A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés

Decemberben jöhet a Snapdragon 865. De mit várhatunk tőle?

Új lendületet kaphatnak jövőre prémium kategóriás mobilkészülékek. A hírek szerint ugyanis a Qualcomm még idén lerántja a leplet legújabb csúcslapkájáról, a Snapdragon 865-ről.

A chip várhatóan a Hawaii-on megrendezett Tech Summit rendezvényen debütál majd, jövő évben pedig nagy valószínűséggel már a legtöbb olyan csúcsmobil lelkeként fog funkcionálni, mint a Samsung Galaxy S11, vagy a Sony Xperia 3.

De mit is várhatunk egész pontosan a legújabb szuperchiptől?

Húsz százalékos teljesítményjavulás és 5G modem

Az új Snapdragon chip megjelenésével kapcsolatban néhány hete még csak spekuláltak a különböző magazinok, mára azonban egészen biztosnak tűnik, hogy a december 3-án megrendezésre kerülő Qualcomm rendezvényen a Snapdragon 865 valóban debütál.

Szorgos szivárogtatóknak köszönhetően azt is megtudhattuk, miért annyira jelentős ez az esemény, és mik azok a specifikációk, amikkel az új chip várhatóan kiemelkedik a korábbi felhozatal csúcslapkái közül.

Az új Snapdragon lapka valószínűsíthetően egy 2,84 GHz-re skálázott csúcs- és három 2,42 GHz-es gyors magot tartalmazhat majd, Cortex-A77-es alapokon, amihez négy Cortex-A55 alapokon működő, 1,8 GHz-es Kryo Silver mag is társul majd. A Notebookcheck információi szerint ezen felül a Snapdragon 865 processzorát tekintve nem kevesebb, mint 20%-al is jobban teljesíthet elődjénél, és a grafikus gyorsítótól is legalább ekkora előrelépést várhatunk majd.

Az egyik legnagyobb újdonságot azonban az integrált 5G modem jelentheti. Nem véletlenül, hiszen a Hawaii-on rendezett Tech Summit konferencia középpontjában éppen az 5G technológia, és annak okoseszközökben történő integrálása áll.

Ha az utóbbi feltételezés tehát igaz, akkor lassan úgy tűnik, egyre több prémium kategóriás készülék alap tartozékai közt kell majd számon tartanunk az 5G modemet, melynek köszönhetően egyre többünk számára lesz elérhető a hipergyors mobilnet.

A megjelenésig még semmi sem biztos

Egyelőre persze nem kell mindent száz százalékig biztosra vennünk, amit a kiszivárogtatott információk közt olvashatunk, amit a kiszivárogtatott információk közt olvashatunk. Ahogyan ez általában lenni szokott, a megjelenés napjáig még bármi változhat, és előfordulhat az is, hogy az új chip többet tud majd, mint amire első körben számítanánk.

Egyvalami azonban biztosra vehető. Az új Snapdragon lapka a Qualcomm korábbi csúcskategóriás chipjét, a Snapdragon 855+-t fogja nyugdíjba küldeni, első körben pedig valószínűleg három gyártó, a Sony, a Samsung, és a Xiaomi építheti be legújabb, csúcskategóriás készülékeibe, többek közt a sokak által várt Galaxy S11-be, illetve az Xperia 3-ba is.

A Qualcomm egyébként az új Snapdragon chip mellett több újdonság felfedését is tervezi a decemberi eseményen. Többek közt az okostelefonok helyett kifejezetten laptopokhoz tervezett Snapdragon 8cx SoC lapka továbbfejlesztett verziója is várhatóan ekkor debütál majd.