10.000 Ft felett ingyenes kiszállítás Express One futárral!

Ilyen a Huawei P40 Pro+

A Huawei nehéz időszakon megy keresztül a Google-el való csúnya szakítása óta. Emiatt jóval magasabb elvárásoknak kell megfeleljenek a kiadott telefonok. Hiszen valamivel pótolniuk kell a Google után hagyott űrt.

Ezt orvosolja a P40 Pro+ telefon, ami kiemelkedő fotógrafikai képességeivel és az 5G-vel bővített chipsetével akár versenybe tud szállni a legújabb androidos telefonokkal. De a kérdés: ezek a képességek elégnek bizonyulnak ahhoz, hogy a felhasználó ne hiányolja a Google-t? Megéri azt a pénzt, amit egy átlagos androidos telefon megér? Milyen rendszer helyettesíti a Google már jól bevált termékeit? Erre keressük a választ.
 

Gyémántszerű keménység a hátlapon

A Huawei P40 Pro+ a Kirin 990 5G-é chippel működik, ami egy Cortex CPUs - 2xA76 + 2xA76 + 4xA55 processzorral van ellátva. A képernyő egy lekerekített, 6.58 hüvelyknyi OLED panel, 1200 pixeles felbontással és 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával. Az OLED-nek és az 1200 pixeles felbontásnak köszönhetően gyönyörű színeket kapunk a képernyőn, míg a 90 Hz a képernyő gyorsaságát garantálja. Ami a lekerekítést illeti, a képernyő és a hátlap között van egy minimális hely. Ezt azért tartottuk fontosnak megjegyezni, mert könnyebben beülhet ide a por, ami egyesek számára zavaró lehet. A képernyő IP68-as értékelést kapott por- és vízállóságra is. A telefon hátulján található kerámia hátlapot pedig 8.5-re értékelték a Moh skálán. Ez egy olyan osztályozó rendszer, amivel általában ásványok keménységét szokás mérni. Ezen a skálán a gyémánt 10-es értékű, amiből arra következtetünk, hogy a hátlap 8.5-ös mérése elég masszívnak számít.


Pár szó a kameráról…

Apropó, a hátlapon találunk egy 5 lencsés - plusz egy vaku – kameraszigetet. Ezek közül egy 40 MP-es ultraszéles lencsét, egy 50 MP-es UltraVision kamerát, egy 8 MP-es háromszoros zoomos kamerát és még egy 8 MP-es kamerát találunk. Utóbbi tízszeres zoommal lett ellátva. Ezek a funkciók egy olyan ligába emelik a P40 Pro+-t kamerafronton, ahová kevés telefon kerül be az árkategóriájában. Ennek a készségének egy külön cikket is szentelünk a jövőben. Van még egy ToF kameránk is (ez egy olyan kamera, ami egyszerre képes mélység és intenzitási információk feldolgozására a pixeleken), IR szenzor és egy olyan szenzor, ami érzékeli a színek hőmérsékletét. Ujjlenyomat olvasó nincsen a hátlapon, hiszen ezt a képernyőbe építették bele. Az ujjlenyomat mellett még arcfelismeréssel is feloldható a telefon, ami a ToF kamera segítségével még sötétben is kiszolgálja a felhasználót.

 

A Google affér csak a Gmail hiányánál fájhat, ám ott nagyon

Ahogy feloldjuk a telefont, szembesülhetünk vele, hogy a főmenü megváltozott. Az alap alkalmazások felülete is változott, például a “Kamera” appot gyárilag szabta a egyénire a Huawei. Továbbá az appok között - nem meglepő módon - nem találhatóak meg a megszokott Google termékek. Ezekből párat újra lehet telepíteni (például a Google Maps-et), viszont Play Áruház híján olyan fontos alkalmazásokat, mint mondjuk a Gmail, nem lehet letölteni a telefonra. Viszont az Instagramhoz hasonló közösségi portálokat le tudjuk tölteni olyan alkalmazás telepítő alkalmazásokkal, mint mondjuk az Amazon App Store. Itt elérhetőek ingyenes és fizetős programok – egyaránt.

 

SuperCharge töltőt is kapunk a készlékhez, ahogy azt megszokhattuk a Huaweinél

A töltés egy 40W-os SuperCharge megoldású töltővel történik, ami azt ígéri, hogy fél óra alatt 77%-ot tölt a telefon. Emellett egy 4,200 mAh-os akkumulátorral van ellátva a készülék, ami egészen átlagos méret a mostani telefonoknál. Támogatja a 40W-os vezetéknélküli töltést is, így ilyen módon is fel tudjuk tölteni a telefonunkat. Egyes tesztelések szerint a telefon készenléti állapotban 95 órát, 3G sávon folytatott beszélgetéssel 24 órát, netes böngészéssel 13 órát és videó nézéssel 17 órát bír ki.

További cikkek
Oppo Find X2 Pro

Oppo Find X2 Pro

Ha újabb példát keresnénk arra, hogy mi szemléltetné jobban egy kínai mobil gyártó cég fejlődésének sebességét, akkor csak elég lenne összehasonlítani az Oppo Find X2 Pro készüléket az elődjével, és szavak nélkül megkapnánk a választ.
Elolvasom
Ilyen az LG Velvet

Ilyen az LG Velvet

Az LG legújabb telefonjáról folyamatosan szivárogtattak ki információkat, így a megjelenés előtt is sokat tudtunk a készülékről. Például azt is, hogy már nem a G széria része lesz a mobil, hanem új vonalat dob piacra az LG.
Elolvasom