elé tárul maga a mobil - rajta egy átlátszó tokkal - egy 65W-os töltő és egy fülhallgató is. A készülék maga egészen könnyű, amit a műanyag hátlapjának köszönhet. Az anyag előnye, hogy könnyű és nehezen törik, viszont nem kelt olyan drága érzetet, mint mondjuk egy üveg hátlap.

Ha megfordítjuk a telefont, egy 4 lencsés kamera szigetet láthatunk és egy Oppo feliratot a telefon bal alsó csücskében. A Super-AMOLED képernyő mérete 6.5 hüvelyk, 1080x2400 pixeles felbontással és 20:9 képaránnyal rendelkezik, emellett lekerekítettek a szélei.

A telefon gombjai a készülék két oldalán helyezkednek el: a bal oldalon vannak a hangerőt szabályozó gombok és a jobb oldalon van a bekapcsoló gomb. Ez elsőre nem tűnhet nagy dolognak, viszont, ha screenshotot szeretnénk csinálni a telefonnal, könnyebben a kezünkre fog állni.


A multimédiás készségek rendben vannak

Ahogy azt már említettük, a telefon hátoldalán egy négy lencséből álló kamerasziget található. Az első kamera 48MP-es, ami alatt egy f/1.7 értékű lencse foglal helyett. Ezen kívül van még egy 8MP-es kameránk, amit egy f/2.4 értékű lencse követ.

A 8MP-es kamera hozza az elvárt szintet. A napfényben készült fotók élesek, a dinamikatartomány széles, a színek gyönyörűek. Ha valamibe nagyon bele akarunk kötni, akkor az a zaj mennyisége lenne az ég kékségében, de egyáltalán nem feltűnő a dolog.

Ám a 48 MP-es kamera használatánál nincsenek számottevő előnyök, sőt. A zaj mennyisége nagyobb, főleg, ha távolabbi tárgyakat fotózunk vele.

Ugyan a telefon 5G mentes változatának nincsen telefotó kamerája, de vannak különböző zoom beállításai. Van egy kétszeres és egy ötszörös közelítési opció is.

Este vagy kevés fény esetén relatíve jól teljesít a Reno 4 kamerája. Természetesen nagyobb a zaj mennyisége, mint a természetes, nappali fényben. Ám a szaturáció rendben van, ahogy a dinamikatartomány is relatíve széles, szóval nincs okunk panaszra.

Ráadásul van nekünk egy „Éjszakai módunk”, aminek bekapcsolásával világosabb képeket is kaphatunk. Ugyan levesz a részletek élességéből, de a kevesebb zajért megéri ezt feláldozni. 

 

Könnyen alakítható a felület

A telefon teljesen személyre szabható, ami már az ikonoknál is megmutatkozik: kiválaszthatjuk az ikonok formáit, de akár egy letölthető applikációval is formálhatjuk a menüt. A főmenünél két változat közül választhatunk: besűríthetünk minden appot a kezdőlapra, vagy csak kiválasztunk pár alkalmazást.

Emellett van a telefonnak egy egész rendszerre kiterjedő sötét módja is, ami előhívhatja más alkalmazások sötét módját. Amennyiben igényt tartasz a három gombos menü sávra, az is beállítható.

 

Mi a helyzet az aksival?

A telefon egy 4,000mAh-ás akkumulátorra építkezik, ami teljesen megfelel a hozzátársított hardver és képernyő működtetéséhez. Egyes tesztelések szerint a telefon átlagos üzemképességi időtartalma 96 óra, a végig telefonálható idő 36 óra. Netes böngészéssel 11 és fél óra alatt, míg videó nézéssel 18 óra alatt meríthető le.

Keresés

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink