Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

5 dolog amit tudnod kell, mielőtt megveszed a Huawei új készülékét

A Huawei P40 Pro nemrég került piacra. Összegyűjtöttünk 5 dolgot, amit érdemes tudnod mielőtt megveszed.

A Huawei P40 széria - P40 , a P40 Pro, és a P40 Pro Plus - jelenleg az Egyesült Királyságban és Európa szerte elérhető, és reményeink szerint felveszi a versenyt a Galaxy S20, az iPhone 11 Pro és a OnePlus 8-al.

A P40 Pro nem használ Google alkalmazásokat - beleértve a Google Play Áruházhoz tartozó hozzáférést, de támogatja az 5G-t és korszakalkotó a fényképezés terén. Ugyanakkor, a P40 Pro Plus-nál leginkább a fényképezésre összepontosítottak, az első 10x-es optikai zoommal rendelkező telefon. A köztünk lévő, fotográfia iránti érdeklődőknek érdemes fontolóra venniük várnak-e míg a telefon megjelenik júniusban.

Ha te egyike vagy a Huawei fogyasztói piacának és kíváncsi vagy a telefonra, itt van öt dolog amit tudnod kell erről a telefonról, mielőtt megvásárolnád.

Nincsenek Google alkalmazások

A vállalatnak az Egyesült Államok kormányával szembeni folyamatos nehézségei következtében a Huawei telefonok nem használják a Google szolgáltatásait. Ez azt jelenti nincs Google Play Áruház az alkalmazások számára és nincs támogatás olyan szolgáltatásokra, mint a Gmail, Youtube, Térkép vagy a Chrome böngésző. Sokak számára ez kizáró ok lesz, ha mindennapjaik során a Google alkalmazáskészletére támaszkodnak.

De ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincsenek alkalmazásai. A Huawei saját e-mail klienssel, böngészővel és kalendáriummal rendelkezik gyárilag, valamint saját Alkalmazás Áruháza is van. Rengeteg nagy névvel rendelkező alkalmazás már elérhető, mint például az Amazon, a Tik Tok , az Adidas Running, SnapChat, PicsArt és az egyre népszerűbb Fortnite. Azonban az Instagram vagy az olyan szerkesztő alkalmazások mint az Adobe Lightroom, egyszerűen nem érhetőek el a Huawei üzletében.

Míg a Facebook és a WhatsApp nem érhetőek el közvetlenül az áruházban, az áruház eljuttat az alkalmazások weboldalaira, ahonnan letudod tölteni és telepíteni az alkalmazást (.apk fájlban) a böngészőn keresztül. Az alkalmazások ezután megjelennek és a szokásos módon működnek a telefonon.

Fontos ellenőrizni, hogy az alkalmazások amikre támaszkodsz elérhetőek-e jelenleg. A Huawei szorosan együttműködik a világ minden tájáról származó fejlesztőkkel, hogy még sok más alkalmazást próbáljon behozni az áruházba, így valószínűleg nagyobb neveket is fogunk látni az idő múlásával.

5G-vel rendelkezik

Nincs telefon ami megállná a helyét 2020-ban 5G-s kapcsolat nélkül és ezalól a P40 Pro sem kivétel. A következő generációs hálózat előnyeinek kihasználása érdekében olyan területen kell lenned, ahol 5G lefedettség van, és rendelkezik 5G-kompatibilis telefonos tervvel. Ha azt reméled azonnal megkapod ezeket a nagyon gyors sebességeket, győződj meg arról, hogy rendelkezésre állnak-e ezek az elérhetőségek a területeden, az 5G-re frissítés előtt.

A kamera jó, de fejlesztésre szorul

A Huawei nagy tapasztalattal rendelkezik a telefonok fantasztikus kamerákkal való felszerelésében. A P40 Pro 4 lencsét tartalmaz: alapértelmezett zoom, szuper-széles látószögű lencse, 5x optikai zoom objektív és -mélységérzékelő lencse.

Talán a fő probléma a kamera által készített fényképek fehéregyensúlyával vagy az általános színhőmérséklettel kapcsolatos. Gyakran úgy tűnik, hogy a képek inkább bíborvörös árnyalatúak, mint a valóságban, így a telefon különböző tesztképei kevésbé természetesnek tűnnek, mint az iPhone 11 Pro vagy a Galaxy S20 Ultra képei. Ez csak egy apróság, de ha nem hasonlítod össze más telefonokkal akkor nem veszed észre. A Huawei szerint májusban elérhető lesz egy frissítés ami kijavítja ezt a problémát.

Ezen kívül a telefon nagyszerű képeket készít, egyenletes expozícióval és szép kontraszttal. Ötszörös zoommal éles képeket készít távoli tárgyakról, és a gyenge fényviszonyok mellett és az éjszaka készült képeknél is könnyen hozzák a legjobbakat.

Ha szeretsz fényképeket készíteni, várd meg inkább a P40 Pro Plus-t

Ha arra vágysz, hogy a P40 Pro-t kapd meg az alap P40 helyett, akkor ennek az oka az alapmodell kamerájának fejlesztése lehet.

A P40 Pro Plus beépítve tartalmaz egy óriási 10x-es optikai zoomot, amely csodálatos nagyítást ígér a minőség elvesztése nélkül. Ez a legmagasabb optikai zoom, amelyet valaha láttunk telefonon, azonban csak valamikor júniusban kerül forgalomba.

Lehet, hogy nem egy hatalmas frissítés a P40 Pro és nem éri meg az árát, de ha lelkes vagy a fotográfia iránt, akkor legalább érdemes megvárni, hogy lásd, milyen a telefon, mielőtt befektetnél az alap modellbe.

Ne feltétlenül a fekete készüléket válaszd

A Huawei utolsó néhány kezdeményezése, beleértve a P30 és a P20 szériát is, élénk színválasztékkal érkezett amelyek csodálatosnak tűntek. A P40 Pro-t is néhány kellemes megjelenésű árnyalattal mutatták be, a szokásos, unalmas fekete készülék mellett. Senki se akar unalmast és elfelejthetőt, ha élénk és izgalmas is lehet. Tehát ha azt tervezed, hogy P40 Pro-t vásárolsz, akkor érdemes megnézni a mélykék, csillogó rózsaszín vagy lágy arany változatokat.

További cikkek
A hobbi sportolók álma: bemutatjuk a Forerunner 745-öt

A hobbi sportolók álma: bemutatjuk a Forerunner 745-öt

A Forerunner 745 elődje, a Forerunner 975 mélyen belopta magát a sportolók szívébe tavasszal. Hiszen az óra mindent tud, amire mozgás közben szükségünk lehet – sőt, még többet is: térképes navigáció, végeláthatatlan tárhely zenének és alkalmazásoknak, továbbá órás fizetés is van rajta.
Elolvasom
Melyik univerzális autós telefontartót válasszam?

Melyik univerzális autós telefontartót válasszam?

Most megtudhatod melyik autós telefontartó az ideális választás számodra. Ebben a rövid leírásban, az összes fontos szempontot végig vesszük ahhoz, hogy számodra a legideálisabb autós tartót választhasd. Többek között kitérünk a különböző fajta kialakítási és elhelyezési formákra és olyan hasznos eszköz funkciókra, amiket érdemes szem előtt tartan vásárláskor. Ne is szaporítsuk tovább a szót, vágjunk bele!
Elolvasom