Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

A hobbi sportolók álma: bemutatjuk a Forerunner 745-öt

A Forerunner 745 elődje, a Forerunner 975 mélyen belopta magát a sportolók szívébe tavasszal. Hiszen az óra mindent tud, amire mozgás közben szükségünk lehet – sőt, még többet is: térképes navigáció, végeláthatatlan tárhely zenének és alkalmazásoknak, továbbá órás fizetés is van rajta.

Ennek a csúcsmodellnek a szerényebb verziója a most kijött Forerunner 745, ami ugyan képességekben szégyenlősebb, de árban jobban megéri.

Ha a Forerunner 975 alapvetően tetszett neked, de a túl speckónak ésvagy drágának találtad az edzéseidhez, akkor a Forerunner 745 modellt kifejezetten neked találták ki. Lássuk csak, mit is tud az okosóra.

 

Szívós kialakítás kisebb formába öntve

A sportolásra tervezett óra 4 színben elérhető: türkíz, bordó, fehér és fekete árnyalatokban. Érintőképernyő híján működtetni gombokkal tudjuk. Mindegyik gombra más parancsot tudunk beállítani, például zenehallgatást vagy órás fizetést – hiszen van benne NFC.

43,8 x 43,8 x 13,3 milliméteres mérete és 47 grammos súlyával könnyebb, és kisebb is mint elődje. Így ez a modell a kisebb csuklóval rendelkezőknek ideálisabb lehet. Az kialakítás másik előnye az, hogy szálerősített polimerváz szívóssá teszi az okosórát.

Továbbá az MIP LCD kijelző miatt alkalmas arra, hogy folyamatosan készenlétben legyen. Ez a megoldás még azt is biztosítja, hogy napfényben is kivehető legyen az óralap. Sötétben háttérvilágítással tudjuk megoldani az olvashatóságot.

A kijelző védelmét még tovább növeli egy Gorilla Glass DX üveg. A vízállóságot mutatja, hogy az óra 5 ATM-mel rendelkezik. Ennek köszönhetően úszás közben is megállja a helyét.

 

Teljesítmény szemponjából „lebutított” változata az elődjének

Ezt legjobban a tárhely szemlélteti, ami 16 GB-ról 4 GB-ra csökkent. Ebből 3,2 GB-ot használhatunk fel zenetárolásra, a maradékot pedig egyéb alkalmazások és más extrák telepítésére.

Továbbá az is feltűnhet, hogy ebből az órából hiányzik a TopoActive térképfunkció. Ezért az útvonalunkat maximum vaktérképen tudjuk követni.

Az aksi teljesítményéből is visszavágtak: csatlakoztatott óraként, állandó pulzusméréssel hetente töltésre szorul, míg állandó GPS használattal 16 óránkénti töltésre – mondjuk ez az idő ultratac módban 21 órára nyújtható.

Elektronikus SIM chip nincs benne, így hívásokat nem tudunk kezdeményezni az óráról. Viszont van benne Wifi modem, amivel chat alkalmazásokon keresztül le tudunk bonyolítani hívásokat. A versenyszerű sportoláshoz jól jön benne a giroszkóp, a gyorsulásmérő, a barometrikus magasságmérő, a hőmérő és az optikai pulzusmérő pulzoximéterrel.

 

Felhasználó barát szoftver

Ami a szoftver illeti, az óra teljesen megvan mobilos csatlakozás nélkül. Minden funkciót tudunk manuálisan, a gombok segítségével üzemeltetni. Viszont a kezdeti beüzemelést jelentősen meggyorsíthatja, ha igénybe vesszük a telefonos csatlakoztatást. Továbbá az értesítések szinkronizálásában és az adatok átvitelében is a segítségünkre lehet.

Telefonos csatlakozással minden adatot egyből fel tud tolni a felhőbe, ezzel dokumentálva teljesítményünket. Emellett a gyári válaszüzeneteket is lehet variálni a telefonos csatlakoztatás segítségével.

Ha már a válaszüzeneteknél tartunk, akkor fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy teljesen rendben vannak. Az órán két zenelejátszó applikáció is helyet kapott, a Deezer és a Spotify. Továbbá az okosóra kompatibilis vezetéknélküli fülhallgatókkal a Bluetooth miatt.

A sportolás élményét még jobban a magunk igényeire tudjuk szabni azzal, hogy különböző sportáganként megszerkeszthetjük az adatmezőket, az értesítéseket, a követést, a GPS műholdakat és az energiahasználatot.

Továbbá kérhetünk vaktérképes navigálást, saját vagy letöltött útvonalon követést, menthetünk POI-t és navigálhatunk bármilyen  tetszőleges pontra. Ami a méréseket illeti, egészen pontosak, csupán a pulzusmérés és a hőmérséklet döcöghet pár helyen.

Utóbbi akkor fordulhat elő, hogyha az edzőteremből jövünk ki, hiszen ekkor melegebb a testhőmérsékletünk, ami befolyásolja az órát. Az edzés élményét tovább növelik az edzéstervek, az állapotfelmérés, a verseny előrejelzés. Ráadásul még a testmozgás típusára vagy épp a pihenésre és a regenerálódásra is ad tanácsokat.

 

Ezek a funkciók találhatóak meg még az órában:

·      légzéskövetés

·      elégetett kalóriák

·      intenzív percek

·      testenergia

·      megmászott emeletek

·      a pulzus és a stressz követése

Összességében, ha egy komolyabb összeget is rászánnál egy sportolóbarát okosórára, akkor a Foreruner 745 ideális lehet számodra. Amennyiben csak pár kiegészítőt vennél a már meglévő okosórádra, nálunk ezt is megteheted.

További cikkek
Xiaomi MI 9 - Egy igazi kis szörnyeteg

Xiaomi MI 9 - Egy igazi kis szörnyeteg

Mikor egy igazán gyors autó volánja mögé ülsz, az első néhány kilométeren elkap az érzés, hogy ez már valami! Ugyanezt érzed, mikor a kedvenc alkalmazásaidat elkezded használni a Xiaomi MI 9-en, amiben az új Qualcomm Snapdragon 855 processzor kapott helyet. Egy abszolút szörnyeteg, ami állítólag 45%-kal nagyobb teljesítményre képes, mint az elődje, és a tapasztalatok szerint ez nem üres ígéret.
Elolvasom
Ezt tudja az LG Wing

Ezt tudja az LG Wing

Nemrégiben kijött az LG legújabb telefonja, az LG Wing, aminek szokatlan kialakítása sok ember figyelmét felkeltetette. Ám ez is csak egy olyan darab, aminek kinézete ugyan megragadja a szemünket, de a hétköznapok megpróbáltatásai közben elbukik? Összeállításunkból kiderül.
Elolvasom