Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Egy új iPhone árába kerülhet a Mate X kijelzőjének javítása

Az új technológia érdekes és csábító, azonban nehezen és drágán javítható. Megéri?

2019 a hajtogatható képernyős telefonok éve volt. Az új őrületre több gyártó is rávetette magát, és olyan készülékek születtek, mint a Samsung Galaxy Fold, és a Huawei Mate X, melyek egyelőre az egekbe szökő árakon kínálják a látványos technológiát.

Sokan azonban szkeptikusok a jelenleg még gyerekcipőben járó megoldással szemben, hiszen egyelőre nem tudni, hosszú távon mennyire lehet strapabíró egy kedvünkre hajtogatható kijelző, és milyen kiadásokkal járhat sérülés esetén a csere.

Nos, a legújabb információk szerint érdemes vigyázni hajlítható képernyős telefonjainkra, ugyanis a különleges panel pótlása akár annyiba is kerülhet, mint egy teljesen új, csúcskategóriás telefon.

Drága és sérülékeny

A Mate X több szempontból is különleges készüléknek számít. Az államokbeli embargónak köszönhetően egyelőre csak keleten kapható, ára pedig nem kevesebb, mint 2400 dollár, ami körül-belül 750.000 forintnak felel meg. Ezért a pénzért cserébe pedig egy rendkívül sérülékeny, egyelőre nem bejáratott technológiát kapunk a kezünkbe.

Ez azt jelenti, hogy míg a korábbi Huawei készülékek (és más okostelefonok) esetében lehetőségünk nyílt a kijelzőt üvegfóliával védenünk a sérülésektől, addig ez az új, hajtogatható képernyő esetében nem lehetséges. Egy komolyabb sérülés esetében tehát előfordulhat, hogy az egész kijelzőt cserélnünk kell.

Ami a legújabb információk szerint azonban egyáltalán nem olcsó mulatság.

Százezres javítási költségek?

A Huawei hivatalos szervizdíjai szerint a Mate X javítási költségei semmivel nem drágábbak, mint más készülékek esetében. Leszámítva egyetlen tartozékot, a kijelzőt. Ennek a javítása sérülés esetén ugyanis nem kevesebb, mint 1000 dollárba, azaz nagyjából 320.000 forintba kerül.

Ez természetesen érthető, hiszen már a telefon megvásárlásakor is a kijelző az, amit meg kell fizetnünk. Ha jobban belegondolunk azonban, mégis súlyos ár, hiszen ebből az összegből akár egy új iPhone-t, vagy bármilyen egyéb, prémium kategóriás készüléket is vásárolhatnánk.

Továbbra is hasít a Huawei

A magas ár ellenére a Mate X a vártnál is jobban teljesít. A nemrégiben debütált telefont Kínában szinte percek alatt kapkodták el az üzletek polcairól, és az eddigi visszajelzések alapján úgy tűnik, a felhasználók elégedettek.

A Mate család pedig hamarosan újból bővül, mégpedig egy tablettel, a MatePad Pro személyében, ami leginkább az IPad Pro-val szeretné felvenni a versenyt.

Úgy tűnik tehát, hogy a kínai gyártó az Egyesült Államok tiltólistája ellenére is jól teljesít, és a Google szolgáltatások hiánya ellenére is nagy igény mutatkozik a készülékeikre. Olyannyira, hogy a cég már bele is kezdett a Google és az iOS alternatívájaként szolgáló, saját ökoszisztéma fejlesztésébe, a Huawei Mobile Services-be (HMS), mellyel egyre több fejlesztő teszi kompatibilissé saját alkalmazását.

További cikkek
Ezt tudja a Honor 20e

Ezt tudja a Honor 20e

Pár éve attól volt hangos a sajtó, hogy többé nem lesz Google a Huawei telefonokon. A helyzet a cég leányvállalatánál, a Honornál is hasonló. Ám ameddig kitartott a cég Google licensze, gyorsan összehoztak egy mobil szoftvert, hogy kiadhassanak még egy utolsó modellt, amin megtalálható a Google.
Elolvasom
A Google új mikrofonjáról, a Nest Home-ról

A Google új mikrofonjáról, a Nest Home-ról

Hamarosan forgalomba kerül a Google Asszitens új okoshangfala, aminek egyelőre 2020 végére várható a megjelenése. A techfórumokon kiszivárgott információk alapján azt beszélik róla, hogy a hangzásvilágban fog újat nyújtani és év legjobb okoshangfala címért szállhat majd versenybe.
Elolvasom
Ilyen az ASUS Zenfone 7

Ilyen az ASUS Zenfone 7

Már korábban is írtunk arról, hogy várhatóan milyen lesz az ASUS legújabb telefonja, a Zenfone 7. Pár hete ki is jött az új modell, így első kézből tudhatod meg, hogy mik valósultak meg a megjelenés előtti elképzelésekből.
Elolvasom