A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Androidos Apple Watch? Bemutatjuk az Oppo Watch-ot!

Androidos Apple Watch? Bemutatjuk az Oppo Watch-ot!

Úgy gondolták, hogy az okos telefonok mellett senki nem ruházna be egy elektromosan működő időmérőre. Aztán jött az Apple Watch, és minden megváltozott…

Egy ilyen órából merített inspirációt az Oppo, aminek az eredménye az idén nyáron kijött Oppo Watch lett.

 

Csomagolásban semmi extra

A dobozban az előző modellekhez képest nem találunk több szíjat, csak az órát találjuk benne – a töltővel és az USB-A vezetékével együtt.

 

Így néz ki a készülék

Az óra egy 41 mm-es és egy 46 mm-es méretben kapható, amiben szintén az Apple Watchra ütött - hiszen az is két különböző méretben kapható. A 41 mm ideális lehet a nőies vagy gyerek csuklóra, a 46 mm pedig remekül passzol a férfiasabb, vastag csuklóra

Viszont nemcsak a méret a különbség a két óra között. A 41 mm-es órának teljesen lapos a kijelzője, nincsenek lekerekítve a szélei. Emellett a kisebb óramű miatt kisebb az akkumulátor is: a 41 mm-es méret egy 300 mAh-s akkumulátort kapott, míg a 46 mm-es 430 mAh értékűt. A vízállósága is kisebb, az 5 ATM helyett 3 ATM besorolást kapott.
 

Ami a képernyők védelmét illeti, a 41 mm-es modell egy Corning Gorilla Glass-el lett bevonva, míg a 46 mm-es egy Schott Glass réteggel. A szíj egyformán ad tartást és illeszkedész, így teljesen kényelmes a csuklónak.

Viszont a csattnál már több kifogásolni valót találunk. Egy kézzel nagyon nehéz megoldani az óra felszerelését, mivel a pántnak nincs egy biztos tartó pontja a másik pánton. De ezt a problémát meg lehet oldani egy külsős cégtől vásárolt pánttal, így ez nem tud belerondítani a felhasználói élménybe.

Az óra szélein két gomb található, a felülete érintőképernyős

A felső gomb bármelyik felületről visszavisz a kezdőképernyőre, az alsó gomb pedig egy előre beállított funkciót vagy appot hoz be az órán. A képernyő érzékelése relatíve pontos, bár még egyértelműen tud még hova fejlődni.

Az órán van mikrofon és hangszóró, aminek segítségével fogadhatunk hívásokat és kezelhető a Google Assistant is.

 

Kiemelkedő értesítéskezelés

Az Oppo Watch egy Google OS 2.19 és egy Color OS operációs rendszerrel működik. Amit elsőre kiszúrhat az ember, az az automatikus csatlakozás az Androidos telefonokhoz. A folyamat zökkenőmentesen megy, és az óra megfelelően informál arról, melyik fázisban tart éppen.

Értesítéskezelésben is jó az óra, amit a gyors Bluetooth kapcsolatnak köszönhet. Azok az értesítések, amik megjelennek a telefonon, de nem néztük meg őket, átmennek az órára is.

Az Oppo Watch széleskörű választékot kínál az értesítésekre való válaszban is. Bediktálhatod a válaszod, rajzolhatsz emojikat, kiválaszthatsz egy előre megírt szöveget vagy elkezdheted leírni az icipici billentyűzeten az üzenetet

Az órán találunk Google Play alkalmazást is, amivel bármilyen nekünk tetsző applikációt le tudunk tölteni a készülékre.

 

Mi a helyzet a sporttal?

Az Oppo Watch nem egy sportolásra kifejlesztett óra. Ez látszik is a kínálaton, hiszen mindössze 5 mozgási formát tud nyomon követni: Fitness futás, “Fat burn run”, kültéri séta, biciklizés, és úszás.

Viszont ezeket a mozgási formákat több módon is be tudjuk állítani, sőt. Ad lehetőséget arra, hogy kijelöljünk célokat kalóriaégetésben, távban és időtartalomban

 

Kevesebb ideig bírja töltés nélkül – bár ez indokolt

Az óra honlapján átlagosan 36 óra töltöttséget ígértek, amit az óra tart is. Ez viszonylag kevesebb, mint a konkurensek teljesítménye. Ennek az az oka, hogy több alkalmazást tudunk az órára telepíteni, amik megviselik az aksit.

 

Összességében az óra nincs egy szinten az Apple Watch órákkal. Viszont, ha egy hasonló készüléket szeretnél beszerezni magadnak, az Oppo Watch jó választás lehet.

Kiemelt ajánlataink