A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ilyen az ASUS Zenfone 7

Ilyen az ASUS Zenfone 7

A doboz tartalma

A dobozban egy Type C-ben végződő töltő érkezik a készülékhez. A szokatlan töltő mellé két tokot is kapunk, amiből az egyik egy szokásosnak mondható, szilikon tok, míg a másik egy strapabíróbb, szívósabb kiegészítő. Utóbbi olyan színben érkezik, mint amilyen színben pompázik a készülékünk is, így még stílusosabban mutat a telefonon.

Ami a telefont illeti, az első dolog, ami feltűnhet, hogy nincsen jack bemenet vezetékes fülhallgató csatlakoztatásához. Ezt azzal magyarázza az ASUS, hogy az 5000 mAh-s akkumulátor és az 5G helyigénye mellett már nem maradt hely egy jack bemenetnek is.

A kijelző szintén hozza a szintet, hiszen 90Hz-es a képfrissítés, ezen felül a HDR 10+ szabvány, a 1080 x 2400 pixeles felbontás és az AMOLED a felsőkategória szintjére emeli az ASUS készülékét.

Csupán egy gyengesége van a kialakításnak: egyes tesztelések szerint, ha intenzív mozgást végzünk, kipattan a flip kamera. Viszont az ASUS orvosolta a problémát azzal, hogy a vastagabb tokba rejtett egy funkciót, amivel rögzíthető a flip kamerát.

Az egyik legerősebb eleme a telefonnak: a kamerája

Mivel a Zenfone 6-ot jogos kritika érte a középszerű multimédiás készségei miatt, előre látható volt, hogy a Zenfone 7-et majd azért jobban össze fogják rakni ebből a szempontból. Ez a gondolatmenet igaznak bizonyult.

A kamerát alaposan megpakolták csúcskategóriás szenzorokkal, többek közt a Sony IMX686-tal és az IMX363-mal. Emellett a Pro-ba optikai és szuperstabilizációt is építettek a 8K-videófelvétel mellé.

Így kimondhatjuk, hogy a legújabb Zenfone készülék kamerája egy valódi nagyágyú. Egyedül annyi hiányossága van a videófelvételeknek, hogy nem lehet az optikai stabilizáción kívül más beállításokat használni a felvétel korigálásra.

Csúcskategóriás Snapdragon chip – ahogy azt megszokhattuk

Ahogy azt már előre tudni lehetett, a legújabb ASUS telefonok a hozzájuk dukáló, csúcskategóriás Snapdragon hardverekkel fognak futni. Míg a sima Zenfone 7 a Snapdragon 865 chipet kapta meg, addig a Zenfone 7 Pro a Snapdragon 865 Plus-t.

Ráadásul még egy 8 GB RAM-os és 256 GB UFS 3.1-es tárhelyet is beépítettek a készülékbe. Így a Zenfone 7 egy valódi nagyágyúnak számít teljesítmény terén.

Az akksi akár több, mint két napon keresztül is bírja az iramot

Ahogy azt már említettük, a Zenfone 7 is egy 5,000 mAh akkumulátorral lett legyártva. Ez biztosítja a telefon hosszú töltöttségi idejét, ami akár két napig is bírja az iramot - töltés nélkül.

Ám különböző energiatakarékos megoldásokkal ezt az időt még tovább növelhetjük. Ami a töltést illeti, ezt is trükkösen oldotta meg az ASUS. Egy olyan metódus szerint töltődik fel a telefon éjszakánként, hogy egészen hajnalig csupán 80 százalékig töltődik fel a telefon, ám mire felébredsz, már 100 százalékra ugrik ez a szám.

Ez abban segít, hogy a telefon élettartalmát a maximumra tudjuk növelni. Ami a vezetéknélküli csatlakozásokat illeti, a Wifi és a Bluetooth minden szabvánnyal tud működni, ahogy a GPS is működőképes a műholdak többségével.

Összesítve

Annak ellenére, hogy a Zenfone készülékek jóval drágábbak, mint az ASUS más készülékei, ez a modell is megéri a pénzét. Ugyan itthon körülbelül 275 ezer forintot kell kipengetnünk a készülékért, még így is megéri kiadni rá ennyi pénzt. Ha be szeretnéd szerezni a Zenfone 7-et, már Magyarországon is elérhető a készülék, így ezt könnyedén megteheted.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink