Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Debütál a One Plus Buds vezeték nélküli fülhallgató

A One Plus Buds ugyan nem a legjobb AirPods alternatíva, de egy egészen olcsó és jó, valódi, vezeték nélküli fülhallgató.

A mindössze 4,6 gramm súlyú OnePlus Buds végre megérkezett, és bizony azt kell mondjuk, hogy az ára és az akkumulátor élettartama minden előzetes várakozásunkon túltett.

A helyzet az, hogy a OnePlus Buds-hoz ugyan nevetségesen olcsón lehet hozzájutni, de mégis az Apple AirPods-ra szavazunk, mert a korlátozott zajszigetelés, a nem mindig aktív asszisztens, és a kényelmetlen viselet bizony elrontja a show-t. Ezen sajnos még az sem segít, hogy az akkumulátor élettartama vígan eléri a 30 órát, és hogy kiválóan illeszkedik a One Plus telefoncsaládhoz.
 

Ár és küllem

Az árát tekintve szignifikánsan olcsóbb, mint a konkurens, valódi vezeték nélküli fülhallgatókat kínáló cégek termékei, azaz megelőzi az Apple AirPod pro, a Google Pixel Buds, és a Sony WF-XB700 modelleket.

Kicsit koppintásnak hat, és meglehetősen furcsa érzést kelt az emberben, hogy a tokja olyan űrkorszaki dizájnt idéz, mint a Google Pixel Buds-é, és az egész megjelenése is az Apple AirPods-ra hajaz, de ettől függetlenül nagyon menőn néz ki. Elérhető színek: fehér, kék (neonzöld beütéssel) és fekete.

Sajnos az Apple AirPods vonal követése már csak azért sem szerencsés, mert hiába a hasonlóan vonzó küllem, a OnePlus Buds mást nem örökölt a „hasonmásától”: kifejezetten kényelmetlen, és bizony a zajszigetelése is jócskán hagy maga után kívánnivalót.

Jó, azért lehet vele a telefonhívásokat egyetlen érintéssel fogadni, és ha úgy tetszik, át lehet ugrani dupla érintéssel a dolgokon.


Gyors töltési technológia

Ha büszke One Plus tulajdonos vagy, akkor ez egy remek belépőtermék lehet a számodra, mivel meggyőzően olcsó, és szuperek a töltési arányai: a hagyományos töltések között akár 30 órát is használhatod, Warp Charge Powe Adapter-rel pedig 10 óra pluszt kapsz 10 perc töltési idő alatt, mindenféle speciális kábel és töltő nélkül.

Könnyen meg tudod állapítani, hogy mikor áll készen a használatra a fülhallgatód, hiszen LED-es állapotjelzője mutatja, mikor van teljesen feltöltve.

A magas akkumulátor-élettartam elérésében az is segít, hogy amikor kiveszed a füledből a fülhallgatót, akkor a zene elhallgat. Természetesen amint visszateszed, a muzsika ott folytatódik, ahol abbahagytad. Sajnos azonban nem túl kényelmes, műanyag kialakítása miatt már egy óra után fájdalmassá válhat a viselése.


Hangminőség

Az általa nyújtott hangminőség átlagos. Nincs széles hangteljesítmény tartománya, és nem adja ugyanúgy a basszust vagy a magas hangminőséget, mint például egy Sony fülhallgató.

Szerencsére támogatják a Bluetooth 5.0-at, és csak kb. 103 ms késleltetéssel rendelkeznek (0,1 s).

Ígéretek: hamarosan több lehetőség lesz a vezérlést tekintve, de egyelőre nem lehet annyira irányítani a zenehallgatást, mintsem szeretnénk.


Zajcsökkentés

Szomorú, de a helyzet az, hogy hiányzik belőle az aktív zajcsökkentés, valamint hiányérzetet hagy maga után az is, hogy a Google Asszisztens-t a One Plus telefonon kívül is használni tudjuk. Egyelőre az érintőképernyő vezérlése is elég döcögősen megy, ha nem ilyen márkájú a telefonunk.

Sajnos, mivel nem blokkolja a külső zajt, nem ideális repüléshez, tömegközlekedéshez, vagy zsúfolt terekhez.

Ugyan aktív zajcsökkentéssel valóban nem dicsekedhet, telefonhívás közben van egy bizonyos környezeti zajszűrése, így azok számára, akik veled beszélgetnek, csökkentheted a háttérzajt. Nem a legjobb kompromisszum, de azért van jelentősége.

Plusz viszont, hogy edzeni elég jól lehet vele, IPX4 besorulása (kis mennyiségű ráfröccsenő vízzel szemben védett) miatt hűséges társad lehet a teremben is.

Tudod hiányolni az aktív zajszűrést (ANC)? Nem zavar, ha igazgatni kell a füledben? Akkor ezek tudatában érdemes rá beruháznod.

One Plus kiegészítőket keresel? Nálunk találsz többek között mágneses tokot, és kijelzővédő üvegfóliát is. Nézz körül bátran!

További cikkek
Ilyen az LG Velvet

Ilyen az LG Velvet

Az LG legújabb telefonjáról folyamatosan szivárogtattak ki információkat, így a megjelenés előtt is sokat tudtunk a készülékről. Például azt is, hogy már nem a G széria része lesz a mobil, hanem új vonalat dob piacra az LG.
Elolvasom