A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Főoldal / Összes termék / Mobiltelefon kiegészítők / Bluetooth FM Transmitter

Bluetooth Fm transmitter autóba

Szűrés

Kategória

Bluetooth Fm transmitter autóba összes alkategóriája

Általános

Ár

Elérhetőség

Márka

Megjelenítés
Rendezés
Szűrők (4)
Rendezés
1 - 4 termék mutatása 4 db-ból
1 - 4 termék mutatása 4 db-ból

Ha szívesen kipróbálnád magad rádiósként, eközben pedig szeretnéd felokosítani kedvenc autódat, akkor egy bluetooth FM transmitterre lesz szükséged. Ez az eszköz összeköti az okostelefonokat és külső adattárolókat a kocsi hangtechnikájával, így a kiválasztott kedvenc zenék végre a nekik járó minőségben élvezhetők az utazások során.

Nem tudod pontosan, mi is az a bluetooth FM transmitter? Képzelj el egy rádióadót, ahol csak a kedvenc zenéid mennek. Ahol a kívánságműsorban minden számot te választhatsz ki. Ahol nem kell áttekerni, mert nincsenek hírek, és a műsorvezető sem beszél perceken át a semmiről. Ezt valósítja meg ez a praktikus szerkezet az autódban.

Korszerűsíti a hangrendszer

Nincs minden kocsiban szükség az eszközre. Ahol ultramodern hangcucc lapul a műszerfal alatt, ahol válogatni lehet a különböző csatlakozók és portok között, ott nem tud újat mutatni. Ha azonban olyan autót vezetsz, amelyben csak rádió, maximum CD-lejátszó található, egy bluetooth FM transmitter hatalmas szolgálatot tesz majd a füleidnek azzal, hogy korszerűsíti a hangzásrendszert, valamint kibővíti a gyárilag beépített funkciókat.

A működését pofonegyszerű leírni: a transmitter a különböző adattárolókon, például SD-kártyán vagy USB-eszközön található, de napjainkban inkább már a Bluetooth-csatlakozáson keresztül ráküldött zenéket alakítja át kis hatótávolságon belül rádiójellé, amelyet aztán a megfelelő frekvencia megkeresésével a kocsi hangszóróiból hallunk viszont. Az eszköz segít átvinni a kedvenc zenéidet, hogy a lehető legjobb hangzást élvezhesd vezetés közben. Egy saját rádióadód lesz így, amelyen olyan zene szól, amilyet te szeretnél.

Extra élmény ad a teljesebb zenei összhatás

Legtöbbször a 12 voltos autós csatlakozóhoz, vagyis a szivargyújtóhoz kell csatlakoztatni, elegendő energiát kap innen a működéshez. Méretét tekintve kicsi, így állandóan beüzemelve maradhat, nem kell elpakolni, elővenni, tárolni. Használatával okosabbá válik az autó, így annak vezetése, illetve a benne való utazás is teljesebb élményt nyújt mindenkinek.

Bizonyos esetekben a videók hangjának továbbítására is alkalmas, ám legtöbbször a személyes rádióadó funkcióját tölti be. Ami egy autó költségeit illeti, a modern transmitter megvásárlása nem számít jelentős tételnek, szinte egy tankolás áráért beszerezhető az összes típushoz. Ez utóbbi azért lényeges információ, mert a Bluetooth-kapcsolaton keresztül a legrégebbi kocsik is feljavíthatók egy zenei élménnyel, de az újabb modelleknél sem kell elvetni az ötletet egy kis újdonság kipróbálására. Mindkét esetben igaz, hogy sokkal költséghatékonyabb egy ilyen eszközt beszerezni, mint kicseréltetni az egész autórádiót, vagy venni egy bluetooth-os mobilhangfalat. Ha a hangtechnika nem tudja kezelni az MP3 fájlokat, vagy nem lehet hozzá külső adattárolót csatlakoztatni, a transmitter azonnal pótolja ezen funkciók előnyeit.

Érdekesség, hogy a modellek jelentős részéhez jár távirányító, amely az autó utasterében feleslegesnek tűnhet. Pedig nem az, mert így a hátsó ülésről is kezelhető lesz az eszköz, és nem kell a vezetés közben apukának vagy anyukának nyomkodnia azt, amikor a hátsó ülésen a gyermekek számot akarnak választani. A távirányító tulajdonképpen itt nem is a kényelmet szolgálja, mint például a televízió esetében, hanem a biztonság megőrzésében van jelentős szerepe.

Alaposan át kell gondolni a választást

Egy hosszú, unalmas utazás előtt elegendő előre összeállítani a kedvenc zenék listáját, majd az indulástól az érkezésig ki lehet élvezni azok kellemes dallamait. Fontos azonban, hogy a vásárlás előtt alaposan át kell nézni, melyik modell mellett dönt az ember. Meg kell vizsgálni, milyen a bemenete, és hogy az illik-e az autó rendszeréhez, valamint arra szintén érdemes ügyelni, hogy kézi vezérléssel is működjön a szerkezet. Azt ugyancsak el kell dönteni, hogy csatlakoztatunk-e hozzá külső eszközt, vagy csakis a Bluetooth lesz érdekes a használatnál.

A beüzemelése nem bonyolult, nem szükséges hozzá szakember segítsége. Válasszuk ki a transmitter számára a frekvenciát, lehetőleg minél távolabb a valódi rádióadóktól, hogy ne „akadjanak össze” a jelek. Erre való a már említett kézi vezérlés. Ha nem tökéletes a jelátmenet, nézzük meg, mi zavarhatja a működést. Ez lehet a transmitter és az autóantenna közötti kis távolság, az alacsony jelerősség, míg a hangos háttérzajt a gyenge minőségű készülék okozhatja. Ha ilyet észlelünk, azonnal vegyük fel a kapcsolatot a garancialevélen jelzett elérhetőséggel, ha viszont az antennát sejtjük a probléma forrásának, azt le is lehet szerelni, amennyiben valaki a rádióadók helyett végig a transmitteren szeretne zenét hallgatni.

Miután ez megvan, csatlakoztassuk az okostelefont az eszközhöz a Bluetooth-kapcsolat segítségével, vagy válasszuk ki, melyik adattárolóról szeretnénk átjátszani a zenét. Ha ez sikeres, azonnal használható a transmitter, és mivel a telefon megjegyzi az eszközt, legközelebb már nem kell végigcsinálni az egész procedúrát.

Telefonálni is lehet a segítségével

A jobban felszerelt modellek alkalmasak már a telefonálásra is, ilyenkor szintén a rádiós hangszórókból érkezik majd a vonal túloldalán lévő hangja. Ha nem tartozik hozzá mikrofon, akkor ez a megoldás kevésbé tökéletes, mint a beépített kihangosítók esetében, hiszen ilyenkor a sofőr hangját csak a telefonon keresztül lehet eljuttatni. Mindenképpen jobb, biztonságosabb és szabályszerűbb azonban ez a módszer, mintha valaki a kezében tartott mobilját használná. Ráadásul a telefonálásra alkalmas transmittereken a hívás fogadására, valamint megszakítására alkalmas gomb is megtalálható, ezek szintén a biztonságot hivatottak elősegíteni, valamint a beérkező telefonszám kijelzésére szintén alkalmas. Ha pedig a telefon töltésére is képes az eszköz, az már szinte főnyeremény.

Aki beszerez egy bluetooth FM transmittert, az ezzel az ár-érték arányban kiváló szerkezettel felokosítja az autóját, növeli annak komfortszintjét. Egy kis beleéléssel pedig menő rádiósnak képzelheti magát vezetés közben.