A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ilyen a Huawei P40 Pro+

Ilyen a Huawei P40 Pro+

Ezt orvosolja a P40 Pro+ telefon, ami kiemelkedő fotógrafikai képességeivel és az 5G-vel bővített chipsetével akár versenybe tud szállni a legújabb androidos telefonokkal. De a kérdés: ezek a képességek elégnek bizonyulnak ahhoz, hogy a felhasználó ne hiányolja a Google-t? Megéri azt a pénzt, amit egy átlagos androidos telefon megér? Milyen rendszer helyettesíti a Google már jól bevált termékeit? Erre keressük a választ.
 

Gyémántszerű keménység a hátlapon

A Huawei P40 Pro+ a Kirin 990 5G-é chippel működik, ami egy Cortex CPUs - 2xA76 + 2xA76 + 4xA55 processzorral van ellátva. A képernyő egy lekerekített, 6.58 hüvelyknyi OLED panel, 1200 pixeles felbontással és 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával. Az OLED-nek és az 1200 pixeles felbontásnak köszönhetően gyönyörű színeket kapunk a képernyőn, míg a 90 Hz a képernyő gyorsaságát garantálja. Ami a lekerekítést illeti, a képernyő és a hátlap között van egy minimális hely. Ezt azért tartottuk fontosnak megjegyezni, mert könnyebben beülhet ide a por, ami egyesek számára zavaró lehet. A képernyő IP68-as értékelést kapott por- és vízállóságra is. A telefon hátulján található kerámia hátlapot pedig 8.5-re értékelték a Moh skálán. Ez egy olyan osztályozó rendszer, amivel általában ásványok keménységét szokás mérni. Ezen a skálán a gyémánt 10-es értékű, amiből arra következtetünk, hogy a hátlap 8.5-ös mérése elég masszívnak számít.


Pár szó a kameráról…

Apropó, a hátlapon találunk egy 5 lencsés - plusz egy vaku – kameraszigetet. Ezek közül egy 40 MP-es ultraszéles lencsét, egy 50 MP-es UltraVision kamerát, egy 8 MP-es háromszoros zoomos kamerát és még egy 8 MP-es kamerát találunk. Utóbbi tízszeres zoommal lett ellátva. Ezek a funkciók egy olyan ligába emelik a P40 Pro+-t kamerafronton, ahová kevés telefon kerül be az árkategóriájában. Ennek a készségének egy külön cikket is szentelünk a jövőben. Van még egy ToF kameránk is (ez egy olyan kamera, ami egyszerre képes mélység és intenzitási információk feldolgozására a pixeleken), IR szenzor és egy olyan szenzor, ami érzékeli a színek hőmérsékletét. Ujjlenyomat olvasó nincsen a hátlapon, hiszen ezt a képernyőbe építették bele. Az ujjlenyomat mellett még arcfelismeréssel is feloldható a telefon, ami a ToF kamera segítségével még sötétben is kiszolgálja a felhasználót.

 

A Google affér csak a Gmail hiányánál fájhat, ám ott nagyon

Ahogy feloldjuk a telefont, szembesülhetünk vele, hogy a főmenü megváltozott. Az alap alkalmazások felülete is változott, például a “Kamera” appot gyárilag szabta a egyénire a Huawei. Továbbá az appok között - nem meglepő módon - nem találhatóak meg a megszokott Google termékek. Ezekből párat újra lehet telepíteni (például a Google Maps-et), viszont Play Áruház híján olyan fontos alkalmazásokat, mint mondjuk a Gmail, nem lehet letölteni a telefonra. Viszont az Instagramhoz hasonló közösségi portálokat le tudjuk tölteni olyan alkalmazás telepítő alkalmazásokkal, mint mondjuk az Amazon App Store. Itt elérhetőek ingyenes és fizetős programok – egyaránt.

 

SuperCharge töltőt is kapunk a készlékhez, ahogy azt megszokhattuk a Huaweinél

A töltés egy 40W-os SuperCharge megoldású töltővel történik, ami azt ígéri, hogy fél óra alatt 77%-ot tölt a telefon. Emellett egy 4,200 mAh-os akkumulátorral van ellátva a készülék, ami egészen átlagos méret a mostani telefonoknál. Támogatja a 40W-os vezetéknélküli töltést is, így ilyen módon is fel tudjuk tölteni a telefonunkat. Egyes tesztelések szerint a telefon készenléti állapotban 95 órát, 3G sávon folytatott beszélgetéssel 24 órát, netes böngészéssel 13 órát és videó nézéssel 17 órát bír ki.

Keresés

Kiemelt ajánlataink