A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ezt tudja az LG Wing

Ezt tudja az LG Wing

Mit találunk a dobozban?

A dobozban található egy 25W-os USB-PD gyorstöltőfej Type-C-s véggel, mindkét végen Type-C-s töltő- és adatkábellel. Mivel ezen a készüléken sincs már hagyományos, analóg audiokimenet, mellékeltek egy jack adaptert is. Találunk még egy műanyag hátlapvédő tokot is, ami öntapadós – a hagyományos felpattintható megoldás helyett.

Érthető, hogy a telefon nem minden napi kialakítása miatt döntöttek az öntapadós kivitelezés mellett, viszont sajnos esztétikailag csökkent a mobil értékén. Nem mellesleg nem védi a a kijelzőt sem, hiszen a mobil széleire nem fut fel a tok.

 

A készülék mindenben nagyobb, amiben csak lehet

Összecsukott állapotban olyan, mint egy átlagos készülék. Viszont az feltűnhet a vásárlónak, hogy 10,9 mm-es vastagságával és viszonylag nagyobb méretével gigászinak számít a többi telefon között.

Ezen a telefon 260 grammos súlya sem segít, ami miatt nehezebb is versenytársainál. Két szín közül választhat a vásárló: a bohókás türkíz és az elegáns fekete szín között. Jobb oldalt található minden gomb, míg a bal oldalon egyáltalán nincsenek gombok.

Azt már a reklámokból leszűrhettük, hogy a telefon kialakítása közel sem szokványos. Egy alap készülékre van illesztve egy második képernyő, aminek elforgatásával két képernyős módon tudjuk használni a készüléket.

Felmerülhet a kérdés, hogy ez a konstrukció mennyire bírja a strapát a hétköznapokban. Erre a kérdésre pedig az a válasz, hogy egyes tesztelések szerint az összeszerelés majdnem tökéletesre sikerült. Mindössze annyi hibája van, hogy összecsukott állapotban a felső képernyő egy kicsit billeg az alsón.

Továbbá annyi még a gyengesége a készüléknek, hogy a hibrid SIM tálca törékeny, így ha sokat cseréled a SIM kártyát, könnyen eltörhet. Bár ez kiegészítő az előző készülékeknél is olcsóan pótolható volt.

 

A szoftver nem csúcsteljesítményű, de még így is teljesen korrekt

Az LG Wing a Snapdragon 765G chipet kapta meg, ami egy erős chip, bár az újabb telefonokba már ennél is erősebb chipek járnak. Ennek ellenére teljesen jól működik, nincs lassulás vagy akadozás.

Ami a grafikát illeti, az átlag felhasználóknak teljesen értékelhető élményt nyújt az Android 10-nél, a tároló sebességénél, bő memóriájánál és számítási kapacitásánál fogva. Viszont egy komplexebb grafikát már nem futtat olyan könnyedén, így gamer felhasználóknak már talán gyenge lesz a készülék teljesítménye.

Az operációs rendszernél nem nyúl az alaprendszerhez, csak annyi eltérést tapasztalhatunk, hogy az ikonok színesebbek és változatosabbak egy átlagos Android 10-es rendszerhez képest.

A telefonon megvan a teljes Google-csomag, az QMemo+, az LG zenelejátszó, a Mobile Switch – ami a költözést segíti - az LG Health, a HD Audio Recorder és a Smart Doctor névre hallgató eszközkezelő, van továbbá Game Launcher és Smart World is.

 

Ezt tudja a két képernyős használat

A különleges kialakításnak köszönhetően használhatjuk úgy a telefont, hogy a két képernyő segítségével két alkalmazást használunk egyszerre. Mint minden új technológiánál, itt is voltak kételyek, ám teljesen jól működik a gyakorlatban.

Beállíthatunk alkalmazás párokat is annak függvényében, hogy melyik két alkalmazást használjuk egyszerre a legtöbb alkalommal. Bónuszként a kisebb képernyőt használhatjuk touch padnek is, bár kis mérete miatt nem annyira praktikus.

 

A fotózási készségeken azért lehetne még mit fejleszteni

A készüléken három kamera helyezkedik el. A 16 megapixeles főkamerát használva igényes, teljesen korrekt eredményeket kapunk. Annyi gyengesége van, hogy a lencserajzolat kicsit homályos lehet, pár képen egy kis zaj is megfigyelhető.

A képek fehér egyensúlyán segíthet az automatikusan bekapcsoló HDR. A főkamera este is bírja a strapát - azt a kevés természetes fényt is jól fogadja be, de az apró, ám annál erősebb mesterséges fényforrásokat is jól kezeli.

A zoom módban készült fényképek ugyan természetes fénynél néhol jól funkcionál, de az esetek többségében csak a képek méretét teszi kisebbé.

A 13 megapixeles kameránál is látszódik pár gyengeség. Míg természetes fénynél nem csinál látványosan rosszabb képeket, addig este már nagyon nagy a zajosodás mértéke.

 

Adatátvitelben a szokásosat nyújtja

A készülék előreláthatóan csak 5G-s változatban fog megjelenni. Ez szerencsére itthon sem akadály, hiszen minden hazai LTE sávval kompatibilis lesz a modell. Két csatornás wifit is találhatunk az LG Wing-en, ami 802.11a/b/g/n/ac szabványokra épül.

Emellett 5.1-es Bluetooth-szal (A2DP, LE, aptX, aptX HD, LDAC, AAC, SBC) és 3.1-es USB Type-C felülettel is rendelkezik az új LG mobil.

4000 mAh akkumulátor került bele, ami biztosítja a kényelmes egy napi használatot. Csupán a készenléti fogyasztás lehet több a kelleténél: minden használat nélkül 8 óra alatt 6-7 százalékot merül.

Annyit érdemes még megemlítenünk, hogy ha elromlik a töltőd, nem tudod a szokásos Type-C töltővel pótolni. Ugyanis csak az USB-PD-s töltőkkel veszi fel a kapcsolatot. Ha a jelenlegi telefonodhoz keresel mobiltelefon töltőt, nálunk is körülnézhetsz.

Összességében egy remek telefonról beszélünk, kreatív kialakítással. Ha téged is megfogott az LG Wing – és hajlandó vagy kifizetni a borsos árát – akkor minden bizonnyal nem fogsz mellé nyúlni a vásárlással.

Kiemelt ajánlataink