Amint a Samsung A40-ről tudni kell: A legolcsóbb A szériás készülék!

Design, főbb funkciók és az első benyomások

Az 5.9” kijelzőméret az A40 esetében, egy igazán kompakt kézbeillő kialakítás. Egy FHD+ felbontású (2,340 x 1,080)
Super Amoled infinity-U kijelzőt kapott, kissé lekerekített sarkakkal.

Az elülső burkolat egy ún. 3D Glasstic-ból készült, ami nemes egyszerűséggel műanyagból készült. Nem érződik olcsónak az anyaghasználat, ellenben egy üveg-fém ház másabb jellegű minőséget képvisel.

A Samsung Galaxy A40 készülék hátlapi része kapta a fizikai ujjlenyomatleolvasót, ami sokkal favorizáltabb a kijelzőbe épített előlapi változatoknál.

Az ujjlenyomatolvasótól balra helyezkedik el a hátlapi kamera két lencséje. A gyártó elmondása szerint 19 kamera mód közül választhatunk. Az AI kamera szoftver azonnal felismeri a fotózandó körülményeket, és ahhoz igazítja a fényerőt és szaturációt. Összességében a kamera Full HD-ban rögzít 30 FPS-el de nem rendelkezik optikai képstabilizátorral.

A belső felszereltséget tekintve, egy Samsung fejlesztésű Exynos oca-core chipset helyezkedik el, ami 4 Gb RAM-al egészül ki. Így nyugodtan futtathatunk több alkalmazást a háttérben anélkül hogy túlfeszítenénk a telefont. A belső tárhely 64 Gb-tól indul, de egészen 512 Gb-ig bővíthető.

Az akkumulátor egészen egy napot kibír egyetlen töltéssel. Az alul elhelyezkedő Type-C USB csatlakozóval pedig akár 15W-al tölthetjük a készüléket.

A készülék fontos jellemzői részletesen:

5.9”-os FHD+ (2,340 x 1,080) Super AMOLED kijelző

Octa-core Exynos 7885 processzor

4GB of RAM

64GB tárhely (microSD mely bővíthető 512GB-ig)

Dual-SIM

25MP f/2.0 front kamera

Dupla előlapi kamerák: 16MP f/1.7 (wide); 5MP f/2.2 (ultrawide)

3,100mAh akkumulátor

140g

144.4 x 69.2 x 7.9mm

Android 9 Pie

Samsung Galaxy A40 tokokat ide kattintva találsz.

További cikkek
Kinek is készült az iPhone XR?

Kinek is készült az iPhone XR?

Az iPhone XR inspirációt merített az iPhone XS és az iPhone XS MAX. Csak egyetlen kamera kapott helyet a hátlapon, a nemes acél keret részt kicserélték alumíniumra, valamint LCD kijelzőt kapott az OLED helyett.
Elolvasom