A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés

A Samsung Galaxy Note szerelmeseinek

Jelen állás szerint a Samsung Galaxy Note 20 szériája szakít a lekerekített dizájnnal és visszakanyarodik a lapos forma felé – legalábbis több forrás is utalt erre az elmúlt hónapokban. Némileg azonban ellentmond az állításnak néhány fotó, amelyek korábban kiszivárogtak a Note 20 Plusról, és arról árulkodnak, hogy a kijelző szélein továbbra is ívelt, kerekített tervezés egyértelmű jelei mutatkoznak. Mégis talán segít napirendre térni a bizonytalanság felett, hogy a következetes techerek már a Note 10 Lite dizájnjában is felfedezték az ellaposodó, az ívelt formákat elhagyni látszó tendenciát. De hogy végül a találgatásokból mi lesz az igaz, és hogy melyik állítás állt közelebb a valósághoz? Az augusztus 5-re várható készülékmegjelenésen kiderül.

A várható paraméterek

A Samsung Galaxy Note 20 széria több altípust fog kínálni, amelyek közül a Note 20 Plus és a Note 20 Ultra jelentik majd a sorozat csúcsát. Várhatóan Note 20 Lite néven az előző 10-es szériához hasonlóan is piacra dob majd a gyártó egy pénztárcabarátabb modellt. Az egyes típusoknak megfelelően a készülékek paraméterei is változni fognak, azonban egyelőre csupán részinformációk szivárogtak ki egy-egy típusról.

A Note 20 kijelzőmérete várhatóan 6,7 inch lesz, habár ennél a paraméternél is esett szó korában 6,42 inchről. Amit egyelőre a Galaxy Note 20-ról tudunk még, hogy 161,8mm x 75,3mm x 8,5 mm méretdimenziója lesz, vagyis vastagabb, mint a Note 10-es volt. A 6,7 inches kijelzőhöz 2345 x 1084 pixel képfelbontás társul.

A Galaxy Note 20-hoz képest erősebb mutatókkal bír a Note 20 Plus, ami 6,9 inches kijelzővel rendelkezik a 3096 x 1444 pixel képfelbontás mellett. A méretdimenziói 165mm x 77,2mm x 7,6mm alakulnak, a hátsó kamerablokknál 10,7mm vastagságig. Egyébként a Galaxy Note 20 modellek 120Hz képfrissítési sebességre lesznek képesek.

Az eddig elérhető részinformációk alapján annyi bizonyos, hogy a Galaxy szériának megfelelő hátsó kamerablokkot kap a Note 20, azonban a kamerák teljesítménye típusonként eltérő lesz. A Note 20 Plus alapadatait látva a kamerablokk a következőképp alakul: egy 108MP képteljesítményű főkamerából, egy 12MP ultraszéles és egy 13MP teljesítményű periszkóp kamerából áll össze. A korábbi Samsung csúcsmodellekből ismert ToF szenzort pedig egy lézer fókuszrendszer fogja helyettesíteni. Ha a hírek helytállók, akkor a Galaxy Note 20 alapmodellje nem lesz képes a 108MP képteljesítményre.

A széria csúcsmodellje, a Galaxy Note 20 Ultra fogja nyújtani a legjobb fotóteljesítményt, ami 100x digitális zoom és 10x optikai zoom képességgel rendelkezik majd. A Note Plus modelljébe 50x digitális zoomra lesz képes, valamint a periszkóp kamerát is tartalmazni fogja. Ennek értelmében a Note 20 alapmodellje és az esetleg várható Note 20 Lite ezeknél szerényebb kamerakonstrukciót kap majd.

Az első kamera vonatkozásában egyelőre számtalan találgatás látott napvilágot: szokásos kameranyílásban lévő kamera, kijelző alá rejtett kamera és felugró kamera változatairól. Tehát ebben a kérdésben egyelőre semmi sem biztos.

Specialitások

A Samsung Galaxy Note 20 széria készülékei 5G kompatibilisek lesznek. Várhatóan a korábbi Snapdragon 865 chipkészlettel fognak működni, erre vonatkozóan azonban ismételten rengeteg a találgatás az előző széria módosított, tuningolt chipkészletéről. Ami biztonsággal állítható, az az 5G-támogatás.

A készülékek tárhelyét illetően 128GB kapacitás várható, ami a Galaxy Note 20 alapmodellre vonatkozó információ, más adat pedig ebben a vonatkozásban egyelőre nem látott napvilágot. A korábbi szériákra jellemző tárhelyvariációk alapján ennél a szériánál is lesznek eltérések a készüléktípusok között.

Az akkumulátor vonatkozásában várhatóan 4,00-4,500 mAh teljesítményű energiaforrásokat emlegetnek a fórumokon, ami a Note 20-as széria erősödését is mutatja a Note 10-es 3,500 mAh akkumulátorához képest. A készülékek támogatni fogják a 25W-os gyorstöltést.

A készülék ára

A Samsung Galaxy Note 20 alapkészüléke várhatóan a tavalyi Note 10-es szériából árán kerül a piacra, ami 949 USD / 869 GBP lesz, ami a hazai boltokban nagyjából 290-300 ezer forintos árat jelenthet. A Note 20 Plus és Ultra drágábbak lesznek, ami szintén az előzetes trendek alapján nagyjából 100 USD / 130 GBP többletet jelent a készülékeken.