10.000 Ft felett INGYENES szállítás. Telefonos ügyfélszolgálatunk mai napont technikai okok miatt nem elérhető.

A szülő hűséges társa: bemutatjuk az Myki Watch 4 Lite-ot

Alapvető dilemma az, hogy a szülő szeretné elérni napközben is a gyermekét, de telefont még korainak tartja a gyermek számára. Egy ilyen helyzetben kiváló választás lehet egy okosóra, ami nem tud annyit, hogy függővé tegye a gyereket, de annyit igen, hogy az aggódó szülő tudja, merre kószál. Nézzük is, mit tud az okosóra.

Kicsit nagy a képernyő, de nem annyira vészes

A kialakítása teljesen átlagosnak mondható, bár a 50.7 milliméter hosszú és 40.5 milliméter széles kijelzője kicsit bumpszlinak hathat egy gyerek csuklóján. Kis hazánkban az óra két színben érhető el: rózsaszín és kék színben.

A szerkezet vízálló, az oldalon azt ígérik, hogy 1 méter alatt 30 percig állja a sarat. Ami az adottságait illeti, van benne Wifi, GPS, egy elég gyatra, de a célra pont megfelelő kamera és GPRS is.

 

Ezeket kapjuk az órához

Az órához egy viszonylag komplikált, négypines, mágnesesen tapadó interfészben végződő töltő kábelt kapunk. Ez nem annyira praktikus a felhasználó számára, hiszen nehezen pótolható és drága is az újbóli beszerzés. Márpedig a gyermekek bármit képesek elhagyni, úgyhogy, ha beszerezzük az órát, erre érdemes lelkileg felkészülnünk.

Az órához kapunk még négy darab csavart is, amiből kettő szükséges a SIM kártya rögzítéséhez – a plusz két csavart tartalékba adja gyártó. A SIM kártya kivételéhez egy csipeszt is kapunk, ami nem egy minőségi termék, de a célnak pont megfelel. A csavarok rögzítéséhez kapunk egy csavarhúzót is.

 

Így tudjuk beüzemelni

A működésbe helyezéséhez be kell illesztenünk a SIM kártyát és a szülők telefonjára letölteni az órához fejlesztett alkalmazást. Az óra szélein mindössze egy gomb található, amivel be lehet kapcsolni a szerkezetet.

Ha bekapcsoljuk az órát, akkor az analóg idő és két névjegy képe tárul a szemünk elé. A névjegyekhez be lehet állítani a két legfontosabb számot - amit a gyártó a szülőknek tartott fent, de persze más kontaktokat is mutathat.

Ahogy hozzáérünk a képekhez, elindul a hívás, ami elég egyszerű ahhoz, hogy a gyerek is könnyedén használhassa. A hívásokat kihangosítva tudja majd a gyerkőc lebonyolítani. A hívás minősége nem a legjobb, de rendben van.

 

Nem fog függőséget okozni

Az órán mindössze egy játék található, amin egy matematikai példát tud megoldani. Ez nem teszi függővé őt, de néha el tudja vele ütni az időt. A szülő az alkalmazásból tud üzenet küldeni az órára. A gyermek hangüzenettel és fényképpel tud válaszolni - hiszen az okosórába lett egy kamera is építve. A fényképek minősége pocsék, de ahhoz, hogy a gyermek be tudjon checkolni egy képen keresztül, teljesen jó.

 

Mindent tud az alkalmazás, amit szülőként elvárhatunk

Az alkalmazás olyan dolgokat tud, hogy be tudja lőni az óra helyzetét a térképen, indítható róla hívás az órára, láthatjuk, milyen kontaktok vannak az órában, láthatjuk, hol járt a gyerek aznap.

Ráadásul azt is megszabhatjuk, hogy mennyi időt játszhat a gyermek, ahogy az óráról küldött üzeneteknek is van egy felület. Emellett az alap dolgok is megvannak rajta, például az óra töltöttségi szintjét is mutatja.

 

Összességében

egy kompakt, hasznos óráról van szó. Csupán, mint sok elektronikai kütyünél, itt is a szívünkhöz kaphatunk az ár hallattán. Ugyanis a kis masina 50 ezer forint körüli összegbe fájhat nekünk, ez pedig az óra képességeit nézve egy nevetségesen nagy összeg. Ám, ha az óra kompakt kivitelezése megéri neked ezt a pénzt, akkor jó vétel lehet.

A Myki Watch 4 Lite jó választás lehet a hétköznapi kapcsolattartásra, viszont, ha a gyermek szórakozási igényére is gondolnál, akkor nézz szét gyerekjátékaink közt, amik offline kalandokat csempésznek a lurkó mindennapjaiba.

További cikkek
Pletykák és hírek az IPhone 12-ről

Pletykák és hírek az IPhone 12-ről

Egy igazi rajongó mindig találgat, mindig kutat a kedvence után és minden pletykára kíváncsi. Ilyen hatással van az Apple is a termékei iránt elkötelezett rajongókra, akik minden héten összegyűjtik a legfrissebb információkat és pletykákat az új IPhone 12 széria megjelenése előtt.
Elolvasom
Ilyen a Huawei FreeBuds Pro

Ilyen a Huawei FreeBuds Pro

A 2019-es Huawei FreeBuds 3 továbbfejlesztett verzióját nem egészen egy hónapja tették elérhetővé a nagy közönség számára. A Huawei FreeBuds Pro nemrégiben kis hazánkba is elért, nekünk pedig van mit mondanunk róla.
Elolvasom