A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / 5G, gyors rendszersebesség, 90 Hz: ilyen a OnePlus Nord N10 5G

5G, gyors rendszersebesség, 90 Hz: ilyen a OnePlus Nord N10 5G

Így érkezik meg a telefon

Dobozban egy Warp Charge 30T töltő, egy Type-C kábel és a készülék lapul. A telefon csak fekete színben kapható, a “Midnight Ice” nevezetű árnyalatban. Műanyag hátlappal lett ellátva, ami látszatra teljesen üveg hatást kelt.

Ugyanitt láthatunk egy négy lencséből álló kamera szigetet és egy kerek ujjlenyomat olvasót. Az interneten fellelhető tesztek közül több is megemlíti az ujjlenyomat olvasó néhol szegényes készségeit, ezért ezt is érdemes szem előtt tartani a vásárlásnál.

A jobb oldalon találjuk a bekapcsoló gombot, a bal oldalon a hangerő szabályozó gombokat ahogy a microSD és a SIM kártya helyét is. Ami a képernyőt illeti, Gorilla Glass 3 terül el a felszínen, ezzel növelve a betörés elleni védelmet.

A telefon tetején egy hangszóró és egy szelfikamera foglal helyet, aminek a lencséje nincsen fekete sávba foglalva, inkább csak egy kör alakú fekete kerettel van körbe futtatva. Így a szükségtelen csík nem foglal helyet a képernyő tetején és optikailag nagyobbnak tűnik a telefon képernyője.

A felbontás 1080x2400 pixeles, és 20:9 képarányú. Ez támogatja a 90 Hz-es képfrissítési frekvenciát, ami így lágyan és hatékonyan tud működni a telefonban. A színek teltek a képernyőn, viszont valamelyest belerondít a látványba, hogy a OnePlus szemmel láthatóan spórolt a képernyő felületének a minőségén.

 

Vannak frissítések… de meddig?

A készülék jelenleg az Android 10-es operációs rendszerrel fut. A OnePlus közleménye szerint az Android 11 is idővel elérhető lesz a telefonokon, viszont ez az utolsó operációs rendszerbeli frissítés, amit elbír.

Továbbá csak 2 évig kapja meg a havi frissítéseket. Ezt érdemes szem előtt tartani vásárlásnál, hiszen a frissítések nélkülözhetetlenek a telefon élettartalmának növelésében. A szoftveren még helyet kap az Oxygen OS rendszer is, ami a OnePlus fejlesztése.

A telefon kezdőlapja egyszerű: ha balra húzol, eléd tárul a Google kezdőlapja, ha felpöccintesz, megjelenik az összes alkalmazás, ha lehúzol a képernyő bármely pontján, akkor megjelenik a OnePlus Shelf. Itt widgeteket találunk, amiket kedvünkre variálhatunk.

Amennyiben két ujjal érintjük a képernyőt és összehúzzuk, megjelenik a titkos mód. Ide bepakolhatunk minden olyan alkalmazást, amit nem szeretnénk a kezdőképernyőn hagyni. Ha még nagyobb biztonságra vágyunk, akkor jelszóval is levédhetjük a felületet.

 

Snapdragon 690 egy kis 5G-vel fűszerezve

A OnePlus Nord N10 5G egyik legizgalmasabb része a chipsetben lapuló 5G. Ugyan Magyarországon még nincsen mindenhol kiépítve az 5G hálózat, ez a jövőben valószínűleg meg fog valósulni. Ekkor pedig a Nord N10 5G tulajdonosai kedvükre élvezhetik a villámgyors net előnyeit.

 

Telített színek, éles részletek

A telefonnak van egy 64MP-es lencséje, egy 8MP-es ultraszéles lencséje, egy 2MP-es makró lencséje és egy 2MP-es monokróm lencséje.

Sajnos azt kell mondanunk, hogy a kamera nem bővelkedik funkciókban, autófókusza is csak az elsődleges kamerának van. Viszont főkamera képességei teljesen rendben vannak: napfényben a színek teltek és erőteljesek, a részletek pedig élesek. Talán csak annyit tudunk kifogásolni, hogy az árnyékos területek színei hajlamosak összemosódni.

Az ultraszéles kamera viszont - érthető okokból - gyengébben teljesít a dinamikatartományt illetően és jóval több zajt csinál az árnyékos részeken.

A kamera még egy fekete-fehér móddal is rendelkezik, amihez a 64MP-es főkamerát és monokróm lencsét használja fel. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miben más az ilyen módban készült kép a sima fotók megszerkesztésétől?

A válasz egyszerű: a fekete-fehér módban a monokróm lencse információiból dolgozik a főkamera, ami egy természetesebb eredményt eredményez.

 

Meddig bírja a telefon töltés nélkül?

Az akkumulátor 4300 mAh-es, ami középkategóriásnak számít az N10 árfekvésében. Tesztelések szerint a telefon csak úgy szimplán, bekapcsolt állapotban 99 óráig bírja, 3G sávos telefonálásokkal 29 óráig, folyamatos netes böngészéssel vagy videó nézéssel pedig 15 óráig.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink