A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / A Google új mikrofonjáról, a Nest Home-ról

A Google új mikrofonjáról, a Nest Home-ról

Az árát tekintve szintén csak találgatni lehet. Akik úgy vélik, hogy a Google Nest Home lényegében a korábbi szériának, a Google Home-nak az új változata lesz, azt tippelik, hogy annak a megjelenési ára fog tükröződni belőle, vagyis 89 USD bevezető áron fog mozogni, ami 28-30 ezer forintos kezdést jelent. A legnagyobb valószínűséggel egy kellemes középkategóriát fog jelenteni az új okoshangszóró a Google Home és a Google Home Max között.

Egyelőre azonban csak a pletykákból lehet kiindulni, amit nehezít, hogy korábban bár a Google a Nest márkanév alatt jelentette meg az olyan okoshangfalait, mint a Google Nest Mini, a Google Nest Hub és a Google Nest Hub Max – vagyis ezek az okoshangfalak eleve kapcsolódtak a Nest okoshőszabályozóihoz, riasztóihoz és kamerarendszereihez. Azonban az eredeti Google Home és Google Home Max hangszórók sosem lettek átkeresztelve, így az új termék kiléte is találgatás tárgya marad.

 

Várható megjelenése

Egyelőre senki nem tud pontos dátumot, azonban egyre erősödnek azok a találgatások, amelyek szerint a Pixel 4a oldalán fog feltűnni az új okoshangszóró. Ugyanakkor ennek májusra várható megjelenését a Google elnapolta és nem adott meg újabb dátumot, ezért szintén csak találgatni lehet, hogy október környékén talán megjelenik az új Pixel készülék.

 

Specifikációk és dizájn

Szoftveresen az új Google Home hangfal szintén az előzőnél megismert Asszisztenst fogja használni, de például a Google Nest és a Nest Hub Maxhoz képest nem lesz rajta okoskijelző. Ennek megfelelően teljes mértékben hangvezérelt eszközről beszélhetünk, ami a Google Home és Home Max szintén hangvezérelt utódja lehet majd. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy a Google első okoshangszóróinak piacra kerülése óta eltelt jó pár év, ráadásul már akkor is az erős középmezőnyt képviselte ez a széria. Sok olyan szempont van, amelyek mentén a vásárló jogosan várhat fejlődést az eszköz kapcsán, mint például a parancsszavak érzékelése. E tekintetben már korábban is köröket vert rá az Amazon Echo a maga hét mikrofonjával, amelyek éppen azért lettek így kialakítva, hogy minden szögből érzékeljék az utasítást, még zajos környezetben is. A Google Home-ban volt összesen két mikrofon eddig, tehát, ha valamiben szükséges az előrelépés, akkor ez egy olyan szempont.

A hangminőség vonatkozásában a Google Home szintén a középmezőnyt gyarapította, míg a Google Home Max a maga két mélynyomjóával és két magasszórójával a zenekedvelők számára nyújtott élményt. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Home Nest-ben az előző sima Home szériához képest jóval nagyobb hangszórókat találunk, ami nagyobb hangerőt és erősebb basszust eredményez, azonban a Google Home Max marad továbbra is a kategória királya. Hogy ezzel kapcsolatban mégis mi lehetne a jogos elvárás 2020-ban? Nos, a 2016-os Google Home modell esetében gyenge volt a mély frekvencia és nem volt tiszta a közepes és magas frekvenciatartományban sugárzott hangminőség. Ha ezen a sikerül változtatni a Google-nek és az új modellt a zenekedvelők számára is tetszővé tenni, akkor a várható 89 USD árfekvésen az év legjobb terméke lehet az okoshangszórók kategóriájában.

Jogosan felmerülő igény lehet még az új Google Home Nest kapcsán a hordozhatóság, ami az előző Home széria nagy hiányossága volt. A Bluetooth vezérelhetőség ma már talán nem túlzó elvárás egy hangszóróval szemben.

A Nest Home külső megjelenését illetően ugyanaz a hálószövet dizájn fogja jellemezni, mint a Google Nest Minit, és előreláthatólag több színváltozatban is kapható lesz majd.

Kiemelt ajánlataink