A futárszolgálatok továbbra is kiszállítanak minden rendelést.

A Motorola Edge Plus

A közép kategóriás mobilok piacán eltöltött évei után a Motorola újra megvillantotta magát a kihajtható Razr telefonnal, ami valljuk be, szép látványt nyújtott kívülről, de a jelenlegi felhasználói igények között nem igazán számított bitangos konstrukciónak, főleg, hogy az ára túl magas volt ahhoz képest, amit nyújtani tudott.

Azonban úgy néz ki, hogy végre sikerült megalkotniuk azt a telefont, ami már versenyre kelhet más gyártók vezérkészülékeivel. A Motorola Edge Plus egy egészen lenyűgöző készülékké sikeredett, ami már külső megjelenésében is szemet gyönyörködtető.

Magas ár és dilemma

Viszont, hogy ne legyen teljesen felhőtlen a dolog, a magas ára egészen borúsra fordíthatja a hangulatot, továbbá az sem segít a kedélyállapoton, hogy ez a készülék inkább az amerikai piacra készült, és igazán furcsa azt látni, hogy a globális versenytársak mellett csak ebben a régióban lehet elérni.

Különleges külső

A lekerekített képernyő felülete jóval tovább ér, mint a Galaxy S20-é, ami rendkívül sima külsőt eredményez. Ezért igaz, hogy kevesebb hely maradt a fizikai gomboknak a telefon oldalán, ami miatt a hangerőszabályozó is szinte olyan vékonyra sikeredett, mint egy borotvapenge.

A 25MP-es elülső kamera a képernyő bal felső sarkában kapott helyett, körülölelve még egy kicsit a kijelző néhány milliméterével. Alul középen, de már a szélen, pedig ott nyílik az USB-C port, jobbján a mikrofonnal, balján pedig a microSD kártya olvasóval. Továbbá a fölső peremen van a 3.5mm jack aljzat.

A látványos kijelző és éles képek

Az Edge Plus 6.7 colos OLED kijelzője élesebb rajzolatot ad, mint ahogy azt egy Full HD+ felbontású képernyőtől várnánk. A képernyő szélei az eddig megszokottaktól is jóval lejjebb érnek, ami azt a kellemes érzést kelti, hogy a kijelző sokkal nagyobb. További lehetőségként, ezekre a részekre aktiválhatunk digitális gombokat is, amelyek egy játékalkalmazás futtatása közben igazán hasznosak lehetnek.

A 90Hz-es képernyő frissítés ugyan nem kelhet versenyre a Galaxy S20-al, de lényegesen puhább és kellemesebb felhasználói élményt nyújt. Továbbá a kijelző magában foglalja az ujjlenyomat olvasót is, ami kifejezetten gyors és pontos.

A tökéletes fénykép elsődleges szempont

A kamera rendszerében is tökéletes versenytársnak bizonyul a Samsunggal szemben. 108MP-es főkamerája, szintén azon az elven működik, hogy négy pixelből kapott információkat fűz egybe, hogy a végeredményben kapott 26MP-es fotó a lehető legtöbb részletet tartalmazza. Emellett van még egy 16MP-es és egy 8MP-es kamera, mely utóbbi 10x-es zoomra is képes, bár ezt a tulajdonságát nem sikerült tökéletesre faragni.

A belül motoszkáló dolgos robot

A Motorola Edge Plus Andorid 10-el üzemel, és a Snapdragon 865 chipset pörgeti a kijelző mögötti számításokat. Nem késlekedik egyik appról a másikra váltani a szándékainktól vezérelve, és mindent egybevéve tökéletes multimédiás eszköz, ami csont nélkül képes elérni és működni az 5G hálózaton.

5,000 mAh-s akkumulátora szintén nagy vonzerő lehet a készülék irányába. Egy ilyen energiapakkal a hátában jócskán tud teljesíteni egy napot, anélkül, hogy közben töltőre kellene dugni. A működési időt pedig tovább növelhetjük, ha a képernyőfrissítést 60 Hz-re csökkentjük, továbbá a felbontást és a világosságot is leredukáljuk.

Csak reménykedhetünk, hogy a későbbiekben Európában is forgalomba kerül. Azonban, ha ez megtörténik, mindenképp megfelelő védelemmel kell ellátni, hiszen egy csupa üveg készülékről van szó.

További cikkek
A háttérben hasít az LG

A háttérben hasít az LG

A nagyobb gyártók árnyékában nehéz a figyelem középpontjában maradni. Viszont a tech mogulok marketing tevékenysége ellenére is fellépnek egyéb igények, amiket a hasonló kvalitású gyártók már jobban ki tudnak elégíteni.
Elolvasom
Oppo Find X2 Pro

Oppo Find X2 Pro

Ha újabb példát keresnénk arra, hogy mi szemléltetné jobban egy kínai mobil gyártó cég fejlődésének sebességét, akkor csak elég lenne összehasonlítani az Oppo Find X2 Pro készüléket az elődjével, és szavak nélkül megkapnánk a választ.
Elolvasom