Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Ezt tudja az LG Wing

Nemrégiben kijött az LG legújabb telefonja, az LG Wing, aminek szokatlan kialakítása sok ember figyelmét felkeltetette. Ám ez is csak egy olyan darab, aminek kinézete ugyan megragadja a szemünket, de a hétköznapok megpróbáltatásai közben elbukik? Összeállításunkból kiderül.

Mit találunk a dobozban?

A dobozban található egy 25W-os USB-PD gyorstöltőfej Type-C-s véggel, mindkét végen Type-C-s töltő- és adatkábellel. Mivel ezen a készüléken sincs már hagyományos, analóg audiokimenet, mellékeltek egy jack adaptert is. Találunk még egy műanyag hátlapvédő tokot is, ami öntapadós – a hagyományos felpattintható megoldás helyett.

Érthető, hogy a telefon nem minden napi kialakítása miatt döntöttek az öntapadós kivitelezés mellett, viszont sajnos esztétikailag csökkent a mobil értékén. Nem mellesleg nem védi a a kijelzőt sem, hiszen a mobil széleire nem fut fel a tok.

 

A készülék mindenben nagyobb, amiben csak lehet

Összecsukott állapotban olyan, mint egy átlagos készülék. Viszont az feltűnhet a vásárlónak, hogy 10,9 mm-es vastagságával és viszonylag nagyobb méretével gigászinak számít a többi telefon között.

Ezen a telefon 260 grammos súlya sem segít, ami miatt nehezebb is versenytársainál. Két szín közül választhat a vásárló: a bohókás türkíz és az elegáns fekete szín között. Jobb oldalt található minden gomb, míg a bal oldalon egyáltalán nincsenek gombok.

Azt már a reklámokból leszűrhettük, hogy a telefon kialakítása közel sem szokványos. Egy alap készülékre van illesztve egy második képernyő, aminek elforgatásával két képernyős módon tudjuk használni a készüléket.

Felmerülhet a kérdés, hogy ez a konstrukció mennyire bírja a strapát a hétköznapokban. Erre a kérdésre pedig az a válasz, hogy egyes tesztelések szerint az összeszerelés majdnem tökéletesre sikerült. Mindössze annyi hibája van, hogy összecsukott állapotban a felső képernyő egy kicsit billeg az alsón.

Továbbá annyi még a gyengesége a készüléknek, hogy a hibrid SIM tálca törékeny, így ha sokat cseréled a SIM kártyát, könnyen eltörhet. Bár ez kiegészítő az előző készülékeknél is olcsóan pótolható volt.

 

A szoftver nem csúcsteljesítményű, de még így is teljesen korrekt

Az LG Wing a Snapdragon 765G chipet kapta meg, ami egy erős chip, bár az újabb telefonokba már ennél is erősebb chipek járnak. Ennek ellenére teljesen jól működik, nincs lassulás vagy akadozás.

Ami a grafikát illeti, az átlag felhasználóknak teljesen értékelhető élményt nyújt az Android 10-nél, a tároló sebességénél, bő memóriájánál és számítási kapacitásánál fogva. Viszont egy komplexebb grafikát már nem futtat olyan könnyedén, így gamer felhasználóknak már talán gyenge lesz a készülék teljesítménye.

Az operációs rendszernél nem nyúl az alaprendszerhez, csak annyi eltérést tapasztalhatunk, hogy az ikonok színesebbek és változatosabbak egy átlagos Android 10-es rendszerhez képest.

A telefonon megvan a teljes Google-csomag, az QMemo+, az LG zenelejátszó, a Mobile Switch – ami a költözést segíti - az LG Health, a HD Audio Recorder és a Smart Doctor névre hallgató eszközkezelő, van továbbá Game Launcher és Smart World is.

 

Ezt tudja a két képernyős használat

A különleges kialakításnak köszönhetően használhatjuk úgy a telefont, hogy a két képernyő segítségével két alkalmazást használunk egyszerre. Mint minden új technológiánál, itt is voltak kételyek, ám teljesen jól működik a gyakorlatban.

Beállíthatunk alkalmazás párokat is annak függvényében, hogy melyik két alkalmazást használjuk egyszerre a legtöbb alkalommal. Bónuszként a kisebb képernyőt használhatjuk touch padnek is, bár kis mérete miatt nem annyira praktikus.

 

A fotózási készségeken azért lehetne még mit fejleszteni

A készüléken három kamera helyezkedik el. A 16 megapixeles főkamerát használva igényes, teljesen korrekt eredményeket kapunk. Annyi gyengesége van, hogy a lencserajzolat kicsit homályos lehet, pár képen egy kis zaj is megfigyelhető.

A képek fehér egyensúlyán segíthet az automatikusan bekapcsoló HDR. A főkamera este is bírja a strapát - azt a kevés természetes fényt is jól fogadja be, de az apró, ám annál erősebb mesterséges fényforrásokat is jól kezeli.

A zoom módban készült fényképek ugyan természetes fénynél néhol jól funkcionál, de az esetek többségében csak a képek méretét teszi kisebbé.

A 13 megapixeles kameránál is látszódik pár gyengeség. Míg természetes fénynél nem csinál látványosan rosszabb képeket, addig este már nagyon nagy a zajosodás mértéke.

 

Adatátvitelben a szokásosat nyújtja

A készülék előreláthatóan csak 5G-s változatban fog megjelenni. Ez szerencsére itthon sem akadály, hiszen minden hazai LTE sávval kompatibilis lesz a modell. Két csatornás wifit is találhatunk az LG Wing-en, ami 802.11a/b/g/n/ac szabványokra épül.

Emellett 5.1-es Bluetooth-szal (A2DP, LE, aptX, aptX HD, LDAC, AAC, SBC) és 3.1-es USB Type-C felülettel is rendelkezik az új LG mobil.

4000 mAh akkumulátor került bele, ami biztosítja a kényelmes egy napi használatot. Csupán a készenléti fogyasztás lehet több a kelleténél: minden használat nélkül 8 óra alatt 6-7 százalékot merül.

Annyit érdemes még megemlítenünk, hogy ha elromlik a töltőd, nem tudod a szokásos Type-C töltővel pótolni. Ugyanis csak az USB-PD-s töltőkkel veszi fel a kapcsolatot. Ha a jelenlegi telefonodhoz keresel mobiltelefon töltőt, nálunk is körülnézhetsz.

Összességében egy remek telefonról beszélünk, kreatív kialakítással. Ha téged is megfogott az LG Wing – és hajlandó vagy kifizetni a borsos árát – akkor minden bizonnyal nem fogsz mellé nyúlni a vásárlással.

További cikkek
Minden, amit a közelgő iPhone 14-ről tudni érdemes

Minden, amit a közelgő iPhone 14-ről tudni érdemes

Hamarosan érkezik az Apple legújabb csúcskategóriás okostelefonja, az iPhone 14. A készülékről egyre több információ szivárog ki, és lassan összeáll a kép azzal kapcsolatban, mit is várhatunk tőle. Ebben a cikkben megmutatjuk a legfontosabb specifikációkat, melyeket a hamarosan érkező csúcsmobilról idáig tudni érdemes.
Elolvasom